Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Austria - Villach - obóz snowboardowy Wakacje

OFERTY ZIMOWE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Austria

Góry

Sporty indywidualne

Snowboard

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Landskron

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Landskron


Austria - Villach - obóz snowboardowy (wiek 12-18)
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Miejscowość Villach należy do najbardziej wysuniętego na południe regionu narciarskiego Karyntii. Zastaniemy tu słoneczne, włoskie klimaty z doskonałym austriackim przygotowaniem tras narciarskich/snowboardowych. W pobliżu Villach znajduje się granica z Włochami oraz Słowenią. Nasi obozowicze korzystać będą z tras narciarskich w Gerlitzen Alpe. Jest to największy z pięciu ośrodków położonych w rejonie Villach. Tutejsze trasy będą odpowiadały przede wszystkim średnio zaawansowanym narciarzom i snowboardzistom. Do naszej dyspozycji będzie 12 km tras łatwych, 27 km tras o średniej trudności oraz około 6 km tras dla zaawansowanych. W obrębie jednego karnetu korzystać będziemy mogli również z ośrodka narciarskiego Verditz/Afritz - ok. 15 km tras. www.villach.at



Program

Obóz snowboardowy (12-18 lat)

Propozycja skierowana do młodzieży chcącej polepszyć, rozwinąć swój poziom jazdy na desce. Zajęcia na stoku odbywać będą się w wymiarze min. 4,5 h/ dziennie pod opieką wychowawcy/licencjonowanego instruktora. W trakcie zajęć planujemy krótkie przerwy z możliwością zjedzenia ciepłego posiłku. Koszt lunchu to ok. 12-15 EUR ( jedzenie + napój ). Zapewniamy codzienny dowóz do tras narciarskich. Podczas zajęć snowboardowych planujemy między innymi doskonalenie takich elementów jak: skręt długi, średni, krótki, jazda na krawędzi, jazda na wprost („demon prędkości”) oraz jazda z wymuszonym skrętem. Podczas naszych zajęć nie zabraknie ćwiczeń podstawowych „trików” wykonywanych w snowparku. Dodatkowo, po zajęciach na stoku, realizujemy wspólny program sportowo-rekreacyjny, zajęcia tematyczne, ABC serwisowania sprzętu i wiele innych bardzo ciekawych propozycji spędzania czasu między zajęciami na stoku.

Przykładowy program obozu:

Dzień 1: Przyjazd do Villach, zakwaterowanie, spotkanie organizacyjne podczas którego omówione będą zasady uczestnictwa na obozie, jak również zapoznamy uczestników z dekalogiem snowboardowo-narciarskim. Na koniec spotkania instruktorzy sprawdzą ustawienia wiązań w nartach oraz deskach snowboardowych obozowiczów.

Dzień 2: Podział na grupy pod względem poziomu zaawansowania, narciarskie i snowboardowe zajęcia programowe, wieczorem dyskoteka integracyjna w hotelu.

Dzień 3: Szkolenie narciarskie i snowboardowe, filmowanie przejazdów narciarzy oraz snowboardzistów, wieczorem analiza nagrań oraz gra terenowa na świeżym powietrzu.

Dzień 4: Szkolenie narciarskie i snowboardowe, wieczorem zajęcia teoretyczne z nowości technologicznych w sprzęcie narciarskim i snowboardowym oraz ABC serwisowania sprzętu, prezentacja filmów narciarskich/snowboardowych.

Dzień 5: Szkolenie narciarskie i snowboardowe. Wieczorem obozowe igrzyska sportowe, a dla chętnych wyjście na łyżwy.

Dzień 6: Szkolenie narciarskie i snowboardowe, wprowadzenie elementów jazdy w snowparku. Wieczorem seans filmowy oraz turniej tenisa stołowego, a dla chętnych wyjście do Aquaparku.

Dzień 7: Szkolenie narciarskie i snowboardowe, zawody jazdy technicznej dla narciarzy i snowboardzistów, podsumowanie zajęć, rozdanie nagród oraz wieczorna dyskoteka.

Dzień 8: Po śniadaniu wyjazd do Polski.

Program fakultatywny

- wyjście na łyżwy - ok. 5 EUR

- wyjście do Aquaparku w Villach - ok. 15 EUR




Zakwaterowanie

7 noclegów w Hotelu Jugend Hotel Egger w miejscowości Villach Landskron. Pokoje 4-,5-,6-osobowe z łazienkami i TV-Sat. W hotelu: darmowe Wi-Fi, tenis stołowy, dyskoteka, restauracja.



Świadczenia

7 noclegów w Hotelu Jugend Hotel Egger w miejscowości Villach Landskron. Pokoje 4-,5-,6-osobowe z łazienkami i TV-Sat. W hotelu: darmowe Wi-Fi, tenis stołowy, dyskoteka, restauracja. Śniadania w formie bufetu, serwowane obiadokolacje. Pierwszy posiłek: obiadokolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu. Transport: autokar turystyczny. Ubezpiecznie: Signal Iduna. Opieka wychowawcy/instruktora. Realizacja programu. Opłatę klimatyczną.



Informacje praktyczne

Cena karnetu: dzieci urodzone w latach 2004-2012 - 113 EUR/6 dni, młodzież urodzona w latach 2000-2003 - 180 EUR/ 6 dni. Przy zakupie karnetu zbierana jest kaucja zwrotna w wysokości 5 EUR. Wypożyczenie sprzętu narciarskiego: 60-150 EUR/6 dni. Sugerowane kieszonkowe: ok. 100 EUR (nie dotyczy kosztu karnetu ). Obóz nie jest przeznaczony dla osób, które rozpoczynają naukę jazdy na nartach. W przypadku złych warunków atmosferycznych zajęcia programowe oraz uzupełniające mogą ulec modyfikacji. Na obóz należy zabrać ze sobą paszport/dowód osobisty, wypełnioną kartę kwalifikacyjną, kask ochronny, który jest obowiązkowy poniżej 18 roku życia, strój kąpielowy. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 25 EUR/osoba, zwracana w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone żadne szkody. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne zmiany ceny karnetów wprowadzone przez ośrodek narciarski. Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży oraz kosztu karnetu.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Austria - Villach - obóz snowboardowy     (skrót: VILLACH- OBOZ SNOWBOARDOWY PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
PAOV012525.01 - 03.021999 zł   1849 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj10 dni

kod imprezy: PAOV~VILLACH-_OBOZ_SNOWBOARDOWY_PAX_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.