Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Anglia - Hastings - kurs j. angielskiego Junior Family EFL - Wylot z Katowic Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Kursy Hastings
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Kursy językowe

Wielka Brytania

Językowe

Język angielski

Kursy językowe w miejscowości

Hastings


Anglia - Hastings - kurs j. angielskiego Junior Family EFL - Wylot z Katowic (wiek 12-18)
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

English is easy - w Hastings

Wiek uczestników 12-17 lat

Hastings - światowej sławy miejscowość nadmorska, położona w ciepłej, południowo-wschodniej części wybrzeża, ok. 95 km od Londynu. Miasteczko o bardzo bogatej historii- to tu w roku 1066 miała miejsce słynna bitwa pomiędzy Normanami i Anglosasami zmieniająca bieg angielskiej historii i kultury. Do dzisiaj nad miastem górują ruiny 900-letniego zamku - wspaniała pozostałość tamtych czasów. Dzisiejsze Hastings łączy historię z nowoczesnością. Zabudowa wschodniej części miasta utrzymana jest w klimacie typowym dla Średniowiecza, zachodnia część to nowoczesna miejscowość kąpieliskowa ze wspaniałą plażą.

Szkoła English for Less to typowa, lokalna angielska szkoła językowa, oferująca kursy językowe dla dzieci
i młodzieży. Zajęcia odbywają się w zlokalizowanym w centrum miasta budynku Station Plaza.

Program

Program: 15 lekcji (po 60 minut) języka angielskiego tygodniowo; maksymalnie 15 studentow w grupie; grupy o zróżnicowanych poziomach nauczania – od elementary do advanced; wykwalifikowani nauczyciele (native speakers) z certyfikatami (CELTA); test kwalifikacyjny; certyfikat po ukończeniu kursu; materiały edukacyjne w cenie kursu. Szkoła zapewnia bardzo bogaty program zajęć popołudniowych, wieczornych i weekendowych – zajęcia sportowe i rekreacyjne, talent show, gry i zabawy.

W cenie kursu jedna wycieczka całodniowa (np. Londyn, Greenwich and Cambridge, Brighton, Oxford and Windsor) oraz jedna wycieczka półdniowa (np. Rye, Battle, Ashford, Eastbourne) tygodniowo.



Przykładowy plan pobytu:

1 dzień:
(Niedziela) – Przelot do Londynu, transfer do Hastings, zakwaterowanie.

2 dzień:
(Poniedziałek) – 9:15 – 12:30 – test językowy i zajęcia lekcyjne w szkole; przerwa na lunch; 13:30-17:00 Orientation Tour - piesza wycieczka po mieście – zapoznanie z historią Hastings i głównymi atrakcjami.

3 dzień:

09:15-12:30 – zajęcia lekcyjne w szkole; przerwa na lunch; 13:30 – 17:00 – wyprawa do Jaskini Przemytników, wieczorem dyskoteka.

4 dzień:

09:15-12:30 – zajęcia lekcyjne w szkole; przerwa na lunch; 13:30 – 17:00 – zajęcia integracyjne; wieczorem zajęcia sportowe.
5 dzień:

09:15-12:30 – zajęcia lekcyjne w szkole; przerwa na lunch; 13:30- 18:00 półdniowa wycieczka do Rye.

6 dzień:

09:15-12:30 – zajęcia lekcyjne w szkole; przerwa na lunch; 13:30 – 17.00 – Crazy Golf

7 dzień:

(Sobota) – Całodniowa wycieczka do Londynu.
8 dzień:

(Niedziela) - Opcjonalna dodatkowo płatna wycieczka (będzie zaproponowana na miejscu przez Rezydenta w zależności od pogody i chęci uczestników).

9 dzień:

09:15 – 12:30 – zajęcia lekcyjne w szkole; przerwa na lunch; 13:30-17:00 zajęcia sportowe i rekreacyjne.

10 dzień:

09:15 – 12:30 – zajęcia lekcyjne w szkole; przerwa na lunch; 13:30 – 17:00 wyprawa do Jaskini Przemytników, wieczorem dyskoteka

11 dzień:.

