Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Kolonie i obozy dla dzieci Almatur Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Bezpieczne obozy i kolonie w czasie wakacji !

Ministerstwo Edukacji Narodowej wraz z Ministerstwem Zdrowia i Państwową Inspekcją Sanitarną opublikowało 29.05.2020r komunikat z zaleceniami dla organizatorów wypoczynku dzieci i młodzieży wakacje 2020.

Zalecenia można znaleźć tutaj: https://www.gov.pl/web/edukacja/bezpieczny-wypoczynek-wytyczne-men-gis-i-mz




Informacja dotycząca realizacji kolonii i obozów latem 2020 roku

Drodzy Rodzice / Opiekunowie!

Dziękujemy bardzo za cierpliwość i zrozumienie.
Po otwarciu przez rząd możliwości wypoczynku letniego dla dzieci i młodzieży, modyfikujemy sprawdzone już regulaminy i wprowadzamy nowe procedury przestrzegając przy tym licznych rządowych dokumentów zawierających wytyczne, które powodują, że wakacje 2020 będą maksymalnie bezpiecznie.
Jesteśmy w stałym kontakcie z biologiem medycznym i mikrobiologiem dr hab. Piotrem Rzymskim z Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu, korzystając cały czas z jego wiedzy, wskazówek i uwag.

Wypoczynek dzieci na obozie/kolonii z rówieśnikami po tak długiej izolacji jest koniecznością a "oddech" przyda się również Państwu w czasie, gdy dzieci będą przebywały pod naszą opieką.

Naszym priorytetem pozostaje bezpieczeństwo i dobre samopoczucie zarówno dzieci jaki i naszej kadry, upewniając się, że każdy opracowany przez nas plan zminimalizuje ryzyko związane z możliwością zakażenia Covid-19.

W naszych procedurach w szczególności zwrócimy uwagę na:
  • warunki zakwaterowanie
  • wyżywienie
  • transport uczestników
  • założenia organizacyjne
  • realizację programu
  • higienę osobistą i dezynfekcję zarówno pomieszczeń jak i sprzętu sportowego.
Tu chcemy przypomnieć jak ważny jest Państwa wkład w bezpieczny i zdrowy wypoczynek. Mamy tu na myśli w szczególności:
  • nie wysyłanie na kolonie/obozy dzieci chorych.
  • zapewnienie dzieciom środków ochrony indywidualnej (maseczki, buteleczki z płynem do dezynfekcji, najlepiej na bazie mocnego alkoholu, max 100 ml z rozpylaczem)
  • odprowadzającym do autokaru musi być jeden Rodzic/Opiekun a podchodząc do konwojenta/opiekuna powinien on zachować zarówno fizyczny, dwumetrowy dystans, jak i posiadać maseczkę. Nasze autokary będą na pewno, na każdym postoju wietrzone oraz dezynfekowane.
  • nie wsiadanie z dziećmi do autokaru
  • odwiedzanie dzieci w formie on-line.
  • minimalizowanie lub wyeliminowanie kontaktów po powrocie (przez okres 14 dni) z osobami powyżej 60 roku życia oraz obciążonymi chorobami, takimi jak nowotwór, choroby sercowo-naczyniowe, astma, cukrzyca i inne poważne choroby o chronicznym charakterze. W przypadku, gdy dzieci mieszkają na stałe z takimi osobami należy, przez okres 14 dni, zachowywać regułę dystansu fizycznego i noszenia maseczki w ich obecności.
Opracowany przez nas regulamin będzie musiał być zaakceptowany zarówno przez Państwa jak i Wasze dzieci.

Chcemy przekazać z całą odpowiedzialnością, że podjęte w tym roku działania zapewnią zarówno komfort jak i bezpieczeństwo podczas wypoczynku na które Państwa dzieci tak długo czekają. Jednocześnie będziemy wdzięczni za Państwa wkład w przygotowanie dzieci do samodzielnego wypoczynku letniego, z którego wrócą, czego jesteśmy pewni wypoczęte i zadowolone.

Wasz Almatur



Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.