Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Kolonie i obozy, wakacje 2022

kolonie i obozy
wakacje
KOLONIE I OBOZY PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE KONTAKT
menuKolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Kolonie i obozy młodzieżowe

Anglia - Londyn - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+

Informacje layout
Galeria

Anglia - Londyn - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+
Anglia - Londyn - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+
Anglia - Londyn - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+
» przejdź do galerii

Szkoła CES - Wiek uczestników od 16 lat

Practise your English - w Londynie

Wiek uczestników od 16 lat

Londyn - stolica Wielkiej Brytanii i największe miasto w Unii Europejskiej, położona nad brzegiem Tamizy. To tętniąca życiem wielokulturowa metropolia, przyciągająca rokrocznie miliony turystów z całego świata, kusząc swoimi muzeami, galeriami, światowej klasy zabytkami i niezwykłą atmosferą. To tutaj znajduje się największe koło widokowe na świecie - London Eye, słynny zegar Big Ben czy Muzeum Figur Woskowych, Buckingham Palace oraz znane galerie sztuki - Tate Modern i National Gallery. Londyn jest miastem szczycącym się czterema obiektami wpisanymi na listę światowego dziedzictwa UNESCO - the Tower of London, obserwatorium astronomiczne Greenwich, Królewskie Ogrody Botaniczne i teren obejmujący Pałac Westminster, Westminster Abbey i kościół Św. Małgorzaty.

CES - Centre of English Studies - szkoła językowa założona w 1979 roku i do dnia dzisiejszego prowadzona jest jako rodzinny biznes. W trakcie ponad 30 lat działalności wielokrotnie nagradzana, w tym, w roku 2007 jako zwycięzca prestiżowego rankingu "Star English Language Schools in Europe". Szkoła posiada akredytacje British Council i EAQUALS oraz jest członkiem EnglishUK.

Szkoła w Londynie zlokalizowana jest w willowej dzielnicy Wimbledon, około 20 minut jazdy metrem od centrum
miasta. W odległości 15 minut od szkoły znajdują się słynne korty tenisowe, gdzie czerwcu i lipcu odbywa
się prestiżowy turniej tenisowy zaliczany do turniejów Wielkiego Szlema. W pobliżu szkoły liczne sklepy, kawiarnie, restauracje, duże centrum handlowe oraz kino. Szkoła oferuje nowocześnie wyposażone sale lekcyjne
i bezpłatny dostęp do internetu (Wi-Fi).

Program
Program: 20 lub 30* lekcji (po 45 minut) języka angielskiego tygodniowo; grupy o mieszanych narodowościach; maksymalnie 14 studentów w grupie; grupy o zróżnicowanych poziomach nauczania od elementary do advanced; wykwalifikowani nauczyciele z certyfikatami TEFL (native speakers); test kwalifikacyjny; certyfikat po ukończeniu kursu; materiały edukacyjne w cenie kursu.

Bogaty program zajęć fakultatywnych.

Dodatkowo płatne opcje:
*Dopłata do 30 lekcji/tydzień – 300 PLN/tydzień.

Aby pobyt w zagranicznej szkole językowej był jak najbardziej efektywny, należy dokładnie zastanowić się i wybrać odpowiedni kurs, który spełni nasze oczekiwania.

Najpopularniejszym rodzajem są kursy standardowe (General English), które podnoszą ogólny poziom umiejętności językowych, mówienia i rozumienia w danym języku jak również zwiększają zasoby słownictwa. Dla osób poszukujących innego rodzaju kursów, na indywidualne zapytanie przygotujemy ofertę kursu językowego dostosowanego do konkretnych potrzeb i wymagań.

W ramach naszej oferty możemy zaproponować Państwu kursy: intensywne, kursy indywidualne (1 to 1 z nauczycielem), kursy egzaminacyjne (kursy przygotowujące do egzaminów tj. FCE – First Certificate in English, CEA - Certificate in Advanced English, CPE – Certificate of Proficiency in English, TOEFL – Test of English as a Foreign Language, IELTS – International English Language Testing System i wiele innych), jak również kursy specjalistyczne w zakresie zarządzania, marketingu, administracji, hotelarstwa, turystyki, prawa, medycyny, mediów, kursy dla nauczycieli i inne. Czas trwania kursów uzależniony jest tylko i wyłącznie od Państwa.

- * Dopłata za kurs intensywny (30 lekcji/tydzień) - 300 PLN/tydzień
Program fakultatywny

Bogaty program zajęć fakultatywnych:

Świadczenia

Zakwaterowanie: u rodzin goszczących, w pokojach 1**-, 2-,3-, 4-osobowych (w odległości do 45min. transportem publicznym od szkoły), jeden uczestnik polskojęzyczny w rodzinie (gwarantowane przy rezerwacji min. 6 tygodni przed rozpoczęciem kursu).
- ** Dopłata do pokoju 1-osobowego - 200 PLN/tydzień

Wyżywienie: śniadania, obiadokolacje (prosimy uwzględnić specyfikę kuchni).
Transport: Dojazd własny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: KL - 60.000 EUR (rozszerzone o COVID-19, kwarantannę i choroby przewlekłe), NNW - 15.000 PLN.
Opieka przedstawicieli szkoły CES na miejscu.
CENA OBEJMUJE: Zakwaterowanie: 1-52 tygodni pobytu. Kurs zgodnie z wybraną ofertą. Wyżywienie: zgodnie z wybraną ofertą. Transport: dojazd własny. Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

- Oferujemy pomoc przy wyborze najbardziej dogodnego przelotu i ceny - kasa lotnicza Almaturu - tel. 22 826 62 21
- Za dodatkową opłatą szkoła oferuje transfer z/na lotnisko. Prosimy o podanie szczegółowego przelotu w celu zarezerwowania transferu.

Informacje praktyczne
- Potwierdzenie przyjęcia uczestnika na kurs następuje do 72 godzin od zgłoszenia,
- Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku (z wyjątkiem świąt narodowych i lokalnych),
- Uczestnik jest zobowiązany podać w jak najszybszym terminie szczegółowe informacje o przelocie tzn: nazwę linii lotniczych, numery rejsu i godziny przelotu,
- Uczestnik jest zobowiązany podać orientacyjną godzinę przyjazdu do rodziny goszczącej najpóźniej 5 dni przed rozpoczęciem kursu,
- Adresy zakwaterowania podajemy zwykle na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy,
- Zalecane kieszonkowe - ok. 150 GBP/tydzień (na wydatki własne, wyżywienie i transport na miejscu),
- Odległość od szkoły - max 45 minut transportem publicznym,
- Przykładowe ceny: bilet bus (ok. 35 GBP/tydzień), zestaw fast food 6-7 GBP, napój ok. 1,5 GBP.

Świadczenia dodatkowo płatne:

- * Dopłata za kurs intensywny (30 lekcji/tydzień) - 300 PLN/tydzień.

Ze względu na sytuację epidemiologiczną uczestnicy muszą się liczyć z obowiązkiem dostosowania się do aktualnych wytycznych i ograniczeń wprowadzonych w danym kraju. Warunkiem udziału jest zaszczepienie przeciw COVID-19 lub negatywny wynik testu. Prosimy o śledzenie informacji zamieszczanych na stronach internetowych MSZ - https://www.gov.pl/web/dyplomacja/wielka-brytania
Do realizacji wyjazdu konieczny jest ważny paszport (ważny min. 90 dni od daty powrotu).

