Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Kolonie i obozy, wakacje 2022

kolonie i obozy
wakacje
KOLONIE I OBOZY PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE KONTAKT
menuKolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Łeba
Kolonie i obozy młodzieżowe

Łeba - obóz jazdy konnej

Łeba to jedna z najładniejszych i najczęściej odwiedzanych miejscowości nad Bałtykiem położona na obrzeżach Słowińskiego Parku Narodowego. Szerokie, piaszczyste plaże, jeziora w sąsiedztwie lasów oraz unikalne ruchome wydmy tworzą wyjątkowe walory uzdrowiskowe i rekreacyjne. Dlatego Łeba to najlepsze miejsce na niezapomniane wakacje. W okolicy znajdują się dobrze oznakowane ścieżki rowerowe dające możliwość atrakcyjnych wypraw. W tym sezonie proponujemy Wam 5 bloków tematycznych: rekreacja, pływacki, j. angielski, siatkówki plażowej oraz jazdy konnej.
Rekreację przygotowaliśmy dla tych, którzy lubią gry i zabawy sportowe i integracyjne, Odnajdują się zarówno w rozgrywkach sportowych jak i grach kreatywnych.
Obóz pływacki przeznaczony jest osób lubiących wodę, spróbujemy zapoznać Was z podstawowymi zasadami uprawiania tej pięknej dyscypliny sportu.
Obóz siatkówki plażowej pozwoli Wam miło spędzać aktywnie czas na świeżym powietrzu. Zapoznamy Was z zasadami gry w piłkę plażową.
Obóz z językiem angielskim będzie świetną zabawą w rozwiązywaniu rożnego rodzaju zagadek i łamigłówek językowych, które odbywać się będą w najmniej oczekiwanym momencie np. podczas spaceru nad morze.
Obóz jazdy konnej dedykujemy osobom, które chciałyby bliżej poznać konie i zaprzyjaźnić się z nimi. Poza zajęciami z wybranego przez Was bloku, będziecie uczestniczyć również we wspólnym dla wszystkich programie "Wypoczynek bez Kitu". Tak więc w trakcie pobytu czeka Was wiele różnorodnych atrakcji sportowych, emocjonujących treningów, zawodów, ciekawych ćwiczeń, warsztatów, ekscytujących zadań, wycieczek, ale i spokojnego relaksu na plaży. Zatem udanej zabawy!

Program
Obóz jazdy konnej (12 – 18 lat)
ŁEBSKI GALOP

Konie to zwierzęta wzbudzające ogólny zachwyt i podziw. Dla wszystkich miłośników hipiki mamy rekreacyjny kurs jazdy konnej. W programie 7 godzin zajęć w Ośrodku Jeździeckim Senny w Łebie, usytuowanym w pobliżu Ośrodka Janina. Nadmorska przyroda, bezpieczny, duży teren sprawią, że obcowanie z tymi pięknymi zwierzętami będzie niezapomnianą, wakacyjną przygodą. Dzięki krytej ujeżdżalni zajęcia mogą być prowadzone bez względu na pogodę. Wykwalifikowani instruktorzy nauczą Was sztuki balansowania ciałem, jednego z najważniejszych sposobów komunikacji z koniem. Oprócz nauki i doskonalenia jazdy, poznacie zasady bezpieczeństwa, wspólnie oporządzicie i osiodłacie konia, wykonacie proste prace stajenne oraz zapoznacie się z terminologią jeździecką. Treningi sprawią wiele radości, pomogą zaprzyjaźnić się z tymi majestatycznymi zwierzętami ale i poprawią Waszą koordynację ruchową. Wymagany ekwipunek: długie, wygodne spodnie (np. dresowe, leginsy), pełne buty. Mile widziane: własne kaski i buty jeździeckie.
Program fakultatywny

Sea Park Sarbsk – pierwszy w Polsce park, gdzie znajdują się foki bałtyckie, uchatki kalifornijskie i kotiki południowo-amerykańskie - cena: 95 zł
Latarnia Stilo - cena: 75 zł
Gdańsk - zwiedzanie z przewodnikiem najważniejszych zabytków Gdańska - cena: 155 zł

Zakwaterowanie

10 noclegów w Ośrodku Wczasowo- Kolonijnym „Janina” w Łebie/Nowęcinie. Ośrodek posiada dogodną lokalizację w centrum Nowęcina. Odległość do plaży morskiej, wynosi około 1,5 km – zapewniamy transfery na plażę. Centrum Łeby znajduje się również 1,5 km od ośrodka. W odległości 100 m znajduje się Jezioro Sarbsko, które z całą pewnością usatysfakcjonuje miłośników wypoczynku i sportów wodnych. Darmowy bezprzewodowy dostęp do Internetu na terenie ośrodka. Pokoje 3-, 4-, 5- i 6-osobowe z łazienkami.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów w Ośrodku Wczasowo-Kolonijnym „Janina” w Łebie/Nowęcinie.
Do Waszej dyspozycji: bogata infrastruktura rekreacyjna: boiska do siatkówki, grill, świetlice z TV i DVD, Internet, rowery, tenis stołowy, salka sportowa, sala taneczna z lustrami, kryty basen, mini Aquapark, pełnowymiarowe boisko piłkarskie, siłownia, ścianka wspinaczkowa 7 m, miejsce na zorganizowanie ogniska, dyskoteki, opieka pielęgniarki, ratowników na plaży.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiady podawane do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN
Opieka pedagogiczna, medyczna i ratowników WOPR na plaży. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Program będzie zrealizowany w całości, a kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników. Na obóz należy zabrać: stroje sportowe, strój kąpielowy, nakrycie głowy, krem z filtrem przeciwsłonecznym, mały plecak na wycieczki, nieprzemakalną kurtkę, polar. Wszystkie zajęcia odbywać się będą z zastosowaniem wszelkich niezbędnych elementów zapewniających bezpieczeństwo. Prosimy pamiętać o zabraniu wypełnionej karty kwalifikacyjnej z wpisanym numerem PESEL oraz o podpisaniu bagaży podróżnych dzieci.

Ośrodek Wczasowo-Kolonijny Janina Łebska 13, Nowęcin 84-360 Łeba tel. 59 8662200
Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 19.30. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 07.00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 19.30, wyjazd nie później niż o godz. 07.00.
Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- dopłat za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży,
- opłat za program fakultatywny,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Łeba - obóz jazdy konnej   (skrót: LEBA JANINA OBOZ JAZDY KONNEJ 2022 PAX FB)

kod imprezy: CPOL~LEBA_JANINA_OBOZ_JAZDY_KONNEJ_2022_PAX_FB
Łeba jest miastem położnym na Wybrzeżu Słowińskim w województwie pomorskim. Ten nadmorski kurort stał się jednym z najpiękniejszych zakątków nad polskim wybrzeżem. Dzięki długiej, szerokiej i piaszczystej plaży, oraz cudownym widokom zachodzącego słońca, Łeba z roku na rok zrzesza tysiące turystów, pragnących wypocząć, ale i aktywnie spędzić swój czas. Słynie przede wszystkim ze Słowińskiego Parku Narodowego, w którym znajdują się jedyne w Europie, Ruchome Wydmy, do których dotrzeć można pieszo, rowerem, promem lub spacerując brzegiem morza. W pobliżu znajdują się dwa Jeziora Łebsko i Sarbsko, oddzielone od morza wydmami. Miasteczko pełne jest kawiarenek, restauracji czy dyskotek, a jego niesamowity klimat podziwiać można spacerując słynnym deptakiem. Warto wybrać się do niedaleko położonej we wsi Stilo Latarnii Morskiej, aby podziwiać z niej przepiękną panoramę widoku na morze. W centrum warto udać się do Portu i wybrać się na rejs statkiem, z szalonym piratem. Dla młodszych ale i starszych mamy Park Dinozaurów, Dom Strachów, Fokarium, Oceanarium, Piernikowy Domek do Góry Nogami czy różne Parki Rozrywki. Nie można by było pominąć znajdującego się tuż przy samej plaży Zamku Neptun, który obecnie pełni rolę hotelu, ale i tak jego widok na tle zachodzącego słońca zapiera dech w piersiach. Dlatego Łeba jest idealnym miejscem na spędzanie tam swojego letniego wypoczynku!
Kolonie nad Morzem Bałtyckim to prawdziwa "klasyka" polskich wakacji dla młodzieży. Bałtyk jako najmłodsze z europejskich mórz od lat przyciąga miłośników aktywnego wypoczynku oraz zagorzałych fanów leniuchowania. Tutaj każdy znajdzie coś dla siebie, a gdy piękne, otoczone lasami piaszczyste plaże zagwarantują rozrywkę i wypoczynek niemal każdego dnia. Obóz nad morzem oferuje wiele możliwości spędzenia wolnego czasu. To okazja do uprawiania sportów wodnych, jedzenia pysznych ryb, lodów i gofrów, zwiedzania morskich latarnii i miasteczek. Dodajmy do tego unikalny klimat, mający zbawienny wpływ na zdrowie turystów, a wciąż wymienimy tylko niektóre z zalet tego regionu. Co więcej wakacje dla dzieci nad Bałtykiem z naszej oferty obejmują nie tylko obozy rekreacyjne, ale również liczne kolonie tematyczne: obozy dla graczy, podróżnicze, jeździeckie, k-popowe, snajperskie, taneczne, rowerowe, pływackie, windsurfingowe, czy plastyczne. Czyste powietrze, atmosfera nadmorskich miejscowości, a przy tym malownicze okolice sprzyjają rozwijaniu pasji, nawiązywaniu znajomości i zachowaniu pozytywnych wspomnień.




NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR