Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Islandia - Spektakle natury Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Islandia

Europa zachodnia

Wycieczki w miejscowości

Reykjavk


Islandia - Spektakle natury
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii

* Rejkiawik * Złoty Krąg: Geysir, Gullfoss, Thingvellir * krater Kerid * wodospad Seljandsfoss * plaża Reynisfjara * Błękitna Laguna * Kleifarvatn * obszar geotermalny Seltun *

Program

1 dzień

Wylot z Warszawy według harmonogramu dostępnego ok. miesiąca przed rozpoczęciem wycieczki. Przylot do Rejkiawiku (port lotniczy Keflavik) wieczorem lub w nocy. Przejazd do hotelu i zakwaterowanie.

2 dzień

Po śniadaniu udamy się na słynną trasę Złotego Kręgu, czyli do najpopularniejszych atrakcji wyspy. Zaczniemy od Geysir, miejsca, od którego nazwy wiele języków zapożyczyło słowo gejzer. Sam Geysir wystrzeliwuje rzadko, w odróżnieniu od swojego sąsiada, Strokkura, dzięki któremu można co 5-10 min oglądać naturalne widowisko: erupcje na wysokość nawet do 30 m. Kolejną atrakcję będzie Gullfoss czyli Złoty wodospad, gdzie z dwóch kaskad w ciągu sekundy spada ok. 400 metrów sześciennych wody. Thingvellir - nasz kolejny punkt - to miejsce, gdzie żywioły natury spotykają się z historią. Aktywny wulkanicznie teren, gdzie szczeliny tektoniczne tworzą malownicze wąwozy i gdzie po raz pierwszy w 930 roku zebrał się Althing - islandzki parlament. Powrót do hotelu. W przypadku odpowiednich warunków atmosferycznych podczas jednego z wieczorów lub nocy będzie możliwość obserwacji zorzy polarnej. Ponieważ zorzę najlepiej widać w miejscach oddalonych od sztucznych źródeł światła, zalecamy spacer z latarkami lub przejazd wynajętym minibusem w odpowiednie miejsce. Taki wyjazd organizuje pilot.

3 dzień

Po śniadaniu najpierw krótki objazd stolicy Islandii Rejkiawiku, podczas którego wysiądziemy parę razy z autokaru, aby przyjrzeć się najciekawszych obiektom. Zobaczymy XIX-wieczny budynek najstarszego działającego do dziś parlamentu świata; oryginalny, widoczny z daleka kościół Hallgrímskirkja, wyglądający jak wyrzeźbiony z lodu, ogród botaniczny prezentujący tysiące polarnych i subpolarnych gatunków roślin, marinę z nowoczesną salą koncertową Harpa, handlowy deptak Laugavegur czy futurystyczny budynek Perlan ze szklaną kopułą i zbiornikami z geotermalną wodą. I wszechobecne niskie, kolorowe domy... Następnie wyjazd nad Jezioro Kerid, położone w kraterze wygasłego wulkanu Grimsnes. Miejsce imponuje kolorami skał, wody i roślinności, a barwy zmieniają się w zależności od pory roku. Kolejny punkt znajduje się na południu wyspy, więc czeka nas ponad dwugodzinny przejazd wśród typowych islandzkich krajobrazów. Wodospad Seljandsfoss to unikatowe miejsce, w którym można samemu zajrzeć za wodną, 60-metrową kurtynę. Uwaga, prosimy o zabranie wodoszczelnego ubrania. Plaża Reynisfjara to wulkaniczny piasek, wysokie klify i - przede wszystkim - bazaltowe, wulkaniczne skały jak gigantyczne palce wystające z oceanu. Plaża słynie także z mnogości przybrzeżnego ptactwa, zwłaszcza maskonurów. Powrót do hotelu.

4 dzień

Po śniadaniu osoby zainteresowane Błękitną Laguną będą mogły skorzystać z fakultatywnej wycieczki do najsłynniejszych naturalnych basenów Islandii. Jest to położone w pobliżu Keflaviku naturalne spa - jezioro z błękitną wodą o średniej temperaturze 37-39 stopni, mocno zasolonej i zmineralizowanej. Oprócz rekreacji nadaje się do leczenia różnych chorób, m.in. skóry. Na koniec pobytu na wyspie czeka nas jeszcze wycieczka nad Jezioro Kleinfarvatn i obszaru geotermalnego Seltun. Możemy tam z platform widokowych i dostępnych szlaków obserwować procesy wulkaniczne: parujące błoto, źródła i jeziorka z gorącą wodą i skały kolorowe od osadzonych minerałów - prawdziwie księżycowy krajobraz. Wieczorem transfer na lotnisko i wylot do Polski.

5 dzień

Ewentualna kontynuacja przelotu do Polski.

Program fakultatywny

- Błękitna Laguna - ok. 70 EUR;

- obserwacja zorzy polarnej - w zależności od miejsca i ew. dojazdu - 0-70 EUR.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 3 noclegi w hotelach o standardzie ***/**** rejonie Keflaviku. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami i TV. W hotelach restauracja, bar.

Wyżywienie: 4 śniadania w formie bufetu. Pozostałe posiłki we własnym zakresie. Pilot pomaga w organizacji kolacji, na który przeznaczany jest odpowiedni czas.

Transport: samolot rejsowy na trasie Warszawa - Keflavik - Warszawa (możliwa 1 przesiadka w każdą stronę). Informacja o godzinach wylotów będzie dostępna najpóźniej ok. miesiąca przed wylotem. Zbiórka 2 godziny przed wylotem w hali odlotów Lotniska Chopina przy „meeting piont” pomiędzy sektorami D i E. Podczas podróży po wyspie, grupa porusza się autokarem lub minibusem z klimatyzacją i ogrzewaniem.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A. Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota. Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny

Informacje praktyczne

Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i i centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie. Obowiązkowo należy zabrać ważny dowód osobisty (dotyczy obywateli UE) lub paszport.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje: - kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: przewodnicy lokalni, opłaty lokalne. Koszt - ok. 90 EUR, - programu fakultatywnego.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Islandia - Spektakle natury   (skrót: ISLANDIA SPEKTAKLE NATURY PAX BB)
16.09 - 20.09.2020
 5 dni / PITI0916
6999 zł   4902 zł PromocjaRezerwuj

kod imprezy: PITI~ISLANDIA_SPEKTAKLE_NATURY_PAX_BB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.