Sprawdź inne Kursy językowe za granica
Informacje o cenie

Cena nie zawiera:
- opłat na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Turystyczny Fundusz Pomocowy – 20 zł,
- przelotu lotniczego (możemy pomóc zorganizować)
- programu fakultatywnego, wstępów do dyskotek i innych kosztów nie ujętych w ofercie,
- dopłaty za kurs intensywny,
- dopłaty za diety specjalne,
- posiłków i napojów podczas przelotu,
- dopłat do nabagażu,
- kaucji za wypożyczenie książki 30 GBP,
- dodatkowych ubezpieczeń.
Rekomendujemy wykupienie ubezpieczenia kosztów rezygnacji z podróży oraz ubezpieczenia kosztów przerwania imprezy turystycznej, które w określonych w warunkach ubezpieczenia sytuacjach, umożliwią odzyskanie części lub całości wniesionej kwoty.
Stawki za dodatkowe ubezpieczenie:
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID i kwarantanną – 4,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 6,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID i kwarantanną – 2,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 3,4% ceny imprezy
Ogólne warunki ubezpieczenia. https://www.almatur.pl/public/owu/owu_si_kit.pdf

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Anglia - Londyn - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+   (skrót: IND LONDYN HF CES 2022 PAX HB)
26.06 - 10.07.2022
 15 dni / PCKL0626
Impreza w trakcie realizacji
03.07 - 17.07.2022
 15 dni / PCKL0703
Sprzedaż zakończona
10.07 - 24.07.2022
 15 dni / PCKL0710
Sprzedaż zakończona
17.07 - 31.07.2022
 15 dni / PCKL0717
Sprzedaż zakończona
24.07 - 07.08.2022
 15 dni / PCKL0724
Sprzedaż zakończona
31.07 - 14.08.2022
 15 dni / PCKL0731
Sprzedaż zakończona
07.08 - 21.08.2022
 15 dni / PCKL0807
Sprzedaż zakończona
14.08 - 28.08.2022
 15 dni / PCKL0814
5399 zł Rezerwuj
21.08 - 04.09.2022
 15 dni / PCKL0821
5399 zł Rezerwuj
28.08 - 11.09.2022
 15 dni / PCKL0828
5399 zł Rezerwuj
04.09 - 18.09.2022
 15 dni / PCKL0904
5399 zł Rezerwuj
11.09 - 25.09.2022
 15 dni / PCKL0911
5399 zł Rezerwuj
18.09 - 02.10.2022
 15 dni / PCKL0918
5399 zł Rezerwuj
25.09 - 09.10.2022
 15 dni / PCKL0925
5399 zł Rezerwuj
02.10 - 16.10.2022
 15 dni / PCKL1002
5399 zł Rezerwuj

Terminy i ceny:   Anglia - Londyn - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+   (skrót: IND LONDYN HF CES 2022 PAX HB)
19.06 - 10.07.2022
 22 dni / PCKL0619
Impreza w trakcie realizacji
26.06 - 17.07.2022
 22 dni / PCKL0626
Impreza w trakcie realizacji
03.07 - 24.07.2022
 22 dni / PCKL0703
Sprzedaż zakończona
10.07 - 31.07.2022
 22 dni / PCKL0710
Sprzedaż zakończona
17.07 - 07.08.2022
 22 dni / PCKL0717
Sprzedaż zakończona
24.07 - 14.08.2022
 22 dni / PCKL0724
Sprzedaż zakończona
31.07 - 21.08.2022
 22 dni / PCKL0731
Sprzedaż zakończona
07.08 - 28.08.2022
 22 dni / PCKL0807
Sprzedaż zakończona
14.08 - 04.09.2022
 22 dni / PCKL0814
7299 zł Rezerwuj
21.08 - 11.09.2022
 22 dni / PCKL0821
7299 zł Rezerwuj
28.08 - 18.09.2022
 22 dni / PCKL0828
7299 zł Rezerwuj
04.09 - 25.09.2022
 22 dni / PCKL0904
7299 zł Rezerwuj
11.09 - 02.10.2022
 22 dni / PCKL0911
7299 zł Rezerwuj
18.09 - 09.10.2022
 22 dni / PCKL0918
7299 zł Rezerwuj
25.09 - 16.10.2022
 22 dni / PCKL0925
7299 zł Rezerwuj

kod imprezy: PCKL~IND_LONDYN_HF_CES_2022_PAX_HB




NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR