Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Kanada - Vancouver - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ Wakacje

OFERTY ZIMOWE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Kursy językowe indywidualne

Kanada


Kanada - Vancouver - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+
Informacje
Galeria




» przejdź do galerii

Kanada - Vancouver - Szkoła EC
Wiek uczestników od 16 lat

Miasto w zachodniej Kanadzie, w prowincji Kolumbia Brytyjska, przy ujściu rzeki Fraser do Pacyfiku. Jest ósmym co do wielkości miastem Kanady i trzecim co do wielkości zespołem miejskim po Toronto i Montrealu. W Vancouver warto zobaczyć jedną z jego najstarszych atrakcji czyli Most wiszący Capilano. Most ten został wybudowany W 1889 roku i posiada 136 m długości i 70 m wysokości. Warto także zobaczyć Stanley Park, który jest największym parkiem miejskim Kanady, oraz trzecim co do wielkości w Ameryce Północnej.

EC to szkoła o międzynarodowej renomie, działająca nieprzerwanie od 1991 roku, specjalizująca się w nauczaniu języka angielskiego młodzieży oraz dorosłych. Co roku obsługuje ok 45.000 studentów z ponad 145 krajów całego świata, prowadząc zajęcia w 18 różnych lokalizacjach (UK, Malta, USA, Kanada, Australia, RPA). Szkoła posiada akredytację Language Canada oraz zrzeszona jest w ALTO (Association of Language Travel Organisations). Dodatkowym atutem szkoły jest również posiadany certyfikat ISO 9001:2000.

Szkoła zlokalizowana w samym centrum Vancouver, w sąsiedztwie centrów handlowych, klubów i restauracji.

Kursy są organizowane przez cały rok i rozpoczynają się w każdy poniedziałek.

Dostępne rodzaje kursów:
• Kurs standardowy: 20 lekcji/tydzień
• Kurs intensywny: 30 lekcji/tydzień



Program

20 lub 30* lekcji (po 45 minut) języka angielskiego tygodniowo (standardowo zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku - lekcje w godzinach: kurs standardowy - 9:00-12:30, kurs intensywny – 9:00 – 14:30); grupy o mieszanych narodowościach; maksymalnie 13-15 studentów w grupie; grupy o zróżnicowanych poziomach nauczania od elementary do advanced; wykwalifikowani nauczyciele; test kwalifikacyjny w poniedziałek na rozpoczęcie kursu; materiały edukacyjne; certyfikat ukończenia kursu.

* Dopłata za kurs intensywny (30 lekcji/tydzień) - 300 PLN/tydzień.

Bogaty program zajęć kulturalnych, rozrywkowych (dyskoteki) i sportowych oraz wycieczek fakultatywnych dodatkowo płatnych.

Aby pobyt w zagranicznej szkole językowej był jak najbardziej efektywny, należy dokładnie zastanowić się i wybrać odpowiedni kurs, który spełni nasze oczekiwania.

Najpopularniejszym rodzajem są kursy standardowe (General English), które podnoszą ogólny poziom umiejętności językowych, mówienia i rozumienia w danym języku jak również zwiększają zasoby słownictwa. Dla osób poszukujących innego rodzaju kursów, na indywidualne zapytanie przygotujemy ofertę kursu językowego dostosowanego do konkretnych potrzeb i wymagań.

W ramach naszej oferty możemy zaproponować Państwu kursy: intensywne, kursy indywidualne (one to one z nauczycielem), kursy przygotowujące do egzaminów np. FCE - First Certificate in English, CEA - Certificate in Advanced English, CPE - Certificate of Proficiency in English, TOEFL - Test of English as a Foreign Language, IELTS - International English Language Testing System i wiele innych, jak również kursy specjalistyczne w zakresie zarządzania, marketingu, administracji, hotelarstwa, turystyki, prawa, medycyny, mediów, kursy dla nauczycieli i inne. Czas trwania kursów uzależniony jest tylko i wyłącznie od Państwa potrzeb.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
U rodzin goszczących w pokojach 1 - osobowych, jeden uczestnik polskojęzyczny w rodzinie (gwarantowane przy rezerwacji min. 4 tygodnie przed rozpoczęciem kursu). Rodziny goszczące rozlokowane są blisko przystanków autobusowych lub stacji metra w odległości maksymalnie do 60 min jazdy od szkoły (średnio 30-35 min jazdy busem bądź metrem). Rodziny przez kilka pierwszych dni pomagają studentom w przystosowaniu się do nowego miejsca :)

Wyżywienie: Rodziny goszczące: Śniadania i obiadokolacje.

