Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Bieszczady - Stężnica - BieszCzad QUAD Wakacje

bezpieczne
podróże
OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Stężnica Bieszczady
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Góry

Tematyczne

Motoryzacja

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Steznica

Bieszczady

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Steznica


Bieszczady - Stężnica - BieszCzad QUAD (wiek 11-18)
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Bieszczady to idealna lokalizacja do nauki i doskonalenia jazdy na quadach. Miłośnicy czterokołowców - nie możecie tego przegapić!

Program

To prawdziwa perełka dla osób pragnących profesjonalnie jeździć na quadach. Łatwo wcisnąć gaz do dechy jechać do przodu, dużo fajniej jednak wiedzieć jak obsłużyć tego mechanicznego potwora! Zajęcia szkoleniowe prowadzone przez jednego z najbardziej doświadczonych szkoleniowców w Polsce Tomasza Kudełka. Podczas zajęć zaznajomicie się z budową quada, jego konstrukcją i działaniem; poznacie zasady prawidłowej postawy ciała. Jazda manewrowa, podjazd, zjazd, trawers, przygotowanie do jazdy grupowej w terenie, pokonywanie przeszkód naturalnych w lesie. Program obejmuje 18 godzin teorii i praktyki (6 dni x 3h). Wymagany wzrost uczestnika od 140cm wzyż.

A ponadto:

PIERWSZA POMOC – zapoznamy się z elementami pierwszej pomocy z instruktorem; spróbujecie swoich sił m.in. w bandażowaniu i w opatrywaniu ran.

TECHNIKI LINOWE – zajęcia podzielimy zarówno na teorię jak i praktykę – poznacie m.in. rodzaje węzłów jak i sposób ich wiązania.; spróbujecie swoich sił na tyrolce i moście panamskim.

TOPOGRAFIA- jedna z najciekawszych dziedzin nauki; nauczymy Was jak korzystać z kompasów i gpsów, a także jak odczytywać mapę.

STRZELECTWO – podzielimy zajęcia na teorię i praktykę; poznacie podstawy bezpieczeństwa korzystania z broni oraz zasady jej użycia – ASG, WIATRÓWKA.

KULINARIA – zapoznamy Was z kuchnią polową w praktyce.

NOC PRZETRWANIA – spędzimy noc pod gołym niebem w środku lasu- co wy na to? Przy wspólnym ognisku wykorzystamy wiedzę, które nabyliśmy podczas odbytych już zajęć.

PAINTBALL – uzbrojeni w markery, stroje i maski – zabawimy się w naturalnych warunkach m.in. w odbicie zakładnika czy zdobycie flagi (100szt kulek).

MOTORÓWKI – obok Doliny Sanu- Jezioro Solińskie, to ten akwen wodny, który koniecznie musicie zobaczyć, będąc w Bieszczadach- zrobicie to na pokładach elektrycznych motorówek + całodzienne plażowanie.

WYCIECZKA - Całodzienna wyprawa w góry z przewodnikiem.


Program fakultatywny

Fotorelacja - wspomnienia z wakacji w formie zdjęć do pobrania online - 35 PLN

Paintball i Wesołe Spódniczki - różne scenariusze gier paintballowych i piłkarska zabawa w niezwykłym stroju - 75 PLN

„Zakamarki LESKO SKI” - Auta terenowe Off ROAD - (45 minut) - 75 PLN

„Szlakiem Watahy” – Auta terenowe Off ROAD - (2 godziny) - 137 PLN

Nocny Biwak – jedna z największych przygód bieszczadzkich obozów. W programie między innymi: organizacja plecaka wyprawowego, budowanie schronienia, nauka rozpalania ognia, filtracja wody czy przygotowanie kolacji. Wszystko to w na łonie matki. Zapewniamy karimatę i śpiwór. - 70 PLN

Energylandia - największy Park Rozrywki w Polsce - dla wszystkich grup wiekowych - 300 PLN

Zakwaterowanie

W Osada Ostoja w domkach 6-8 osobowych z pełnym węzłem sanitarnym i TV SAT.

Uczestnicy obozu mogą korzystać z bezpłatnego WiFi na terenie obiektu.

Wszelkie życzenia dotyczące zakwaterowania będą rozpatrywane w miarę możliwości.

Świadczenia

Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + deser) w stołówce ośrodka Osada Ostoja. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.

Transport: autokar turystyczny.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży, kosztów imprez fakultatywnych. Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 22.45. Planowany wyjazd z ośrodków ok. godz. 05.30. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 19.30, wyjazd nie później niż o godz. 07.00.

Uczestnikom obozu zapewniamy całodobowy dostęp do wody pitnej w stołówce ośrodka.

Zakup wycieczek fakultatywnych nieznacznie wpłynie na realizację programu obozowego

Realizacja fotorelacji do 3 tygodni po zakończeniu obozu.

Adres obiektu: Osada Ostoja, Stężnica 41, 38-606 Stężnica
Informacje o cenie

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 PLN oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 PLN

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Bieszczady - Stężnica - BieszCzad QUAD   (skrót: STEZNICA - BIESZCZAD QUAD 2022 PAX FB)
25.06 - 05.07.2022
 11 dni / APBS0625
3900 zł   3600 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
08.08 - 18.08.2022
 11 dni / APBS0808
3900 zł   3600 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
19.08 - 29.08.2022
 11 dni / APBS0819
3900 zł   3600 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: APBS~STEZNICA_-_BIESZCZAD_QUAD_2022_PAX_FB



NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogš być, np. adres IP Twojego urzšdzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urzšdzeniach Użytkowników, o ile pozwolš one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatnoœci.
pfr    Subwencja PFR