Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Kolonie i obozy, wakacje 2022

kolonie i obozy
wakacje
KOLONIE I OBOZY PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE KONTAKT
menuKolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Dąbki
Kolonie i obozy młodzieżowe

Dąbki - obóz rekreacyjny

(wiek 10-18 lat)
2699 zł
2499 zł Promocja
Termin:
21.08 - 31.08.2022

Dąbki - jedna z najpiękniej usytuowanych i najczystszych nadmorskich miejscowości w Polsce, położona między Jeziorem Bukowo, a Bałtykiem, w pobliżu Darłowa. Tutaj szeroka plaża, jezioro i rozległe tereny leśne stwarzają wyśmienitą okazję do rozmaitych aktywności na obozach. Znajdziecie się w ośrodku "Carbo" położonym w Dąbkach na ogrodzonym i oświetlonym terenie, graniczącym bezpośrednio z obszarami leśnymi Mierzei Bukowskiej. Zaledwie ok.100 metrów będzie dzielić Was od nadmorskiej plaży i ok. 50 metrów od brzegu Jeziora Bukowo. Zamieszkacie w jednym z 2 trzykondygnacyjnych pawilonów hotelowych. Będziecie korzystać w budynku głównym z jadalni, słonecznego tarasu, sali telewizyjno-tanecznej, bilardu i tenisa stołowego, na terenie ośrodka z boiska do siatkówki, koszykówki i piłki nożnej, placu zabaw, plenerowej siłowni, miejsc na ogniska, a w budynkach hotelowych - 8 salek telewizyjnych. O Wasze bezpieczeństwo i animację czasu wolnego zadba profesjonalna kadra wychowawców i instruktorów. 4 bloki tematyczne wspólne dla wszystkich obozów zapewnią Wam wysoki poziom atrakcji. Zajęcia sprawnościowe i rekreacyjne: kąpiele w morzu, aerobik w wodzie, rozgrywki sportowe, wodna olimpiada, walki wręcz w "Strojach Sumo", zabawy w "Mega Dart", wyścigi w workach, na szczudłach i nartach wieloosobowych, zabawy z chustą animacyjną, zajęcia gimnastyczne na plaży, dyskoteki, ogniska. I pomoc - szkolenie ze wstępnej pomocy przedmedycznej, rozpoznanie sytuacji zagrożenia życia, ocena obrażeń poszkodowanego, ćwiczenie wzywania pomocy, zabezpieczenie miejsca wypadku, tamowanie krwotoków i opatrywanie ran, transport rannego w trudnych warunkach terenowych, symulacja akcji ratowniczej. Orientering (obóz: Rekreacja, Windsurfing, Aqua Przygoda, Paintball-Survival): wędrówki na orientację, nocne wyprawy, "czytanie mapy", nauka posługiwania się busolą, odnajdywanie północnego kierunku, ustalanie najkrótszej drogi do celu, wyznaczanie azymutów. Wycieczki piesze i rowerowe: szlakami i duktami leśnymi tej części wybrzeża.

Program
Rekreacja „Wakacyjny Luz”
(10-14 lat), (14-18 lat)

Najpierw wypoczynek na plaży jak przystało na mistrzowskie wakacje. Potem: zajęcia integracyjne: wymagające bystrości umysłu, sprawności fizycznej
i kreatywności; „Dąbkowicka olimpiada” (na plaży, w lesie i na terenie ośrodka) – wyścigi w workach, na szczudłach i nartach wieloosobowych, siatkówka plażowa, slalom na rowerze, turniej kometki, ringo i kręgli.

„Wodne szaleństwo”: „mokra siatkówka”, zabawy na dętkach, przeciąganie liny o 4 końcach, aqua aerobik.

Współzawodnictwo w 3 - osobowych „Spodniach Clowna”. Trickline: chodzenie po taśmie zawieszonej kilkadziesiąt centymetrów nad ziemią.

Holi Day – obrzucanie się bezpiecznymi, kolorowymi proszkami. Gry i zabawy terenowe: „Pogoń”, „Poszukiwacze skarbów”, „Ocalić lotnika”, gra zręcznościowa „Mega Jenga”, tworzenie gigantycznych, mydlanych baniek.

Turnieje sportowe: koszykówka, piłka nożna, tenis stołowy. Wieczór filmowy i turniej gier planszowych.
Program fakultatywny

Banan wodny – 30 PLN

Wodny walec zorbingowy – 15 PLN

Trampolina wodna – 15 PLN

Paintball – 40 PLN/100 kul

Zajęcia fakultatywne płatne na miejscu.

Zakwaterowanie

Ośrodek Wypoczynkowy „CARBO” 10 noclegów w pokojach 2-osobowych i typu studio 2+2 osobowych z łazienkami i balkonami. Położony jest w Dąbkach na ogrodzonym i oświetlonym terenie, graniczącym bezpośrednio z obszarami leśnymi Mierzei Bukowskiej. Zaledwie ok.100 metrów będzie dzielić Was od nadmorskiej plaży i ok. 50 metrów od brzegu Jeziora Bukowo. Zamieszkacie w jednym z 2 trzykondygnacyjnych pawilonów hotelowych. Będziecie korzystać w budynku głównym z jadalni, sali dyskotekowej i słonecznego tarasu, sali telewizyjno-tanecznej, bilardu i tenisa stołowego, na terenie ośrodka z boiska do siatkówki, koszykówki i piłki nożnej, placu zabaw, plenerowej siłowni, miejsc na ogniska, a w budynkach hotelowych - 8 salek telewizyjnych.

Świadczenia

Zakwaterowanie: Ośrodek Wypoczynkowy „CARBO” 10 noclegów (w turnusie 6 - 8 noclegów) w pokojach 2-osobowych i typu studio 2+2 osobowych z łazienkami i balkonami.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Wyjazd dziecka wymagającego specjalnej diety możliwy jest tylko po uzyskaniu zgody organizatora, najpóźniej na 21 dni przed rozpoczęciem turnusu (dieta może być dodatkowo płatna). Zapewniamy uczestnikom stały dostęp do wody pitnej na terenie ośrodka.
Transport: autokarem z klimatyzacją.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka kadry pedagogicznej i instruktorskiej.
Dojazdy lokalne. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Ze względu na warunki atmosferyczne i stan psychofizyczny większości uczestników program może ulec zmianie. Kadrę stanowić będą: ratownicy wodni, instruktorzy: tańca, windsurfingu, survivalu, paintballa, fitness, pierwszej pomocy i strzelectwa sportowego. Zajęcia odbywać się będą z zastosowaniem wszelkich elementów bezpieczeństwa (kaski, ubrania piankowe, kamizelki asekuracyjne, maski ochronne, mundury).

W dniu przyjazdu od uczestnika pobierzemy kaucję 30 zł na pokrycie ewentualnych strat w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka. Jeśli takich strat nie będzie – kaucję oddamy w dniu wyjazdu.

Zabierz ze sobą: mały plecak, śpiwór (obóz „Misja specjalna”), karimatę, ciepły sweter lub polar, dres sportowy, kurtkę przeciwdeszczową, buty turystyczne, scyzoryk, latarkę z zapasem baterii, czapkę i okulary słoneczne, krem z filtrem UV, strój kąpielowy; mile widziane: instrumenty muzyczne, aparaty fotograficzne.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 19.00-20.00.Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 06.00-07.00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 18.00, wyjazd nie później niż o godz. 08.00.
Informacje o cenie

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 PLN/os oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 PLN/os. Cena nie obejmuje dopłat za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Dąbki - obóz rekreacyjny   (skrót: DABKI CARBO REKREACYJNY 2022 PAX FB)
10.08 - 20.08.2022
 11 dni / ŁPOD0810
Impreza w trakcie realizacjiPlan podróżyRezerwuj
21.08 - 31.08.2022
 11 dni / ŁPOD0821
2699 zł   2499 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: ŁPOD~DABKI_CARBO_REKREACYJNY_2022_PAX_FB
Dąbki to nadmorska miejscowość uzdrowiskowa położona w województwie zachodniopomorskim na środkowym wybrzeżu Morza Bałtyckiego. Jednym z ciekawych miejsc wartych zobaczenia jest Jezioro Bukowo, które było niegdyś zatoką, odciętą od morza przez Mierzeję Bukowską. W mieście znajduje się wiele szlaków rowerowych, turystycznych, parków linowych, aquaparków, ale i również przystani żeglarskich. Jest to miejscowość znana i popularna głównie latem, w której odbywają się zawody żeglarskie i windsurfingowe. Można wybrać się do Muzeum Bursztynu, czy na tamtejszą latarnie morską, aby podziwiać z niej rozpościerający się widok na plażę i morze.
Kolonie nad Morzem Bałtyckim to prawdziwa "klasyka" polskich wakacji dla młodzieży. Bałtyk jako najmłodsze z europejskich mórz od lat przyciąga miłośników aktywnego wypoczynku oraz zagorzałych fanów leniuchowania. Tutaj każdy znajdzie coś dla siebie, a gdy piękne, otoczone lasami piaszczyste plaże zagwarantują rozrywkę i wypoczynek niemal każdego dnia. Obóz nad morzem oferuje wiele możliwości spędzenia wolnego czasu. To okazja do uprawiania sportów wodnych, jedzenia pysznych ryb, lodów i gofrów, zwiedzania morskich latarnii i miasteczek. Dodajmy do tego unikalny klimat, mający zbawienny wpływ na zdrowie turystów, a wciąż wymienimy tylko niektóre z zalet tego regionu. Co więcej wakacje dla dzieci nad Bałtykiem z naszej oferty obejmują nie tylko obozy rekreacyjne, ale również liczne kolonie tematyczne: obozy dla graczy, podróżnicze, jeździeckie, k-popowe, snajperskie, taneczne, rowerowe, pływackie, windsurfingowe, czy plastyczne. Czyste powietrze, atmosfera nadmorskich miejscowości, a przy tym malownicze okolice sprzyjają rozwijaniu pasji, nawiązywaniu znajomości i zachowaniu pozytywnych wspomnień.

Warto wiedzieć

Survival to rodzaj aktywności, polegający na gromadzeniu wiedzy i umiejętności ułatwiających przetrwanie w trudnych warunkach. Popularnymi zajęciami jest budowanie schronienia, rozpalanie ogniska przy pomocy krzesiwa, gry na orientację w terenie, kurs pierwszej pomocy, nauka wiązania węzłów i zaparzanie leśnej herbaty. Aktywność odbywa się w terenie pod okiem instruktora.

Windsurfing to sport wodny, uprawiany przy pomocy deski z przymocowanym żaglem zwanym pędnikiem. Wykorzystując siłę wiatru i balansując własnym ciężarem sunie się po wodzie, a odpowiednie ruchy pozwalają na wykonanie ślizgów przecinających fale. Dyscyplina klasyfikowana jest jako konkurencja żeglarska i jest obecna na igrzyskach olimpijskich.

Festiwal Kolorów lub Holi Day to wesołe wydarzenie typu flash mob, w trakcie którego uczestnicy w rytm muzyki nawzajem obrzucają się kolorowym proszkiem Holi. Zabawa nawiązuje do hinduistycznego święta radości i wiosny, podczas którego ludzie tańczą i organizują festiwal kolorów, polegający na obsypywaniu przyjaciół kolorowym proszkiem.

Paintball to taktyczna gra zespołowa, w której dwie drużyny strzelają do siebie kulkami z farbą przy pomocy broni pneumatycznej. Każda rozgrywka odbywa się według scenariusza. Gracze realizują różne misje: ataki na posterunki, patrole terenu, zdobywanie informacji i rekwizytów, misje snajperskie, akcje obrony i ewakuacji.

Zorbing to zabawa z gatunku sportów ekstremalnych, polegająca na staczaniu się ze zbocza, będąc zamkniętym w dużej nadmuchiwanej kuli. Kula zorb wykonana jest z materiałów odpornych na uderzenia i uszkodzenia, dodatkowym zabezpieczeniem jest podwójna warstwa kuli, a uczestnik przypięty jest do pasów bezpieczeństwa.

Jezioro Bukowo to dawna zatoka Morza Bałtyckiego, z czasem odcięta od morza przez Mierzeję Bukowską. Na brzegu jeziora znajduje się turystyczna miejscowość Dąbki. W jeziorze żyje wiele gatunków ryb: szczupak, węgorz, leszcz, pstrąg, łosoś. Nad jeziorem Bukowo znajduje się Centrum Sportów Wodnych z wypożyczalnią sprzętu wodnego i przystanią żeglarską.

Mierzeja Bukowska oddziela jezioro Bukowo od Morza Bałtyckiego. Na mierzei znajdują się wydmy białe porośnięte trawami, które są siedliskiem rzadkich gatunków zwierząt, takich jak żmija zygzakowata. Mierzeję porasta las mieszany, drzewa liściaste i iglaste. Mierzeja Bukowska w najwęższym miejscu ma 90 metrów szerokości.

Mega Dart to wersja gry w rzutki przy użyciu gigantycznej nadmuchiwanej tarczy o wysokości siegającej 4 metrów. Tarcza podzielona jest na sektory z punktacją. Gra polega na rzucaniu do celu przy pomocy przyczepiających się piłeczek lub woreczków, starając się zdobyć jak największą liczbę punktów.

Orientering to bieg na orientację, dyscyplina sportowa, podczas której zawodnik posługując się mapą i kompasem ma zadanie przebiec wyznaczoną trasę w jak najkrótszym czasie, odwiedzając po drodze punkty kontrolne. Orienteering wywodzi się z krajów skandynawskich, dziś organizowane są zawody w biegu na orientację rangi mistrzostw świata.

Aqua aerobik to wykonywanie ćwiczeń aerobowych w wodzie, najczęściej w formie zajęć prowadzonych przez instruktora. Uczestnicy zanurzeni są w wodzie i wykonują ćwiczenia siłowe przypominający typowy trening aerobikowy, ale z wykorzystaniem oporu wody. Dzięki sile wyporu ćwiczenia pozwalają na intensywniejsze modelowanie mięśni.

Dąbki to turystyczna miejsowość uzdrowiskowa nad Morzem Bałtyckim i jeziorem Bukowo w woj. zachodniopomorskim. Wśród atrakcji: przystań żeglarska, białe wydmy, bunkry w Bobolinie. Dąbki posiadają duże zaplecze noclegowe w postaci domków, hoteli i obiektów uzdrowiskowych. Turyści mogą wypoczywać na czystej plaży ze strzeżonym kąpieliskiem.

Trickline to ćwiczenia na rozpiętej taśmie długości 10 lub 25 metrów. Uczestnik balansując na taśmie wykonuje tricki w postaci skoków, obrotów, salt i rytmicznych wychyleń. Trickline jest odmianą slackline - sztuki chodzenia po taśmie. Ćwiczenia wymagają koncentracji i nastawione są na wykonywanie tricków.




NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR