Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Kolonie i obozy, wakacje 2022

kolonie i obozy
wakacje
KOLONIE I OBOZY PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE KONTAKT
menuKolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Jantar
Kolonie i obozy młodzieżowe

Jantar - Bałtycki chillout 14+

Wakacje w krainie bursztynu

Jantar to jedna z najbardziej znanych miejscowości wypoczynkowych na Mierzei Wiślanej. Położona na prastarym bursztynowym szlaku osada rybacka staje się w sezonie gwarnym letniskiem, przyciągającym turystów piękną, szeroką plażą i wspaniałą przyrodą. Plażę wykorzystamy do organizacji niezliczonej ilości gier i zabaw, które oprócz doskonałej atmosfery zapewnią integrację oraz dużo śmiechu. Dla lubiących przygodę, odkrywców i podróżników przygotowaliśmy obóz, którego program stanowi wypełniona akcją mieszanka różnych zadań oraz gier terenowych i zawodów. Dla tych, którzy chcą spędzić wakacje w sportowej atmosferze a jednocześnie jak najwięcej przebywać na plaży, proponujemy obozy: rekreacyjny, siatkówki plażowej, zdrowia i ruchu. Oprócz zajęć tematycznych przygotowaliśmy dla wszystkich uczestników bez względu na wybraną specjalizację, bogatą ofertę aktywnego wypoczynku, których relaksacyjna forma sprawi, że wakacje będą pełne ruchu i zabawy. Gry zespołowe: koszykówka, piłka nożna, siatkówka oraz rekreacyjne: plażowa piłka siatkowa, ringo, tenis plażowy, badminton, ciekawy zestaw gier i zabaw ruchowych - integrujących, wesołych, kreatywnych. Nieodłącznym elementem nadmorskich zabaw będą kąpiele morskie pod opieką ratownika. Na basenie będzie można uczestniczyć w przygotowanych przez animatorów grach i zabawach w wodzie. Otwarty basen z podgrzewaną wodą na terenie ośrodka stanowi doskonałe miejsce do wypoczynku i relaksu oraz jest alternatywą na kąpiele w "zimnych" wodach Bałtyku.

Program
Bałtycki chillout 14+

Dla tych, którzy nie mogą zdecydować się na żaden z obozów tematycznych, a chcą spędzić wakacje w sportowej atmosferze a jednocześnie jak najwięcej przebywać na plaży, proponujemy obóz rekreacyjny. Przygotowaliśmy zestaw zajęć rekreacyjnych i sportowych, których forma sprawi, że wakacje będą pełne ruchu i zabawy. Plażowa piłka siatkowa i nożna, ringo, tenis plażowy, badminton, ciekawy zestaw gier i zabaw ruchowych – integrujących, wesołych, kreatywnych. Wykorzystując lokalizację nad brzegiem morza zaproponujemy aktywny wypoczynek na plaży pod opieką ratownika, wędrówki nadmorskie i gry terenowe. Na basenie będzie można uczestniczyć w przygotowanych przez animatorów grach i zabawach w wodzie. Otwarty basen z podgrzewaną wodą na terenie ośrodka stanowi doskonałe miejsce do wypoczynku i relaksu oraz jest alternatywą na kąpiele w „zimnych” wodach Bałtyku. W wieczornym programie nie zabraknie ogniska, grillowania i dyskotek.
Program fakultatywny

Wycieczka do Gdańska – 150 zł

Wycieczka do Malborka – 100 zł

Zakwaterowanie

Ośrodek Wypoczynkowy Bursztyn, drewniane domki, każdy ma 50m2, dwie sypialnie 3-osobowe i pokój dzienny z trzema miejscami noclegowymi, łazienka, TV, Wi-Fi. Wszystkie domki posiadają czujki dymowe. Obiekt jest ogrodzony i znajduje się przy lesie, przez który prowadzi zielona ścieżka do morza (ok. 900 m). Na terenie ośrodka znajduje się: duża sala taneczna ze sprzętem dyskotekowym, bilard, siłownia, stół do tenisa, miejsce na grill, boisko do siatkówki i koszykówki, boisko wielofunkcyjne z bezpiecznego podłoża, basen otwarty podgrzewany, sala (250 m2) do zajęć rekreacyjno-sportowych (taniec, gimnastyka, fitness, sztuki walki).

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów
Wyżywienie: Całodzienne (3 posiłki) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.Możliwość zamówienia diety wegetariańskiej lub wegańskiej za dopłatą 150 zł, proszę o pobranie w dopłatach opcjonalnych.
Transport: Autokar z klimatyzacją i toaletą.
Ubezpieczenie: NNW - 15.000 zł
Opieka instruktora-wychowawcy.
Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Planowany przyjazd do ośrodka w godz. 17.00-20.00. Planowany wyjazd z ośrodka w godz. 9.00-10.00. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 16.00, wyjazd nie później niż o godz. 12.00.

Adres: Ośrodek Rehabilitacyjno-Wczasowy Bursztyn ul.Gdańska 4, 82-103 Jantar, kierownik obozu tel. 787 938 702
Informacje o cenie

Podana cena nie zawiera: dopłat za transport z miast wyszczególnionych w rozkładzie jazdy, obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Jantar - Bałtycki chillout 14+   (skrót: JANTAR REKREACJA 2022 PAX FB)
11.08 - 21.08.2022
 11 dni / PPOB0811
Sprzedaż zakończonaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: PPOB~JANTAR_REKREACJA_2022_PAX_FB
Jantar to miejscowość położona w województwie pomorskim na wschodnim wybrzeżu Morza Bałtyckiego. Jest typowym miejscem na letni wypoczynek dzięki znajdującej się tam jednej z najszerszych plaż na naszym wybrzeżu. W połączeniu z morzem tworzy niesamowity krajobraz zachęcający każdego na spędzenia tam wakacji. Miejscowość słynie z odbywających się tam Mistrzostw w Poławianiu Bursztynu ale również z położonej blisko Mierzei Wiślanej, która słynie z piaszczystych wydm połączonych z lasami sosnowymi, obleganych morzem, z której można przejechać się do pobliskich nadmorskich miejscowości takich jak Stegna, Sztutowo czy Kąty Rybackie.
Kolonie nad Morzem Bałtyckim to prawdziwa "klasyka" polskich wakacji dla młodzieży. Bałtyk jako najmłodsze z europejskich mórz od lat przyciąga miłośników aktywnego wypoczynku oraz zagorzałych fanów leniuchowania. Tutaj każdy znajdzie coś dla siebie, a gdy piękne, otoczone lasami piaszczyste plaże zagwarantują rozrywkę i wypoczynek niemal każdego dnia. Obóz nad morzem oferuje wiele możliwości spędzenia wolnego czasu. To okazja do uprawiania sportów wodnych, jedzenia pysznych ryb, lodów i gofrów, zwiedzania morskich latarnii i miasteczek. Dodajmy do tego unikalny klimat, mający zbawienny wpływ na zdrowie turystów, a wciąż wymienimy tylko niektóre z zalet tego regionu. Co więcej wakacje dla dzieci nad Bałtykiem z naszej oferty obejmują nie tylko obozy rekreacyjne, ale również liczne kolonie tematyczne: obozy dla graczy, podróżnicze, jeździeckie, k-popowe, snajperskie, taneczne, rowerowe, pływackie, windsurfingowe, czy plastyczne. Czyste powietrze, atmosfera nadmorskich miejscowości, a przy tym malownicze okolice sprzyjają rozwijaniu pasji, nawiązywaniu znajomości i zachowaniu pozytywnych wspomnień.

Warto wiedzieć

Badminton to gra i dyscyplina sportowa dla 2 lub 4 osób. Gracze przy użyciu rakiet odbijają kometkę, przebijając ją ponad siatką na pole przeciwnika. Badminton jest dyscyplinową sportową na igrzyskach olimpijskach. Nazwa gry pochodzi od angielskiej miejscowości Badminton House, gdzie w 1870 roku odbył się pierwszy pokaz gry w badmintona.




NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR