Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Hiszpania dla seniora Wakacje

OFERTY ZIMOWE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Hiszpania

Podróże na emeryturze

Wycieczki w miejscowości

Costa brava

Barcelona

Montserrat

Tossa de mar


Hiszpania dla seniora
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Costa Brava - Barcelona - Montserrat - Tossa de Mar

Wypoczynek na Costa Brava,
Barcelona - Sagrada Familia,
Montserrat - klasztor benedyktynów,
La Masia - biesiada hiszpańska,
Castillo Medieval - turniej rycerski,



Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Czechy, Austrię do Włoch. Przyjazd do hotelu w okolicy Werony, nocleg. (Trasa przejazdu Cieszyn – Werona, ok. 1.050 km)
2 dzień:
Śniadanie, wykwaterowanie z hotelu, przejazd na Wybrzeże Costa Brava. Przyjazd do hotelu na Costa Brava, kolacja, spotkanie informacyjne, nocleg. (Trasa przejazdu Werona – Costa Brava, ok. 1.100 km)
3 – 8 dzień:
Pobyt wypoczynkowy na wybrzeżu Costa Brava. W trakcie pobytu:
- wyżywienie trzy razy dziennie (napoje do obiadu i kolacji dodatkowo płatne),
- spotkanie integracyjne z przysmakami kuchni hiszpańskiej i lampce miejscowego wina Cava,
- wycieczki autokarowe:
Barcelona: w programie zwiedzania najważniejsze atrakcje to: promenada Rambla, port z pomnikiem Kolumba, Dzielnica Gotycka pełna średniowiecznych budowli, ale i pozostałości starożytnego Barcino. Szczególną atrakcją jest katedra św. Eulalii, w krużgankach której rosną pomarańczowe drzewa. Wielki Pałac Królewski to dawna siedziba Hrabiów Barcelony i królów Aragonii. Przejazd autokarem po Passeig de Gracia, głównej alei XIX wiecznej Barcelony ze słynnymi budowlami Antoniego Gaudiego – Casa Mila i Casa Batllo. Sagrada Familia – monumentalna świątynia autorstwa Gaudiego, której budowa trwa od 125 lat. Park Guell to unikatowe połączenie przyrody z licznymi obiektami małej architektury geniuszu Gaudiego. Pobyt w Parku zachęca do odpoczynku i niezapomnianych zdjęć. Zwiedzanie stolicy Katalonii zakończymy pokazem Magicznych Fontann. (wycieczka całodniowa, ok. 180 km)
Montserrat: zwiedzanie średniowiecznego klasztoru i sanktuarium, położonego na malowniczym masywie o tej samej nazwie. Jego ozdobą jest figurka Czarnej Madonny, do której ściągają pielgrzymi z całego świata. W drodze powrotnej zakupy w La Rocca Village. (wycieczka całodniowa, ok. 270 km).
Dodatkowo, w trakcie pobytu, proponujemy wycieczki fakultatywne:
Rejs statkiem: wzdłuż malowniczego wybrzeża Costa Brava do zabytkowego Tossa de Mar, Cena ok. 35 EUR,
La Masia: biesiada hiszpańska z pokazem tańca flamenco. Cena ok. 55 EUR,
Castillo Medieval: turniej rycerski z biesiadą. Cena ok. 60 EUR
9 dzień:
Śniadanie, wykwaterowanie z hotelu, przejazd przez Hiszpanię, Francję do Włoch. Przyjazd do hotelu w okolicy Werony, nocleg. (Trasa przejazdu Costa Brava – Werona, ok. 1.100 km)
10 dzień:
Śniadanie. Wyjazd w kierunku Polski godz. 08.00. Przejazd przez Austrię, Czechy do Polski w godzinach wieczornych. (Trasa przejazdu Werona – Cieszyn, ok. 1.050 km)

Program fakultatywny

Rejs statkiem wzdłuż malowniczego wybrzeża Costa Brava do zabytkowego Tossa de Mar, Cena ok. 35 EUR/os.,
La Masia – biesiada hiszpańska z pokazem tańca flamenco. Cena ok. 55 EUR/os.,
Castillo Medieval – turniej rycerski z biesiadą. Cena ok. 60 EUR/os.



Zakwaterowanie

7 noclegów w hotelu *** z basenem, na wybrzeżu Costa Brava oddalonym od plaży około 300 m. Pokoje: 1,2,3 osobowe z pełnym węzłem sanitarnym, TV, klimatyzacja. 2 noclegi tranzytowe w hotelu *** w okolicy Werony.



Świadczenia

Zakwaterowanie: w trakcie pobytu: 7 noclegów w hotelu *** z basenem, na wybrzeżu Costa Brava oddalonym od plaży około 300 m. Pokoje: 1,2,3 osobowe z pełnym węzłem sanitarnym, TV, klimatyzacja. 2 noclegi tranzytowe w hotelu *** w okolicy Werony.
Do dyspozycji gości: recepcja, winda, bar, restauracja, sala TV, basen.
Wyżywienie: w trakcie pobytu: 3 x dziennie. W trakcie noclegów tranzytowych: 2 śniadania.
Transport: autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem,
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Opieka pilota i rezydenta.



Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- kosztów realizacji programu turystycznego (bilety wstępów, lokalni przewodnicy, opłaty wjazdowe do miast, przejazdy komunikacją miejską, system Alma Tour Guide) – orientacyjny koszt ok. 30 EUR/os.,
- kosztów opłat klimatycznych ok. 10 EUR/os.,
- kosztów programu fakultatywnego.
Pilot rozlicza się z grupą z pobranych kwot na realizację programu. Koszty płacone za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich jej uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie. Doba hotelowa rozpoczyna się o godzinie 15.00 w dniu przyjazdu do hotelu, a kończy o godzinie 08.00 w dniu wyjazdu. Pokoje 1 osobowe małe, bez balkonu. Przekroczenie granic na podstawie dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu. Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 4400 km.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Hiszpania dla seniora     (skrót: HISZPANIA DLA SENIORA PAX FB)
Nr grupy Data Cena 

kod imprezy: CERW~HISZPANIA_DLA_SENIORA_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.