Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Włochy - Toskania i Cinque Terre Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Włochy

Europa zachodnia

Wycieczki w miejscowości

Werona

Lukka

Piza

San gimignano

Siena

Florencja

Padwa


Włochy - Toskania i Cinque Terre
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Werona - La Spezia - Cinque Terre - Piza - Lukka - Elba - San Gimignano - Siena - Cortona - Arezzo - Orvieto - Florencja

Werona - Dom Julii
Cinque Terre - rejs do Pięciu Ziem
Piza - Krzywa Wieża
Elba - wyspa Napoleona
Chianti - degustacja toskańskich win
Florencja - kolebka renesansu



Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd do Włoch przez Czechy i Austrię. W trakcie przejazdu planowane są krótkie postoje.
2 dzień:
Przyjazd do Werony, gdzie będziemy podziwiać słynny rzymski amfiteatr z I w. Następnie przejdziemy do Piazza dei Signori, w pobliżu którego znajduje się najwyższa w Weronie wieża Torre dei Lamberti. Będziemy również podziwiać średniowieczne Palazzi Scaligeri i Arche Scaligere. Odwiedzimy również dziedziniec Domu Julii, aby zobaczyć najsłynniejszy balkon świata. Przejazd do hotelu w okolicy Montecatini Terme, kolacja*, nocleg.
3 dzień:
Śniadanie. Przejazd do nadmorskiego miasta La Spezia. Rejs statkiem wzdłuż Cinque Terre – czyli „Pięciu Ziem” - obszaru pięciu nadmorskich miasteczek: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore. W trakcie rejsu przystanki na krótkie spacery w każdym z tych malowniczych miejsc. W przypadku niesprzyjającej pogody dojazd do miasteczek pociągiem. Powrót do hotelu, kolacja*, nocleg.
4 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Lukki – zwiedzanie starówki, wizyta w kościele San Michele in Foro oraz zabytkowej Katedrze, w której kryje się Volto Santo – „Święte Oblicze”. Przejazd do Pizy – podziwianie z zewnątrz historycznego centrum z zespołem katedralnym wraz ze słynną Torre Pendente, czyli „Krzywą Wieżą”. Przejazd na kolację połączoną z degustacją lokalnego wina. Powrót do hotelu, nocleg.
5 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Piombino. Przeprawa promowa na wyspę Elba do miasteczka Portoferraio. Całodniowy pobyt na wyspie, w czasie którego będziemy podziwiać najpiękniejsze zakątki wyspy słynącej z malowniczych pejzaży i pobytu Napoleona. Wizyta w Villa dei Mulini – rezydencji Napoleona na wygnaniu. Przeprawa promowa do Piombino. Powrót do hotelu, kolacja*, nocleg.
6 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Sieny. Zwiedzanie: Sanktuarium św. Katarzyny Sieneńskiej - jednej z głównych patronek Włoch, kościół Dominikanów, katedra, baptysterium, Piazza Il Campo, na którym odbywają się wyścigi konne. Przejazd do San Gimignano – miasta słynącego ze średniowiecznych wież, które do dziś niemal nie zmieniły swojego wyglądu. Zobaczymy również tamtejszą Kolegiatę, której prawie każdy centymetr ścian pokrywają piękne malowidła. Przejazd do hotelu w okolicy Chianciano Terme, kolacja*, nocleg
7 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Arezzo, gdzie Roberto Benigni nakręcił nagrodzony Oskarem film „Życie jest piękne”. W Arezzo zobaczymy: Piazza Grande, Katedrę, której budowę rozpoczęto jeszcze w gotyku, a ukończono dopiero w XX w., kościół Santa Maria del Pieve – jeden z najpiękniejszych kościołów Toskanii i Palazzo Pretorio ozdobiony herbami wójtów miejskich z okresu od XV do XVII w. Następnie przejazd do Cortony, w której podziwiać będziemy m.in. ratusz miejski z XIII w., Katedrę i Palazzo Casali. Przejazd do Orvieto. Wjazd kolejką linową do miasta i przejazd dalej komunikacją miejską do Katedry, w której przechowywane są relikwie Cudu Eucharystycznego i gdzie ogłoszone zostało Święto Bożego Ciała. Powrót do hotelu, kolacja*, nocleg.
8 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Florencji – kolebki renesansu. Zwiedzanie centrum rozpoczniemy od kościoła Santa Croce – Świętego Krzyża – miejsca pochówku najznamienitszych Włochów z Michałem Aniołem na czele. Następnie Piazza Signoria, przy którym stoją Galeria Uffizi oraz słynny Palazzo Vecchio będący przez wiele lat siedzibą rodu Medyceuszy. Dalej najbardziej znany kościół Florencji – gotycka Katedra Santa Maria del Fiore, którą wieńczy słynna kopuła Brunelleschiego. Będziemy również podziwiać stojące tuż przy katedrze Wieżę Giotta i Baptysterium. Nasz spacer po Florencji zakończymy na „kipiącym złotem” Ponte Vecchio zwanym Mostem Złotników. Wyjazd w drogę powrotną do Polski.
9 dzień:
Powrót do kraju w godzinach porannych.

Zakwaterowanie

6 noclegów w hotelach o standardzie ***. Funkcjonalnie wyposażone pokoje 2, 3 os. z łazienkami, w większości hoteli z TV i balkonami. 4 noclegi w okolicy Montecatini Terme, 2 noclegi w okolicy Chianciano Terme.



Świadczenia

Zakwaterowanie: 6 noclegów w hotelach o standardzie ***. Funkcjonalnie wyposażone pokoje 2, 3 os. z łazienkami, w większości hoteli z TV i balkonami. 4 noclegi w okolicy Montecatini Terme, 2 noclegi w okolicy Chianciano Terme.
Wyżywienie: 6 śniadań kontynentalnych, (*możliwość wykupienia 5 kolacji składających się z 2 dań na ciepło, deseru i wody mineralnej w cenie 45 EUR/os.).
Transport: autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.



Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- kosztów realizacji programu turystycznego (wstępy, przewodnicy lokalni, opłaty wjazdowe do miast, rejs do Cinque Terre, rejs na Elbę, przejazdy komunikacją miejską, system Alma Tour Guide), orientacyjny koszt: ok. 170 EUR/os.,
- kolacji w restauracji połączonej z degustacją toskańskich win, 25 EUR/os.
- kosztów opłaty klimatycznej ok. 8 EUR/os.,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy. Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych, Bielska-Białej i Cieszyna. Prosimy o zgłaszanie sprzedawcom oferty chęci wykupienia kolacji najpóźniej w dniu dopłaty do całości imprezy. Pilot rozliczy się z grupą z pobranych kwot na cele programowe. Koszty płacone za całą grupę (np. za opłaty wjazdowe) są dzielone na wszystkich jej uczestników. W zwiedzanych obiektach sakralnych obowiązuje odpowiedni ubiór (długie spodnie i spódnice oraz zakryte ramiona). Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie. Przekroczenie granic na podstawie dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu. Przejazd: Cieszyn - Werona (ok. 1.050 km) - ok.14 godz. Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 4200 km.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Włochy - Toskania i Cinque Terre     (skrót: TOSKANIA I CINQUE TERRE PAX BB)
Nr grupy Data Cena 
CITE072121.07 - 29.07Impreza w trakcie realizacji Plan podróży9 dni
CITE090101.09 - 09.091799 zł   1449 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni
CITE092222.09 - 30.091799 zł   1449 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.