Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Bachorze - obóz kajakowo-rowerowy Wakacje

OFERTY ZIMOWE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Jeziora

Sporty wodne

Kajakarstwo

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Bachorze

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Bachorze


Bachorze - obóz kajakowo-rowerowy (wiek )
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Bachorze to niewielka miejscowość położona ok 15 km od Chojnic w otulinie Parku Narodowego Borów Tucholskich. Przepiękna lokalizacja nad jeziorem otoczonym lasami, to wspaniała rekomendacja do spędzenia tu wakacji, a to przecież nie wszystko. Podczas obozów i kolonii będziesz mieli okazje spróbować swoich sił w rożnego rodzaju sportach wodnych, wybierzesz się na wędrówkę rowerową lub wypłyniesz w rejs żeglarski. A to dopiero początek emocji! Dla prawdziwych "wilków morskich" zorganizowaliśmy kurs na patent żeglarza jachtowego. Jeżeli lubisz wypoczywać nad wodą ale nie jesteś entuzjastą sportu zapraszamy do skorzystania z programu plastycznego lub komandos junior. Wieczory spędzicie w gronie przyjaciół, a czas umilą Wam gry towarzyskie, ogniska i dyskoteki. Ośrodek Wypoczynkowy "Natura" położony jest nad jeziorem Charzykowskim, na terenie ośrodka znajdują się pawilony hotelowe, sale konferencyjne, sala TV, sala taneczna, kawiarnia, prywatna plaża ze strzeżonym kąpieliskiem, miejsce na ognisko i grill, boiska do piłki nożnej, ręcznej, koszykówki, siatkówki plażowej oraz kort tenisowy. Oprócz zajęć specjalistycznych opisanych w programach poszczególnych obozów wszyscy uczestnicy (za wyjątkiem kursu na patent żeglarza) przez 1,5 godziny dziennie realizować będą zajęcia do wyboru: ścianka wspinaczkowa, trampolina, slackline, most linowy, strzelanie z łuku i wiatrówki, zajęcia taneczne, siatkowa piłka plażowa, tenis stołowy, wędrówka kajakowa, rejs żeglarski. Wszystko to do Waszej dyspozycji!



Program

Rowerowo-kajakowy (12-17 lat)
Podczas obozu odbędziecie wędrówki kajakowe do miejscowości Charzykowy (miasteczko na południu jeziora Charzykowskiego, zwiedzanie portu żeglarskiego i promenady) i Małe Swornegacie (leżąca na północy jeziora Charzykowskiego). Całodniowa wędrówka kajakowa do miejscowości Swornegacie nad jeziorem Karsińskim, gdzie po przepłynięciu pod zwodzonym mostem łączącym dwa jeziora oraz wpłyniecie w ujście rzeki Brda. Zajęcia kajakowe uatrakcyjni nauka technik manewrowania, wodny tor przeszkód oraz gra w kajak polo. Wędrówki rowerowe po Borach Tucholskich podczas których odwiedzicie ponad 600-letni dąb Bartuś, przejdziecie pętlę Lipnickiego (teren dawnego wydobycia torfu, a obecnie obszar o wysokich walorach przyrodniczych). Podczas całodniowej wędrówka rowerowej odwiedzicie Chatę Kaszubską w Brusach Jaglie. Dodatkowo rowerowy tor przeszkód, wyścigi i zabawy na rowerach. Realizacja programu codziennych zajęć specjalistycznych (2x2,5 godziny) oraz zajęć fakultatywnych do wyboru 1,5 godz. dziennie.

Zakwaterowanie

Ośrodek Wypoczynkowy „Natura”: pokoje 4 osobowe oraz typu studio (4+4) z łazienkami w pawilonie hotelowym. Ośrodek położony jest nad jeziorem Charzykowskim, na terenie ośrodka znajdują się pawilony hotelowe (300 miejsc noclegowych), sale konferencyjne, sala TV, sala taneczna, kawiarnia, prywatna plaża ze strzeżonym kąpieliskiem, miejsce na ognisko i grill, boiska do piłki nożnej, ręcznej, koszykówki, siatkówki plażowej oraz kort tenisowy.



Świadczenia

Zakwaterowanie: Ośrodek Wypoczynkowy „Natura” – 10 noclegów w pokojach 4 osobowych oraz pokojach typu studio (4+4) z łazienkami.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad i podwieczorek serwowany do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Wyjazd dziecka wymagającego specjalnej diety możliwy jest tylko po uzyskaniu zgody organizatora, najpóźniej na 21 dni przed rozpoczęciem turnusu (dieta może być dodatkowo płatna). Zapewniamy uczestnikom stały dostęp do wody pitnej na terenie ośrodka.
Transport: autokar z klimatyzacją.
Ubezpieczenie: NNW – 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna i sportowa.
Realizacja programu.



Informacje praktyczne

Program będzie zrealizowany w całości, a kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników. Wszystkie zajęcia odbywać się będą z zastosowaniem odpowiednich środków bezpieczeństwa i pod nadzorem instruktorów. Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast w Polsce,wyszczególnionych w planie podróży. Należy ze sobą zabrać: nieprzemakalną kurtkę i ciepły sweter (lub polar), dres, strój kąpielowy, ręczniki (plażowy i kąpielowy), legitymacje szkolną oraz co najmniej dwie pary butów sportowych, nakrycie głowy, okulary przeciwsłoneczne oraz krem ochronny z filtrem UV. Zapewniamy wszelki sprzęt specjalistyczny, potrzebny do realizacji programu poszczególnych obozów.
Planowany przyjazd do ośrodka w godz. 16:30-17:30.
Planowany wyjazd z ośrodka w godz. 07:30-08:30.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 17.00, wyjazd nie później niż o godz. 12.00.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Bachorze - obóz kajakowo-rowerowy     (skrót: BACHORZE NATURA KAJAK ROWER PAX FB)
Nr grupy Data Cena 

kod imprezy: ŁPMB~BACHORZE_NATURA_KAJAK_ROWER_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.