Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Kolonie i obozy, wakacje 2023

kolonie i obozy
wakacje
KOLONIE I OBOZY PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE KONTAKT
menuKolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki

Brenna - obóz przygodowy

(wiek 8-16 lat)
1999 zł
1699 zł Promocja
Termin:
11.02 - 18.02.2023

Wszystkich tych, którzy lubią zimowy wypoczynek, relaks, zabawę i przygodę - zapraszamy do Brennej, do Ośrodka Wypoczynkowego "Hucuł". Tu czekają na Was zimowe obozy pełne pozytywnych wrażeń. Z nami poczujesz wiatr we włosach i śnieg na twarzy, a przede wszystkim doskonale spędzisz czas. Atrakcyjny plan dnia, uśmiechnięta kadra to gwarancja świetnego zimowiska.

Program
Obóz Przygodowy – 7 zimowych przygód w Beskidach (8-16 lat)
Zapraszamy na zimową przygodę do Brennej. Tutaj każdego dnia czekają na Ciebie nowe, zimowe wyzwania i maksimum dobrej zabawy.
7 dni - 7 wyzwań - to będzie szalony czas.
1. BESKIDZKI KUCHCIK - czyli kulinarne wyzwania
2. BESKIDZKI TROPICIEL - gra terenowa i poszukiwanie skarbów z wykrywaczem metalu
3. BESKIDZKI JEŹDZIEC - wizyta w stajni i przejażdżka na końskim grzbiecie
4. BESKIDZKI STRZELEC - turniej łuczniczy
5. BESKIDZKI ŁYŻWIARZ - szaleństwo na lodowej tafli
6. BESKIDZKI ARTYSTA - artystyczne wyzwania: rzeźba śnieżna, lampiony i łapacze snów
7. BESKIDZKA WYPRAWA- kulig w zimowej scenerii

A do tego: ognisko z pieczeniem kiełbasek, zjazdy na byle czym, rozgrywki w bilard i w tenisa stołowego, gry planszowe, wieczory filmowe, karaoke, dyskoteki. Maksimum zimowego szaleństwa, przygody i rekreacji.

Zakwaterowanie

Ośrodek Kolonijno- Wypoczynkowy „Hucuł” w Brennej – Dolina Jatny. Pokoje 3-, 4-, 5-osobowe z łazienką, telewizorem, Wi-fi. W budynku głównym: jadalnia, świetlica, sala kominkowa, sala dyskotekowa, sale do gry w tenisa stołowego i bilard. Poza tym na terenie ośrodku wiata grillowa i duży teren rekreacyjny do gier i zabaw.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 7 noclegów.
Wyżywienie: Całodzienne wyżywienie (3 posiłki i deser). Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna.
Opieka pedagogiczna i instruktorska. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
- Zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowanych wychowawców.
- Wszystkie zajęcia będą dopasowane do stanu psychofizycznego uczestników.
- Zabierz ze sobą: legitymację szkolną, odzież zimową, obuwie zmienne, ręcznik kąpielowy.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 16.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 10.30.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz.17.30, wyjazd nie później niż o godz. 09.30.
Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży
- obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Brenna - obóz przygodowy   (skrót: BRENNA - OBOZ PRZYGODOWY 2023 PAX FB)
21.01 - 28.01.2023
 8 dni / KPZB0121
1999 zł   1949 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
11.02 - 18.02.2023
 8 dni / KPZB0211
1999 zł   1699 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
18.02 - 25.02.2023
 8 dni / KPZB0218
1999 zł   1699 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KPZB~BRENNA_-_OBOZ_PRZYGODOWY_2023_PAX_FB
Brenna to wieś w Polsce leżąca w województwie śląskim w Beskidzie Śląskim i Żywieckim. Jest to miejscowość położona w zaciszu pośród przyrody. Zyskuje turystów swoim urokiem, pięknymi widokami, leśnymi ścieżkami spacerowymi, wieloma ścieżkami rowerowymi czy górskimi szlakami. W miejscowości można skosztować kuchni regionalnej w Karczmie Kozia Zagroda, wybrać się do Parku Linowego, Parku Turystyki czy odwiedzić przystań wodną na zaporach w Leśnicy i Hołcynie. W czasie zimy obiekt jest szczególnie atrakcyjny dla narciarzy, którzy mają możliwość skorzystania z wyciągów narciarskich czy wypożyczalni sprzętu.
Beskid Śląski i Żywiecki to pasma górskie stanowiące część Beskidów Zachodnich na południu Polski. Warto odwiedzić je zarówno zimą, jak i latem. Przyciągają głównie możliwością uprawiania sportów zimowych, malowniczymi, świetnie przygotowanymi szlakami oraz licznymi atrakcjami. Wiele ciekawych punktów czeka na nas nie tylko na górskiej trasie, ale też w słynnych miejscowościach Beskidu Śląskiego i Żywieckiego. Kolonie organizowane w tych rejonach to propozycja dla miłośników aktywnego wypoczynku, a także dla tych osób, które preferują chwile spokoju i wytchnienia na łonie natury. Warto zaznaczyć, że obozy w Beskidach dają wiele możliwości organizacji pieszych wędrówek. Będą więc prawdziwą gratką dla fanów trekkingu. Cała okolica obfituje również w wiele innych atrakcji. Na uwagę zasługują m.in. liczne wyciągi, Wisła (określana jako "mini Zakopane"), słynna Bielsko-Biała z uroczym rynkiem, krętymi uliczkami i zamkiem, czy miasto Żywiec, w którym można odwiedzić między innymi piękny Pałac Habsburgów i Stary Zamek.




Kolonie i obozy dla dzieci
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
mail: lodz@almatur.pl
Megawakacje.pl to sprawdzony sposób na udany wypoczynek. Nasza strona jest miejscem, w którym znajdziesz szeroką ofertę kolonii i obozów. Umieszczamy tutaj starannie wyselekcjonowane obozy i kolonie letnie oraz zimowe, które wyróżnia ciekawy, atrakcyjny program. Nasze kolonie i obozy rekreacyjne odbywają się w rozmaitych okolicznościach przyrody: nad morzem, w górach, w miastach i nad najpiękniejszymi, polskimi jeziorami. Przygotowaliśmy coś zarówno dla wielbiciela górskich wypraw, jak i dla osoby spragnionej relaksu i gorącego piasku pod stopami.
Choć większość naszych propozycji skupia się wokół aktywnego spędzania czasu, jak np. kolonie żeglarskie, sportowe, kolonie windsurfingowe czy taneczne, nie brakuje tutaj również innych ciekawych opcji wyjazdowych.
Megawakacje.pl - obozy i kolonie tematyczne dla każdego.
Oferta Megawakacje.pl skupia się wokół wakacji, obozów i kolonii tematycznych. Udostępniamy propozycje w 100% kolonie rekreacyjne, bez głównego motywu przewodniego, ale nie zapominamy też o osobach, które pragną rozwijać swoje pasje i zainteresowania. Zarezerwujesz u nas m.in. letnie obozy artystyczne - w sam dla kreatywnych dusz, które pragną poszerzać horyzonty, kolonie detektywistyczne, na których można poczuć się niczym Sherlock Holmes, a także rozmaite obozy fotograficzne, jeździeckie, deskorolkowe, przygodowe czy obozy i kolonie aktywne.
Kolonie i obozy letnie oraz zimowe z naszej oferty dają okazję do aktywnego wypoczynku i rozwoju pasji. To również szansa na poznanie osób o podobnych zainteresowaniach, znalezienie bratniej duszy, zdobycie wspaniałych wspomnień i nauczenie się zupełnie nowych rzeczy. Znajdź interesującą Cię kategorię i wybierz swój wymarzony, wakacyjny wyjazd na Megawakacje.pl. Gwarantujemy sprawną organizację, wsparcie wyszkolonej kadry, bezpieczeństwo, pakiet niezbędnych ubezpieczeń i niczym niezmącony wypoczynek. Zapraszamy do skorzystania z naszej wyjątkowej oferty kolonii i obozów letnich oraz zimowych.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR