Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Włochy - Bellaria - Hotel Gioiella*** Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wczasy

Włochy

Wczasy w miejscowości

Bellaria


Włochy - Bellaria - Hotel Gioiella***
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Riwiera Adriatycka - Najbardziej znany i najczęściej odwiedzany przez turystów z całego świata region wypoczynkowy we Włoszech. Szerokie i bardzo dobrze zagospodarowane piaszczyste plaże rozciągają się na długości 130 km. Riwiera Adriatycka każdego roku przyciąga rzesze turystów, którzy preferują zarówno bierny wypoczynek jak i czynne uprawianie sportów wodnych. Dla lubiących ruch, towarzystwo i nocną zabawę czekają tętniące życiem kurorty z licznymi kawiarniami, restauracjami, sklepami, dyskotekami.

Bellaria Igea Marina - to atrakcyjny kurort turystyczny z małym portem, w którym kolorowe, rybackie łódki cumują obok luksusowych jachtów wycieczkowych.



Program

Pobyt wypoczynkowy. Możliwość skorzystania z wycieczek fakultatywnych.

Program fakultatywny

Rzym - zaczniemy od najsłynniejszego amfiteatru świata – Koloseum, następnie pomiędzy Forami rzymskimi dotrzemy na Kapitol - miejsce od czasów antycznych uważane za serce duchowe, polityczne i kulturalne Rzymu, Plac Wenecki, Schody Hiszpańskie, Fontanna di Trevi, Piazza Navona z fontanną „Czterech Rzek” Berniniego. Panteon – perełka architektoniczna. Na koniec naszego spaceru udamy się do Watykanu i Bazyliki św. Piotra, gdzie nawiedzimy grób Św. Jana Pawła II. Cena ok. 60 EUR/os.
Wenecja – rejs statkiem po Lagunie Weneckiej z uroczej miejscowości Chioggia. Po rejsie zwiedzanie: Plac i Bazylika św. Marka – sanktuarium skrywającego relikwie patrona miasta oraz najcenniejsze dzieło jubilerskie Pala d’Oro – Złoty Ołtarz. Zobaczymy również Pałac Dożów, Most Westchnień i zachwycający Teatr la Fenice. Następnie udamy się spacerkiem do Mostu Rialto. Cena ok. 55 EUR/os.
Mirabilandia - największy na wybrzeżu adriatyckim park rozrywki wzorowany na Disneylandzie. Na terenie parku znajdziemy 7 obszarów tematycznych z masą atrakcji, a także restauracje i bary. Wszystko to na pow. ok. 40 ha. Wstęp upoważnia do korzystania z ponad 40 atrakcji. Cena ok. 35 EUR/os.
San Marino - zwiedzanie najstarszej republiki świata znajdującej się w obrębie państwa włoskiego na wzgórzach apenińskich. Pieszy spacer wśród średniowiecznej architektury rozpoczniemy od najstarszej bramy prowadzącej do stolicy republiki - Bramy Św. Franciszka. Następnie przejdziemy do Groty Kuszników i przed budynek parlamentu Republiki S. Marino. Dalej nawiedzimy Bazylikę Del Santo, w której przechowywane są relikwie Św. Marino i przejdziemy do wieży Guida, najstarszej części fortyfikacji otaczającej średniowieczne San Marino. Podczas wizyty w Republice San Marino degustacja słynnych likierów i czas na zakupy. Cena ok. 20 EUR/os.



Zakwaterowanie

HOTEL GIOIELLA ***

Położenie: hotel położony jest ok 100 m od plaży w popularnej nadmorskiej miejscowości Bellaria-Igea Marina.
Pokoje: 1,2,3 osobowe pokoje z klimatyzacją , minibarem (za dodatkową odpłatnością),TVSAT. W każdym pokoju znajduje się także łazienka z bezpłatnym zestawem kosmetyków.
Do dyspozycji gości: Obiekt stanowi część kompleksu hotelowego Gioiella, na terenie którego dostępny jest duży basen strzeżony przez ratownika, centrum fitness na świeżym powietrzu oraz całodobowy bar przy basenie. Ponadto oferowany jest taras słoneczny, odkryta wanna z hydromasażem dla 5 osób i pokój gier, w którym można pograć w piłkarzyki, niewielka biblioteka oraz salon z 42-calowym telewizorem, bezpłatny parking, bezpłatną wypożyczalnię rowerów i zniżki na partnerskiej plaży. Ze zniżek można również korzystać w centrum sportowym z kortami tenisowymi i boiskiem do piłki nożnej. Obiekt oddalony jest od miejskiego deptaka o 10 minut spacerem.
Wyżywienie: w restauracji hotelowej serwowane jest śniadanie zarowno na słodko jak i słono, w tym jajka, wędliny i domowe ciasta. W porze kolacji w restauracji podawane są potrawy w formie bufetu oraz do wyboru z karty (dania z karty platne zgodnie z cennikiem).
www.hotelgioiella.com tel. +39 054 134 7422



Świadczenia

Zakwaterowanie: 7 noclegów wybranym hotelu (od soboty do soboty).
Wyżywienie: śniadanie i kolacja
Transport: dojazd własny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Opieka rezydenta na miejscu pobytu.



Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- kosztów uczestnictwa w imprezach fakultatywnych.
- opłaty klimatycznej w wysokości 10 euro/tydzień za osobę powyżej 18 lat.
Doba hotelowa rozpoczyna się o godzinie 15.00 w dniu przyjazdu do hotelu, a kończy o godzinie 09.00 w dniu wyjazdu. Pokoje 1 osobowe małe, bez balkonu. Serwis plażowy (parasol + 2 leżaki) na plażach Riwiery Adriatyckiej płatny ok. 10 – 15 EUR/dzień. Przekroczenie granicy na podstawie dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu. Trasa przejazdu Cieszyn – Riwiera Adriatycka (ok. 1.100 km). Proponujemy przejazd na trasie: Cieszyn - Wiedeń - Graz - Klagenfurt - Willach - Tarvisio – Wenecja - Rawenna – Gatteo Mare. Hotele oddalone są ok. 30 minut jazdy pociągiem od Rimini i Ravenny.
Na życzenie Gości oferowany jest transfer z i na lotnisko w Bolonii w cenie 35 EUR/os w jedna stronę.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Włochy - Bellaria - Hotel Gioiella***     (skrót: BELLARIA HOTEL GIOIELLA DBL HB)
Nr grupy Data Cena 
CIWG090101.09 - 08.091799 zł   1539 zł   PromocjaRezerwuj8 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.