Transport: Dojazd własny.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Opieka przedstawicieli szkoły EC na miejscu.

CENA OBEJMUJE: Zakwaterowanie: 1-52 tygodni pobytu. Kurs zgodnie z wybraną ofertą. Wyżywienie: zgodnie z wybraną ofertą. Transport: dojazd własny. Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

CENA NIE OBEJMUJE: transportu, transferu z/na lotnisko, dodatkowo płatnego programu fakultatywnego, transportu lokalnego, dopłat do nadbagażu oraz ETA (Elctronic Travel Authorisation) - 7 CAD.

Wymogiem dla studentów poniżej 18 roku życia jest wykupienie dodatkowo obowiązkowych transferów z/na lotnisko (1000 PLN), posiadanie pisemnej zgody rodziców na wyjazd oraz tzw. „custodianship letter” – powiernictwo opieki nad nieletnim (600 PLN).

- Oferujemy pomoc przy wyborze najbardziej dogodnego przelotu i ceny - kasa lotnicza Almaturu - tel. 22 826 62 21
- Za dodatkową opłatą szkoła oferuje transfer z/na lotnisko. Prosimy o podanie szczegółowego przelotu w celu zarezerwowania transferu.
- Obywatele polscy nie potrzebują wiz jeżeli posiadają paszporty biometryczne (polskie paszporty wydane po 28 sierpnia 2006r.).
- Konieczny ważny paszport biometryczny i ETA (Elctronic Travel Authorisation) - 7 CAD.

Szczegóły dotyczące ETA: http://www.canadainternational.gc.ca/poland-pologne/offices-bureaux/contact_visas_contactez.aspx?lang=pol



Informacje praktyczne

- Potwierdzenie przyjęcia uczestnika na kurs następuje do 72 godzin od zgłoszenia (po dokonanej rezerwacji należy wypełnić i odesłać do biura Almatur Booking Form),
- Wymogiem dla studentów poniżej 18 roku życia jest wykupienie dodatkowo obowiązkowych transferów z/na lotnisko, posiadanie pisemnej zgody rodziców na wyjazd oraz tzw.„custodianship letter”–powiernictwo opieki nad nieletnim,
- Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku (z wyjątkiem świąt narodowych i lokalnych),
- Uczestnik jest zobowiązany podać w jak najszybszym terminie szczegółowe informacje o przelocie tzn: nazwę linii lotniczych, numery rejsu i godziny przelotu,
- Uczestnik jest zobowiązany podać orientacyjną godzinę przyjazdu do rodziny goszczącej najpóźniej 5 dni przed rozpoczęciem kursu,
- Zalecane kieszonkowe - ok. 150-200 CAD/tydzień (na wydatki własne, wyżywienie i transport na miejscu),
- Odległość od szkoły - max 60 minut transportem publicznym,
- W celu ułatwienia kontaktu prosimy o podawanie konsultantom sprzedaży adresów poczty elektronicznej (e-mail),

- Koniecznyważny paszport biometryczny oraz ETA (Electronic Travel Authorisation).

