Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Bałtów - Kolonie Klub Urwisa z dinozaurami - Kraina przygód Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Kolonie

Polska

Rekreacyjne

Ogólnorekreacyjny

Kolonie w miejscowości

Baltow

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Baltow


Bałtów - Kolonie Klub Urwisa z dinozaurami - Kraina przygód (wiek 7-11)
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Kraina przygód JuraPark
Prawdziwa kraina przygód w Bałtowie zaprasza najmłodszych! JuraPark w Bałtowie to miejsce, które nieprzypadkowo kojarzy się z dinozaurami. To tu odkryto tropy i kości tych ogromnych gadów. Jest to najstarszy w Polsce park dinozaurów naturalnej wielkości. Przewodnicy pokażą ich ślady. Ale Bałtów to nie tylko prehistoryczne gady. W uroczej, zalesionej dolinie Kamiennej znajduje się wielki park atrakcji przeznaczony szczególnie dla dzieci: karuzele, zjeżdżalnie, basen piłeczkowy, samochodziki o przede wszystkim kolejka grawitacyjna - rollercoaster to aż za dużo wrażeń na jedną zabawę.

Program

Program wspólny:

Ze wszystkich atrakcji nasi uczestnicy skorzystają co najmniej raz, a z takich miejsc jak plac zabaw - znaczenie więcej. W Zwierzyńcu Górnym z pokładu amerykańskiego schoolbusa dzieci zobaczą przechadzające się po terenie jelenie, daniele, antylopy, strusie, emu, egzotyczne gatunki owiec czy kóz i wiele innych zwierząt. Ranczo w Dolinie pokaże dzieciom zwierzęta domowe, w tym kucyki. Z kolei w Sabatówce, gdzie rządzą wiedźmy, nasi uczestnicy przeżyją emocje i zobaczą, że strachów nie trzeba się bać. Wodnych atrakcji dostarczy kąpielisko dla dzieci i pływanie na "kaczuszkach". Polska w miniaturze z 48 pomniejszonymi budowlami z różnych regionów przeniesie w podróż po kraju, a przyrodniczy seans w kinie 5D dostarczy wielu emocji. Nie zabraknie też przerożnych zabaw, gier sportowych, konkursów z nagrodami, tańca czy ogniska. Zabierzemy naszych uczestników do parku wodnego w Ostrowcu Świętokrzyskim oraz do Sandomierza, gdzie zobaczą średniowieczną Bramę Opatowską, rynek z ratuszem, przejdą podziemną trasą turystyczną. zobaczą też, dotkną, a nawet przymierzą średniowieczny rynsztunek w Zbrojowni Chorągwi Ziemi Sandomierskiej.

Kolonie z dinozaurami - kraina przygód 7-11 lat

Nie pozwolimy dzieciom na nudę. W JuraParku dowiedzą się o życiu dinozaurów, a jednego nawet odkopią jak prawdziwi paleontolodzy. Na lekcjach muzealnych i ścieżkach przyrodniczo-dydaktycznych dowiedzą się o tajemnicach dalekiej przeszłości paleozoicznego morza i zamierzchłych epok geologicznych, w których żyły prehistoryczne skorupiaki, gady i inne zwierząta, zobaczą też, co po nich pozostało. Nie zabraknie też zajęć plastycznych oraz korzystania z wszelkich atrakcji JuraParku, z placem zabaw, parkiem rozrywki i kąpieliskiem na czele. Na zajęciach w lapidarium Sabatówka uczestnicy wezmą udział w warsztatach z Babą Jagą, podczas których będą malowali gipsowe figurki i zostaną oprowadzeni po okolicy. Kolonistów czeka tunel odwagi, a na koniec w kawiarence „U Tekli” spróbują soku z pająków. A to nie wszystkie atrakcje...!

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów w domkach (pawilonach) na terenie JuraParku, z okien których rozpościera się wspaniały widok na cały park, rzekę Kamienną i widok na cały park, rzekę Kamienną i skałę Czarcią Stopkę. Pokoje 4-osobowe. Łazienki wspólne, po 2 w każdym domku na 6 pokoi.

Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki) w restauracji na terenie JuraParku (ok. 50m od domków). Pierwszy posiłek – kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek –
śniadanie w dniu wyjazdu i prowiant na drogę powrotną.

Transport autokarem turystycznym, na niektórych trasach możliwy dojazd minibusem.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A. Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.

Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w rozkładzie jazdy oraz kosztów imprez fakultatywnych.
Prosimy pamiętać o zabraniu wypełnionej karty kwalifikacyjnej z wpisanym numerem PESEL oraz o podpisaniu bagaży podróżnych dzieci.
Planowany przyjazd do ośrodka w godzinach 16:00 – 17:30.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Bałtów - Kolonie Klub Urwisa z dinozaurami - Kraina przygód     (skrót: BALTOW KLUB URWISA Z DINOZAURAMI PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
PPJB070505.07.2019 - 15.07.20191699 zł   1599 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
PPJB071616.07.2019 - 26.07.20191699 zł   1499 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
PPJB072727.07.2019 - 06.08.2019Sprzedaż zakończona Plan podróży11 dni

kod imprezy: PPJB~BALTOW_KLUB_URWISA_Z_DINOZAURAMI_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.