Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Brenna - Jeździeckie wakacje w Beskidach Wakacje

OFERTY ZIMOWE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Góry

Sporty indywidualne

Jeździectwo

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Brenna

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Brenna


Brenna - Jeździeckie wakacje w Beskidach (wiek )
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Jesteś miłośnikiem jazdy konnej? A może wolisz szaloną jazdę na rolkach lub górską przygodę z survivalem?
Lubisz przyrodę i wyzwania? Fascynują Cię wędrówki górskie, krystalicznie czyste potoki i górskie krajobrazy? Jeśli tak, to zapraszamy do położonego w Beskidach Ośrodka Kolonijno - Wypoczynkowego "Hucuł", do turystycznej miejscowości Brenna. Tu w dolinie potoku Jatny, w otoczeniu lasów i górskich szczytów przeżyjesz swoje niezapomniane wakacje, pełne dobrej zabawy i pozytywnych emocji.



Program

Jeździeckie wakacje w Beskidach (10-16 lat)

Miłośników jazdy konnej zapraszamy na fascynującą jeździecką przygodę. Stadnina ośrodka „Hucuł” dysponuje jednym z największych w Polsce stad koni rasy huculskiej. Konie te słyną z łagodnego usposobienia i wytrzymałości i doskonale sprawdzają się pod siodłem zarówno w ujeżdżeniu, skokach przez przeszkody czy przejażdżkach w terenie. Na uczestników obozu czeka urozmaicony program, który pozwoli na przygotowanie jeździeckie od podstaw lub doskonalenie i rozwijanie już posiadanych umiejętności i wiedzy. Nauczycie się pielęgnować konia, samodzielnie przygotowywać go do jazdy (czyszczenie i siodłanie) i dowiecie się jak zadbać o swojego wierzchowca po zakończonej jeździe. Będziecie doskonalić dosiad i równowagę w siodle podczas wykonywania trudniejszych jeździeckich elementów. Poznacie psychologię koni, co pomoże Wam zgłębić naturę tych zwierząt i zrozumieć ich zachowanie w różnych sytuacjach. Ciekawe materiały multimedialne dotyczące jeździectwa i nowości z konnego świata rozbudzą w Was jeździecką pasję. Codziennie czeka Was godzinna, praktyczna lekcja jazdy konnej. Dla osób rozpoczynających przygodę z jeździectwem przewidziane są zajęcia wprowadzające, nauka podstaw jazdy, a następnie próba samodzielnej jazdy w grupie. Dla jeźdźców bardziej zaawansowanych realizowane będą lekcje jazdy konnej na ujeżdżalni, lub po zezwoleniu instruktora – w terenie, podczas których podniesiecie i udoskonalicie swoje umiejętności jeździeckie. Poznacie podstawy dresażu i dowiecie się jak utrzymać dobry półsiad nad przeszkodą i na czym polega pełny siad w galopie. Podziału na grupy pod kątem zaawansowania dokona instruktor podczas zajęć praktycznych. Program obozu uzupełnią zajęcia rekreacyjne i integracyjne, gry i zabawy, spacery po okolicy, plażowanie i relaks nad rzeką, ognisko z pieczeniem kiełbasek, gry terenowe i wieczory filmowe. Odwiedzimy Park Turystyki w centrum Brennej, gdzie w trakcie wakacji odbywają się liczne imprezy kulturalne, animacje, zabawy i konkursy. Tam też zrobimy sobie pamiątkowe zdjęcie przy figurze Utopca – co jest miejscową tradycją. Na zakończenie obozu odbędzie się uroczyste pasowanie na jeźdźca. Na obóz należy zabrać: strój do jazdy konnej: buty z płaską, twardą podeszwą, kask jeździecki i spodnie jeździeckie – bryczesy lub inne długie, dobrze przylegające do nogi, bez grubych szwów.

Zakwaterowanie

Ośrodek Kolonijno - Wypoczynkowy „Hucuł”

Ośrodek położony jest w Brennej, w dolinie potoku Jatny, w otoczeniu lasów i górskich szczytów.

Pokoje 2-, 3-, 4-, 5-osobowe z łazienką, Wi-Fi i telewizorem. W budynku głównym znajduje się jadalnia, świetlica, kawiarnia, sale do gry w tenisa stołowego i bilarda. Poza tym w ośrodku boisko sportowe, wiata grillowa i duży teren rekreacyjny.



Świadczenia

Zakwaterowanie:
10 noclegów (w turnusie 08.07-15.07 – 7 noclegów)
Wyżywienie:
Całodzienne (3 posiłki + podwieczorek; śniadania i kolacje w formie bufetu). Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Możliwość zamówienia (najpóźniej 7 dni przed rozpoczęciem obozu – za dopłatą) diety: wegetariańskiej (50 zł turnus) lub bezglutenowej (100 zł turnus). Zapewniamy uczestnikom stały dostęp do wody pitnej na terenie ośrodka.
Transport:
Autokar turystyczny.
Ubezpieczenie:
NNW - 15.000 PLN

Opieka pedagogiczna i instruktorska, nagrody i pamiątki.



Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży. Wszystkie zajęcia prowadzone są przez doświadczonych, wykwalifikowanych instruktorów i wychowawców. Zajęcia dopasowane będą do warunków atmosferycznych oraz stanu psychofizycznego uczestników. Na obóz należy zabrać odpowiedni strój sportowy, buty i akcesoria – wymagane do wybranej tematyki, legitymację szkolną, mały plecak na spacery, czapkę z daszkiem,krem ochronny z filtrem UV, strój kąpielowy.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 17.30. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 10.30.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz 16.30, wyjazd nie później niż o godz. 11.00.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Brenna - Jeździeckie wakacje w Beskidach     (skrót: BRENNA JEZDZIECKIE WAKACJE W BESKIDACH PAX FB)
Nr grupy Data Cena 

kod imprezy: KPOB~BRENNA_JEZDZIECKIE_WAKACJE_W_BESKIDACH_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.