Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Włochy - Gatteo Mare - Hotel Stefan*** Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wczasy

Włochy

San Marino

Wczasy w miejscowości

Gatteo mare

Rzym

Wenecja

Mirabilandia

San marino


Włochy - Gatteo Mare - Hotel Stefan***
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Riwiera Adriatycka - najbardziej znany i najczęściej odwiedzany przez turystów z całego świata region wypoczynkowy we Włoszech. Szerokie i bardzo dobrze zagospodarowane piaszczyste plaże rozciągają się na długości 130 km. Riwiera Adriatycka każdego roku przyciąga rzesze turystów, którzy preferują zarówno bierny wypoczynek jak i czynne uprawianie sportów wodnych. Dla lubiących ruch, towarzystwo i nocną zabawę czekają tętniące życiem kurorty z licznymi kawiarniami, restauracjami, sklepami, dyskotekami.
Gatteo Mare - Popularna nadmorska miejscowość wypoczynkowa powstała jeszcze w Średniowieczu w regionie Emilia Romania. Gatteo a Mare tworzy pojedynczą aglomerację miejską z sąsiednimi wioskami Villamarina i Valverde. Kurorty Charakteryzują doskonale wyposażone plaże, a także liczne animacje dla dzieci i dorosłych. 64 km od miasteczka znajduje Park Narodowy Forrreste Casentinesi. Polecamy wycieczki do San Marino, Gradara, San Leono i Valle del Rubicone.



Program

Pobyt wypoczynkowy w wybranym obiekcie. Możliwość skorzystania z wycieczk fakultatywnych.

Program fakultatywny

Rzym - zaczniemy od najsłynniejszego amfiteatru świata – Koloseum, następnie pomiędzy Forami rzymskimi dotrzemy na Kapitol - miejsce od czasów antycznych uważane za serce duchowe, polityczne i kulturalne Rzymu, Plac Wenecki, Schody Hiszpańskie, Fontanna di Trevi, Piazza Navona z fontanną „Czterech Rzek” Berniniego. Panteon – perełka architektoniczna. Na koniec naszego spaceru udamy się do Watykanu i Bazyliki św. Piotra, gdzie nawiedzimy grób Św. Jana Pawła II. Cena ok. 60 EUR/os.
Wenecja – rejs statkiem po Lagunie Weneckiej z uroczej miejscowości Chioggia. Po rejsie zwiedzanie: Plac i Bazylika św. Marka – sanktuarium skrywającego relikwie patrona miasta oraz najcenniejsze dzieło jubilerskie Pala d’Oro – Złoty Ołtarz. Zobaczymy również Pałac Dożów, Most Westchnień i zachwycający Teatr la Fenice. Następnie udamy się spacerkiem do Mostu Rialto. Cena ok. 55 EUR/os.
Mirabilandia - największy na wybrzeżu adriatyckim park rozrywki wzorowany na Disneylandzie. Na terenie parku znajdziemy 7 obszarów tematycznych z masą atrakcji, a także restauracje i bary. Wszystko to na pow. ok. 40 ha. Wstęp upoważnia do korzystania z ponad 40 atrakcji. Cena ok. 35 EUR/os.
San Marino - zwiedzanie najstarszej republiki świata znajdującej się w obrębie państwa włoskiego na wzgórzach apenińskich. Pieszy spacer wśród średniowiecznej architektury rozpoczniemy od najstarszej bramy prowadzącej do stolicy republiki - Bramy Św. Franciszka. Następnie przejdziemy do Groty Kuszników i przed budynek parlamentu Republiki S. Marino. Dalej nawiedzimy Bazylikę Del Santo, w której przechowywane są relikwie Św. Marino i przejdziemy do wieży Guida, najstarszej części fortyfikacji otaczającej średniowieczne San Marino. Podczas wizyty w Republice San Marino degustacja słynnych likierów i czas na zakupy. Cena ok. 20 EUR/os.



Zakwaterowanie

HOTEL STEFAN***

Położenie: rodzinny hotel znajduje się w centrum miejscowości, zaledwie 7 minut spacerem od plaż wybrzeża adriatyckiego.
Pokoje: 1,2,3 osobowe klimatyzowane pokoje wyposażone w telewizor, prywatną łazienkę z bezpłatnym zestawem kosmetyków i suszarką do włosów. Niektóre z nich dysponują także balkonem.
Do dyspozycji gości: bezpłatny parking, bezprzewodowy dostęp do Internetu, wypożyczalnia rowerów, bar.
Wyżywienie: śniadanie w formie bufetu, składające się z rogalików, domowych wypieków słodkich i słonych oraz wędlin, serów, owoców, warzyw, płatków śniadaniowych, kawy, herbaty i soków.

www.hotelstefan.it tel. +39 331 181 4456



Świadczenia

Zakwaterowanie: 7 noclegów wybranym hotelu (od soboty do soboty).
Wyżywienie: śniadanie. Istnieje możliwość zakupu kolacji lub obiadu bezpośrednio w hotelu w cenie: 10 EUR/os/posiłek
Transport: dojazd własny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Opieka rezydenta na miejscu pobytu.



Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- kosztów uczestnictwa w imprezach fakultatywnych.
- opłaty klimatycznej w wysokości 10 euro/tydzień za osobę powyżej 18 lat.
Doba hotelowa rozpoczyna się o godzinie 15.00 w dniu przyjazdu do hotelu, a kończy o godzinie 09.00 w dniu wyjazdu. Pokoje 1 osobowe małe, bez balkonu. Serwis plażowy (parasol + 2 leżaki) na plażach Riwiery Adriatyckiej płatny ok. 10 – 15 EUR/dzień. Przekroczenie granicy na podstawie dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu. Trasa przejazdu Cieszyn – Riwiera Adriatycka (ok. 1.100 km). Proponujemy przejazd na trasie: Cieszyn - Wiedeń - Graz - Klagenfurt - Willach - Tarvisio – Wenecja - Rawenna – Gatteo Mare. Hotele oddalone są ok. 30 minut jazdy pociągiem od Rimini i Ravenny.
Na życzenie Gości oferowany jest transfer z i na lotnisko w Bolonii w cenie 35 EUR/os w jedna stronę.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Włochy - Gatteo Mare - Hotel Stefan***     (skrót: GATTEO MARE HOTEL STEFAN DBL BB)
Nr grupy Data Cena 
CIWG071414.07 - 21.07Impreza w trakcie realizacji8 dni
CIWG072121.07 - 28.07Sprzedaż zakończona8 dni
CIWG072828.07 - 04.08Sprzedaż zakończona8 dni
CIWG090101.09 - 08.091199 zł   1029 zł   PromocjaRezerwuj8 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.