Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Austria - Wildschonau - obóz narciarski Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Wildschonau
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Austria

Góry

Sporty indywidualne

Narty

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Wildschonau

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Wildschonau


Austria - Wildschonau - obóz narciarski (wiek 12-20)
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

- Region narciarski Ski Juwel
- 145 km tras
- Różnorodne trasy

Region SKI JUWEL (powstał z połączenia dolin Wildschönau i Alpbachtal) oferuje 145 km tras (18 km czarnych, 32 km czerwonych i 77 km niebieskich) oraz 17 km tras wyznaczonych, ale nie ratrakowanych. Obszar obsługuje 47 wyciągów. Ilość i stopień trudności tras zjazdowych pozwala zaspokoić najbardziej wybredne gusta. Dolina Wildschönau - malownicza dolina położona ok. 60 km na wschód od Innsbrucka, między Alpami Kitzbühel i Doliną Zillertal. Tereny narciarskie położone na wysokości 830-2000 m n.p.m.

Program

Obóz narciarski (12-19 lat)

Jazda na nartach (4-5 godzin dziennie) pod opieką wychowawcy, konsultacje instruktora. Omówienie zasad bezpieczeństwa na stoku (dekalog narciarza). Dla grup zaawansowanych możliwość jazdy w snow parku i na wyznaczonych, ale nie ratrakowanych trasach (freeride). Zawody i konkursy z nagrodami oraz dyskoteki. Popołudniami: turniej gier planszowych i karcianych, kalambury, dyskoteki, wieczorek filmowy.


Przykładowy program:
Dzień 1: Wyjazd z Polski zgodnie z planem podróży.

Dzień 2: Przyjazd do doiny Wildschonau w godzinach popołudniowych, zakwaterowanie i spotkanie informacyjne, przedstawienie regulaminu obozu i zasad korzystania z atrakcji hotelu.

Dzień 3: Omówienie zasad bezpieczeństawa na stoku, sprawdzenie umiejętności narciarskich/snowboardowych uczestników, podział na grupy zgodnie z umiejętnościami i pierwsze zajęcia na stokach SKI JUWEL.

Dni 4-7: Zajęcia programowe, nauka i doskonalenie jazdy na nartach/snowboardzie na stokach regionu, zjazd torem saneczkowym, wieczorami analiza video techniki jazdy, Ski show - nocny pokaz umiejętności narciarskich, realizowany przez najlepszych instruktorów z lokalnych szkółek.

Dzień 8: Po śniadaniu wykwaterowanie, zajęcia na stoku, powrót do hotelu, kolacja i wyjazd w drogę powrotną.

Dzień 9: Przyjazd do Polski.

Zakwaterowanie

Gasthof Schneerose *** położonym w Oberau w bezpośrednim sąsiedztwie niewielkiego wyciągu, 3 km od kanapy na Markbachjoch 1500 m n.p.m., 6 km od dolnej stacji gondoli na Schatzberg 1903 m n.p.m. W obiekcie: restauracja, sala spotkań, sala telewizyjna, kącik internetowy (Wi-Fi), taras słoneczny, ogrzewana narciarnia. Pokoje 2-,3-, 4-osobowe z łazienkami, TV-Sat i balkonami.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 6 noclegów w Gasthof Schneerose ***, pokoje 2-,3-, 4-osobowe z łazienkami, TV-Sat i balkonami.

Wyżywienie: śniadania w formie bufetu, serwowane obiadokolacje. Pierwszy posiłek: obiadokolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: obiadokolacja w dniu wyjazdu.

Transport: autokar turystyczny.
Ubezpiecznie: Signal Iduna Polska TU S.A.: KL- 20.000 EUR, NNW 15.000 PLN.

Opieka wychowawcy/instruktora.
Realizacja programu.

Informacje praktyczne

Dla młodzieży kaski ochronne są obowiązkowe. Dodatkowo dla snowboardzistów zalecamy zabranie ochraniaczy na nadgarstki. Ze względu na warunki atmosferyczne lub kondycję uczestników program może ulec zmianie. Ostatniego dnia pobytu po śniadaniu i wykwaterowaniu grupa zrealizauje zajęcia
na stoku, po których wróci na kolację do hotelu. Uczestnicy będa mieli mozliwość skorzystania z pryszniców.

Cena nie obejmuje: kosztów karnetów narciarskich (ceny według załączonej tabeli), wypożyczenia sanek oraz dopłaty za transport z miast wyznaczonych w planie podróży. Konieczny paszport lub dowód osobisty. Wypożyczenie kompletu sprzętu narciarskiego snowboardowego: 10-25 EUR na dzień.

Należy zabrać: paszport lub dowód osobisty, wypełniona kartę kwalifikacyjną, nr PESEL, legitymację szkolną, zimowy krem z filtrem, strój kąpielowy.

Rekomendujemy wyrobienie, w oddziale NFZ, bezpłatnej Europejskiej Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego (EKUZ).

Zalecane kieszonkowe 70-100 EUR (nie zawiera opłaty za karnet).
Depozyt za karnet magnetyczny 2 EUR.

Ceny karnetów:
Dorośli (6 dni): 255 EUR/os;
Młodzież - roczniki 2002-2004 (6 dni): 204 EUR/os;
Dzieci i młodzież - 2005-2014 (6 dni): 128 EUR/os.

Planowany przyjazd do ośrodka w godzinach 15:00-16:00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godziny 19:00. Dojazd własny nie wcześniej niż o godzinie 17:00, wyjazd nie później niż o godzinie 18:00.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Austria - Wildschonau - obóz narciarski   (skrót: WILDSCHONAU NARCIARSKI PAX HB)
15.01 - 23.01.2021
 9 dni / ŁAWM0115
2599 zł   2199 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
22.01 - 30.01.2021
 9 dni / ŁAWM0122
2599 zł   2199 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
29.01 - 06.02.2021
 9 dni / ŁAWM0129
2599 zł   2199 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
05.02 - 13.02.2021
 9 dni / ŁAWM0205
2599 zł   2199 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
12.02 - 20.02.2021
 9 dni / ŁAWM0212
2599 zł   2199 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
19.02 - 27.02.2021
 9 dni / ŁAWM0219
2599 zł   2199 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: ŁAWM~WILDSCHONAU_NARCIARSKI_PAX_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.