09:15 – 12:30 – zajęcia lekcyjne w szkole; przerwa na lunch; 13:30 – 17:00 zajęcia „herbatka w angielskim stylu”; wieczór filmowy

12 dzień:

09:15-12:30 – zajęcia lekcyjne w szkole; przerwa na lunch; półdniowa wycieczka do Brighton – zwiedzanie i zakupy.

13 dzień:

09:15-12:30 - Zajęcia lekcyjne w szkole, przerwa na lunch; 13.30-17.00; wizyta w Hastings Museum, wieczorem Water balloon Wight.

14 dzień:

(Sobota) – Całodniowa wycieczka do Cambridge.

15 dzień:
(Niedziela) – wykwaterowanie, transfer na lotnisko i wylot do Polski.

Świadczenia

Zakwaterowanie: U rodziny goszczącej, w pokojach 2-4 osobowych. Rodziny goszczące mieszkają w Hastings i okolicznych miejscowościach skupionych wokoł niego i bardzo dobrze ze sobą skomunikowanych.

Wyżywienie: całodzienne: śniadania,pakowany lunch, obiadokolacje.

Transport:

Przelot samolotem liniowym Lufthansa na trasie Katowice – Frankfurt - Londyn - Frankfurt – Katowice - zgodnie z rozkładem lotów:

Wylot z Katowic o 14:35, przylot do Frankfurtu o 16:10.
Wylot z Frankfurtu o 18:00, przylot do Londynu o 18:40.
Wylot z Londynu o 11:30, przylot do Frankfurtu o 14:00.
Wylot z Frankfurtu o 16:25, przylot do Katowic o 17:45



Transfer busem z lotniska do Hastings i z powrotem .

Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: KL - 20.000 EUR, NNW - 15.000 PLN.

Opieka rezydenta w trakcie przelotu i całego pobytu.

Realizacja programu.

CENA OBEJMUJE: Zakwaterowanie i wyżywienie, transport, opiekę rezydenta w trakcie pobytu, program, ubezpieczenie.

CENA NIE OBEJMUJE: Opłat za przejazdy lokalne, opłat za nadbagaż.

Informacje praktyczne

Sugerowane kieszonkowe w wysokości 150-200 GBP (przykładowe ceny: bilet tygodniowy na autobus ok. 15 GBP, woda mineralna 1.20 GBP, kanapka 2.50 GBP). Zalecamy zabranie adaptera sieciowego (angielskie kontakty), stroju kąpielowego oraz ubrań na każdy rodzaj pogody. Adresy zakwaterowania podajemy zwykle na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy, w celu ułatwienia kontaktu prosimy o podawanie konsultantom sprzedaży adresow poczty elektronicznej (e-mail). Uczestnicy kursu powinni wykazywać się samodzielnością w związku ze specyfiką zakwaterowania u rodzin goszczących. Biuro nie zapewnia opieki: w drodze do i ze szkoły oraz na i z zajęć pozalekcyjnych. Pobyt w rodzinie goszczącej wymaga dostosowania się do jej sposobu życia i przestrzegania panujących w niej zasad. Prosimy o zgłaszanie konsultantom sprzedaży (przy dokonywaniu rezerwacji) informacji dotyczących alergii lub wymaganej specjalnej diety, np. wegetariańskiej, bezglutenowej. Potwierdzenie diety możliwe jest wyłącznie po wcześniejszym uzgodnieniu ze szkołą językową i wiąże się z dodatkową opłatą w wysokości 150 zł za tydzień.

Rodzice/opiekunowie zobowiązani są do odebrania osób niepełnoletnich z lotniska w Katowicach.

Konieczny ważny paszport lub dowód osobisty.

Obowiązkowa dopłata na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (10 zł).

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Anglia - Hastings - kurs j. angielskiego Junior Family EFL - Wylot z Katowic   (skrót: HASTINGS SAMOLOT JF EFL KATOWICE PAX FB)
05.07 - 19.07.2020
 15 dni / PAKJ0705
7309 zł   7099 zł PromocjaRezerwuj

kod imprezy: PAKJ~HASTINGS_SAMOLOT_JF_EFL_KATOWICE_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.