- Przykładowe ceny:
Bilet bus/train (ok. 40CADtydzień)
Big Mac Meal C$7.50
Sandwich C$5
Can of coke C$1.5
Coffee in café C$2
1 litre of milk C$2.5
2 litres of water C$2
A loaf of bread C$1.5
Two course meal in average restaurant C$20 - C$35
Cost of sim card C$10 - C$25
Cinema C$15
Entrance to clubs C$15

Świadczenia dodatkowo płatne:
- Dopłata za kurs intensywny ** (30 lekcji/tydzień) - 300 PLN/tydzień,
- Dopłata za transfer z lotniska do szkoły – 500 PLN (one way), 1000 PLN (RT-both ways),
- Dopłata obowiązkowa dla osób poniżej 18 roku życia -„custodianship letter”– powiernictwo opieki nad nieletnim - 600 PLN,
- Dopłata obowiązkowa dla osób poniżej 18 roku życia - za transfery z/na lotniska – 1000 PLN (RT-both ways).

Obowiązkowa dopłata na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (13 zł).



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Kanada - Vancouver - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+     (skrót: IND VANCOUVER HF EC PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
PCVO120202.12.2018 - 16.12.2018Impreza w trakcie realizacji 15 dni
PCVO120909.12.2018 - 23.12.2018Impreza w trakcie realizacji 15 dni
PCVO121616.12.2018 - 30.12.20185899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO122323.12.2018 - 06.01.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO123030.12.2018 - 13.01.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO010606.01.2019 - 20.01.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO011313.01.2019 - 27.01.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO012020.01.2019 - 03.02.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO012727.01.2019 - 10.02.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO020303.02.2019 - 17.02.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO021010.02.2019 - 24.02.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO021717.02.2019 - 03.03.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO022424.02.2019 - 10.03.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO030303.03.2019 - 17.03.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO031010.03.2019 - 24.03.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO031717.03.2019 - 31.03.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO032424.03.2019 - 07.04.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO033131.03.2019 - 14.04.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO040707.04.2019 - 21.04.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO041414.04.2019 - 28.04.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO042121.04.2019 - 05.05.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO042828.04.2019 - 12.05.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO050505.05.2019 - 19.05.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO051212.05.2019 - 26.05.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO051919.05.2019 - 02.06.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO052626.05.2019 - 09.06.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO060202.06.2019 - 16.06.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO060909.06.2019 - 23.06.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO061616.06.2019 - 30.06.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO062323.06.2019 - 07.07.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO063030.06.2019 - 14.07.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO070707.07.2019 - 21.07.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni
PCVO071414.07.2019 - 28.07.20195899 zł   5599 zł   PromocjaRezerwuj15 dni

Terminy i ceny Kanada - Vancouver - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+     (skrót: IND VANCOUVER HF EC PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
PCVO112525.11.2018 - 16.12.2018Impreza w trakcie realizacji 22 dni
PCVO120202.12.2018 - 23.12.2018Impreza w trakcie realizacji 22 dni
PCVO120909.12.2018 - 30.12.2018Impreza w trakcie realizacji 22 dni
PCVO121616.12.2018 - 06.01.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO122323.12.2018 - 13.01.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO123030.12.2018 - 20.01.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO010606.01.2019 - 27.01.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO011313.01.2019 - 03.02.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO012020.01.2019 - 10.02.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO012727.01.2019 - 17.02.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO020303.02.2019 - 24.02.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO021010.02.2019 - 03.03.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO021717.02.2019 - 10.03.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO022424.02.2019 - 17.03.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO030303.03.2019 - 24.03.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO031010.03.2019 - 31.03.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO031717.03.2019 - 07.04.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO032424.03.2019 - 14.04.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO033131.03.2019 - 21.04.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO040707.04.2019 - 28.04.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO041414.04.2019 - 05.05.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO042121.04.2019 - 12.05.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO042828.04.2019 - 19.05.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO050505.05.2019 - 26.05.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO051212.05.2019 - 02.06.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO051919.05.2019 - 09.06.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO052626.05.2019 - 16.06.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO060202.06.2019 - 23.06.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO060909.06.2019 - 30.06.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO061616.06.2019 - 07.07.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO062323.06.2019 - 14.07.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO063030.06.2019 - 21.07.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO070707.07.2019 - 28.07.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni
PCVO071414.07.2019 - 04.08.20197799 zł   7499 zł   PromocjaRezerwuj22 dni

kod imprezy: PCVO~IND_VANCOUVER_HF_EC_PAX_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.