Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18 sb. 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Hiszpania - Flamenco show Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki Malgrat de Mar Barcelona Girona Tossa de Mar Figueres Blanes
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Hiszpania

Europa zachodnia

Wycieczki w miejscowości

Malgrat de mar

Barcelona

Girona

Tossa de mar

Figueres

Blanes


Hiszpania - Flamenco show
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Costa Brava / Costa Maresme

- Barcelona - metropolia z charakterem
- Figueres - miasto Salvadora Dali
- Costa Brava i Maresme
- Girona - zabytkowe miasto 3 kultur
- Montserrat - tajemnicza góra
- Pejzaże śródziemnomorskie

Program

1 dzień:

Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Niemcy.

2 dzień:

Kontynuacja przejazdu przez Niemcy, Francję i Hiszpanię. Przyjazd do hotelu na wybrzeżu Costa Brava lub Costa del Maresme. Zakwaterowanie, spotkanie organizacyjne, kolacja.

3 dzień:

Pobyt wypoczynkowy na Costa Brava/ Maresme i półdniowa wycieczka do ogrodu botanicznego Marimutra w Blanes, gdzie na powierzchni 4 ha nadbrzeżnych wzgórz można podziwiać rośliny basenu Morza Śródziemnego oraz afrykańskie i amerykańskie.

4 dzień:

Dla chętnych półdniowa wycieczka statkiem do Tossa de Mar, średniowiecznego miasteczka z piękną plażą i górującą nad nią zabytkową twierdzą na półwyspie. Po drodze zobaczymy nadmorskie groty, a przez szklane dno - bogactwo podwodnego życia. Uwaga: wycieczka dodatkowo płatna. W przypadku wietrznej pogody, możliwość przejazdu autobusem.

5 dzień:

Po śniadaniu wyjazd do Girony. Zwiedzanie malowniczo położonej nad rzeką Onyar stolicy jednej z katalońskich prowincji: katedra z najszerszą w Europie gotycką nawą oraz skarbiec katedralny, dawna dzielnica żydowska. Przejazd do Figueres, rodzinnego miasta Salvadora Dali. Zwiedzanie muzeum poświęconego artyście w budynku teatru, w którym spędził ostatnie lata życia. Znajduje się tu największa kolekcja dzieł ekstrawaganckiego geniusza. W drodze powrotnej wizyta w bodedze, gdzie będzie można degustować różne gatunki wina oraz katalońskie przysmaki. Powrót do hotelu na kolację.

6 dzień:

Po śniadaniu dla chętnych fakultatywna wycieczka do Montserrat (dodatkowo płatna ok. 40 EUR, realizowana przy min. 25 chętnych): zwiedzanie klasztoru benedyktynów położonego na malowniczej górze - słynnego sanktuarium z figurką Madonny, wraz z wizytą w miejscowym Muzeum Sztuki. Dla pozostałych uczestników: pobyt wypoczynkowy na Costa Brava/ Maresme. Wieczorem dla chętnych udział w pokazie flamenco.

7 dzień:

Wyjazd do Barcelony przed południem. Przyjedziemy na punk widokowy pod Sagrada Familia - najsłynniejszym kościołem Barcelony, dziełem Gaudiego. Następnie przejdziemy się po Parku Guell - innym dziele tego słynnego architekta. Obok roślinności i oryginalnych budowli jest on świetnym punktem widokowym. Stamtąd udamy się na najsłynniejszy stadion Camp Nou, gdzie gra FC Barcelona (wizyta na stadionie i muzeum - dodatkowo płatna 25 EUR). W drodze do centrum zobaczymy kamienice projektu Gaudiego. Czeka nas spacer słynną Ramblą od Placu Katalońskiego do portu, odwiedzimy też Dzielnicę Gotycką z katedrą i zamkiem (bez wnętrz). Wieczorem pokaz Magicznej Fontanny pod wzgórzem Montjuïc i powrót do hotelu około północy.

8 dzień:

Pobyt wypoczynkowy na Costa Brava/ Maresme.

9 dzień:

Po śniadaniu wykwaterowanie. Około południa wyjazd w drogę powrotną do Polski. Przejazd przez Francję.

10 dzień:

Przejazd przez Niemcy. Przekroczenie polskiej granicy przed południem.

Program fakultatywny

Waterworld – największe w regionie wodne miasteczko. Cena ok. 35 EUR.

Marineland – park wodny z pokazami tresury delfinów, fok i papug. Cena ok. 32 EUR.

Program wycieczek i ceny mogą ulec zmianie.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
7 noclegów w hotelu *** na Costa Brava lub Costa Maresme (np. w Lloret de Mar, Calelli, Santa Susanna). Hotele są położone w odległości do 500 m od plaży. Pokoje 2-, 3-osobowe z balkonami, łazienkami, TV, telefonami. Codziennie sprzątanie pokoi oraz wymiana ręczników. W hotelach: restauracja, bar, basen, winda, bilard, gry zręcznościowe, sejf do przechowywania dokumentów i pieniędzy (dodatkowo płatny). Nazwa i dokładna lokalizacja hotelu będą dostępne w biurze organizatora na ok. 3 dni przed rozpoczęciem turnusu.

W turnusie PETC 0615 15.06 - 23.06.2019 zakwaterowanie w hotelu Terramar *** w Calelli.

Wyżywienie:

2 razy dziennie w formie bufetu, w restauracji hotelowej. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu. W trakcie całodziennych wycieczek- prowiant. Napoje do obiadu i kolacji płatne dodatkowo.

Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, barkiem, video.

Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.

Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.

Informacje praktyczne



Przekroczenie granic na podstawie ważnego dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu. Przejazd: Wrocław - Costa Brava (ok. 1900 km) - ok. 24 godz. Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 3900 km.

W terminie PETC 0706 w przypadku niewielkiej liczby zgłoszeń możliwe jest połączenie dojazdu z obozami młodzieżowymi.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy, w tym: podatków noclegowych, przewodników lokalnych, opłat wjazdowych do miast, Tour Guide, biletów wstępu do zwiedzanych obiektów, przejazdów komunikacją miejską. Orientacyjny koszt w sumie ok. 95 EUR/os. Podana kwota może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota.

- programu fakultatywnego: rejsu statkiem do Tossa de Mar – ok. 35 EUR/os; wieczór flamenco z napojami - ok. 40 EUR/os.; wycieczka na Montserrat - ok. 40 EUR/os.

- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy. Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Opola, Wrocławia, Legnicy i Bolesławca.

Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę są dzielone na wszystkich uczestników). Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych niektórych miast. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.

Dopłata 10 zł do Turystycznego Funduszu Gwarancyjnego pobierana jest automatycznie podczas rezerwacji.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Hiszpania - Flamenco show   (skrót: FLAMENCO SHOW PAX HB)
07.09 - 16.09.2019
 10 dni / PETC0907
2309 zł Plan podróżyRezerwuj
14.09 - 23.09.2019
 10 dni / PETC0914
2059 zł Plan podróżyRezerwuj
21.09 - 30.09.2019
 10 dni / PETC0921
2009 zł Plan podróżyRezerwuj

kod imprezy: PETC~FLAMENCO_SHOW_PAX_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.