Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Kolonie i obozy, wakacje 2023

kolonie i obozy
wakacje
KOLONIE I OBOZY PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE KONTAKT
menuKolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki

Elbląg - obóz pływacki

Kraina Kanału Elbląskiego
Kanał Elbląski to kraina żeglarzy i kajakarzy, oraz jedyne miejsce na świecie, w którym łodzie potrafią "pływać" po lądzie - umożliwiają to pochylnie - specjalne konstrukcje wodno-mechanicznie - największa atrakcja Elbląga. Dodatkowym atutem są szlaki piesze, parki, pałace i czyste powietrze. W programie odbędą się wycieczki do Gdańska oraz Malborka, w tym zwiedzanie słynnego Zamku Krzyżackiego z przewodnikiem. Najważniejszym elementem programu będzie rejs Szlakiem Trzech Pochylni po Kanale Elbląskim. Uczestnicy wezmą udział w Olimpiadzie sportowej, organizowane będą dyskoteki, podchody, gra terenowa TRInO na Starym Mieście lub Bażantarni, oprócz tego grupy odrębnie będą realizować swój program oraz program fakultatywny.

Program
Pływacki (9 - 13 lat)

Zajęcia będą prowadzone na krytej pływalni MOSiR, odbywające się 2x45 min dziennie ( z wyjątkiem dni w których realizowane są wycieczki), pod okiem instruktora. Uczestnicy zabierają strój kąpielowy, czepek, ręczniki, klapki, można zabrać swój własny sprzęt( płetwy, maskę do nurkowana itp.). Pływalnia posiada zjeżdżalnię, bicze wodne i jacuzzi.


Program fakultatywny

Basen /1h – ok. 10 PLN

Spływy kajakowe – ok. 40 PLN

Park Rozrywki Nowa Holandia – ok. 45 PLN

Activity Park – ok. 20 PLN

Dino Park Malbork – ok. 69 PLN

Muzeum Archeologiczno-historyczne w Elblągu – ok. 10 PLN

Kręgielnia – ok. 40 PLN

Laserowy Paintball – ok. 25 PLN

Paintball – ok. 40 PLN

ASG – ok. 40 PLN






Zakwaterowanie

Zakwaterowanie: 10 noclegów w Domu Studenckim, w pokojach 2, 3 - osobowych z łazienkami w segmencie, łazienka wspólna dla 2 pokoi. Do dyspozycji gości jest sala telewizyjno-konferencyjna i darmowe Wi-Fi.


Świadczenia

ŚWIADCZENIA

Zakwaterowanie: 10 noclegów w Domu Studenckim, w pokojach 2, 3 - osobowych z łazienkami w segmencie, łazienka wspólna dla 2 pokoi. Do dyspozycji gości jest sala telewizyjno-konferencyjna i darmowe Wi-Fi.

Wyżywienie: całodzienne ( 3 posiłki + podwieczorek). Pierwszy posiłek - kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek - śniadanie w dniu odjazdu. Dodatkowo wszyscy uczestnicy otrzymują w dniu wyjazdu prowiant na drogę powrotną.

Transport; Autokar Turystyczny

Ubezpieczenie; Signal Iduna Polska TU S.A: NNW 15.000 PLN

Opieka Pedagogiczna. Realizacja Programu

Informacje praktyczne
Informacje dodatkowe;

Kolejność realizacji zajęć ustala kadra obozu, w zależności od warunków pogodowych i predyspozycji uczestników. Wymagany ekwipunek: latarka, ciepłe ubranie, okrycie przeciwdeszczowe, dodatkowe obuwie zmienne, okulary przeciwsłoneczne i strój kąpielowy, ręczniki kąpielowe, legitymacja szkolna, preparat do ochrony przed komarami. Cena nie obejmuje dopłat za transport z miast wyszczególnionych w rozkładzie jazdy, programu fakultatywnego oraz biletów wstępu – ok. 30 PLN. W dniach realizacji wycieczek nie ma zajęć programowych.


Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:

-biletów wstępu ok. 30 zł

-programu fakultatywnego

- Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Elbląg - obóz pływacki   (skrót: ELBLAG -PLYWACKI 2022 PAX FB)

kod imprezy: LPOE~ELBLAG_-PLYWACKI_2022_PAX_FB
Elbląg to miasto w Polsce, położone w województwie warmińsko-mazurskim. Znajdujące się niedaleko Zalewu Wiślanego, posiada dosyć bogatą historię, którą pamiętają czasy krzyżackie. W mieście znajduje się wiele atrakcji takich jak Stare Miasto z przepiękną Starówką, Ratusz Staromiejski, Kanał Elbląski, czy rożnego rodzaju Parki Rozrywki, Aquaparki oraz Muzea. Odbywające się tam obozy i kolonie kajakowe, rekreacyjne, pływackie czy rolkowe, sprawią że Twoje wakacje będą niezapomniane i spędzisz czas aktywnie.
Mazury, czyli Kraina Tysiąca Jezior, zachwyca krajobrazami i różnorodnością dostępnych atrakcji. To miejsce idealne do uprawiania sportów wodnych, które warto odwiedzić zwłaszcza wiosną i latem. Poza doskonałymi warunkami do żeglowania, kolonie na Mazurach dają możliwość spędzenia czasu na wodzie i na lądzie, zarówno podczas wypoczynku, jak i aktywnego zwiedzania czy rekreacji. Region bogaty w niespotykaną nigdzie indziej faunę i florę, daje okazję na przeżycie kolonijnej przygody podczas obozów na patent żeglarski, kulinarnych, quadowych, pływackich, kajakowych, paintballowych, a także aktorskich, planszówkowych i tanecznych. Oczywiście podstawą wyjazdu mogą być niesamowite jeziora, jednak do dyspozycji są również inne ciekawe miejsca, takie jak leśne ścieżki dydaktyczne, skanseny, baseny termalne, aquaparki, muzea, parki zoologiczne i fantastyczne rejsy m.in. po największym jeziorze w Polsce, czyli Śniardwy. Obóz na Mazurach to gwarancja zadowolenia!

Warto wiedzieć

ASG - Air Soft Gun - to sport będący alternatywą dla paintballa. Podczas spotkań ASG wykorzystywane są repliki prawdziwej broni, umożliwiające strzelanie plastikowymi kulkami. Sesje ASG mają formę taktycznych gier symulacyjnych, odbywających się w terenie lub zamkniętych obiektach, podczas których grupy graczy aktywnie walczą ze sobą o zdobycie punktów i zwycięstwo.

Paintball to taktyczna gra zespołowa, w której dwie drużyny strzelają do siebie kulkami z farbą przy pomocy broni pneumatycznej. Każda rozgrywka odbywa się według scenariusza. Gracze realizują różne misje: ataki na posterunki, patrole terenu, zdobywanie informacji i rekwizytów, misje snajperskie, akcje obrony i ewakuacji.




Kolonie i obozy dla dzieci
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
mail: lodz@almatur.pl
Megawakacje.pl to sprawdzony sposób na udany wypoczynek. Nasza strona jest miejscem, w którym znajdziesz szeroką ofertę kolonii i obozów. Umieszczamy tutaj starannie wyselekcjonowane obozy i kolonie letnie oraz zimowe, które wyróżnia ciekawy, atrakcyjny program. Nasze kolonie i obozy rekreacyjne odbywają się w rozmaitych okolicznościach przyrody: nad morzem, w górach, w miastach i nad najpiękniejszymi, polskimi jeziorami. Przygotowaliśmy coś zarówno dla wielbiciela górskich wypraw, jak i dla osoby spragnionej relaksu i gorącego piasku pod stopami.
Choć większość naszych propozycji skupia się wokół aktywnego spędzania czasu, jak np. kolonie żeglarskie, sportowe, kolonie windsurfingowe czy taneczne, nie brakuje tutaj również innych ciekawych opcji wyjazdowych.
Megawakacje.pl - obozy i kolonie tematyczne dla każdego.
Oferta Megawakacje.pl skupia się wokół wakacji, obozów i kolonii tematycznych. Udostępniamy propozycje w 100% kolonie rekreacyjne, bez głównego motywu przewodniego, ale nie zapominamy też o osobach, które pragną rozwijać swoje pasje i zainteresowania. Zarezerwujesz u nas m.in. letnie obozy artystyczne - w sam dla kreatywnych dusz, które pragną poszerzać horyzonty, kolonie detektywistyczne, na których można poczuć się niczym Sherlock Holmes, a także rozmaite obozy fotograficzne, jeździeckie, deskorolkowe, przygodowe czy obozy i kolonie aktywne.
Kolonie i obozy letnie oraz zimowe z naszej oferty dają okazję do aktywnego wypoczynku i rozwoju pasji. To również szansa na poznanie osób o podobnych zainteresowaniach, znalezienie bratniej duszy, zdobycie wspaniałych wspomnień i nauczenie się zupełnie nowych rzeczy. Znajdź interesującą Cię kategorię i wybierz swój wymarzony, wakacyjny wyjazd na Megawakacje.pl. Gwarantujemy sprawną organizację, wsparcie wyszkolonej kadry, bezpieczeństwo, pakiet niezbędnych ubezpieczeń i niczym niezmącony wypoczynek. Zapraszamy do skorzystania z naszej wyjątkowej oferty kolonii i obozów letnich oraz zimowych.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR