Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Bułgaria - Złote Piaski - Summertime 18+ Wylot Warszawa Wakacje

OFERTY ZIMOWE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy studenckie

Bułgaria

Obozy studenckie w miejscowości

Złote Piaski


Bułgaria - Złote Piaski - Summertime 18+ Wylot Warszawa
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Marzą Ci się niezapomniane wakacje? Wybierz się z nami samolotem do najpopularniejszego kurortu Bułgarii, położonego u wybrzeży Morza Czarnego. Czekają na Ciebie szerokie plaże pokryte złocistym piaskiem. W Złotych Piaskach urzeknie Cię ciepłe morze i wspaniała atmosfera. Tutaj słońce świeci cały czas nie tylko na piaszczystej plaży, ale także w licznych klubach, w których muzyka rozbrzmiewa do białego rana. Sklepiki, kramy z typowo bułgarskimi wyrobami, gościnni i sympatyczni mieszkańcy to jedna z wizytówek Złotych Piasków. W Rivie*** - jednym z najlepszych hoteli dla młodzieży w Złotych Piaskach, z klimatyzowanymi pokojami, do Twojej dyspozycji będzie największy odkryty basen w kurorcie, boisko do siatkówki i koszykówki oraz liczne atrakcje, jak zumba, aqua aerobic, gry terenowe czy body-painting. Podczas imprez fakultatywnych będziesz bawić się wesoło i poznasz Bułgarię.



Program

*Summertime 18+

Będziemy się relaksować na rozgrzanych słońcem piaszczystych plażach i zażywać kąpieli w morzu, popijając przy tym zimne koktajle. Przy hotelowym basenie - największym w Złotych Piaskach, czekają na nas bezpłatne leżaki, animacje, a to wszystko w rytm wakacyjnych hitów! Wieczorami integracja lub szaleństwo na parkiecie i zabawa do rana w najgorętszych klubach. Chętnych zapraszamy na wycieczki fakultatywne. Enjoy!

Program fakultatywny

Warna i Delfinarium - półdniowa wycieczka do letniej stolicy kraju – Warny, malowniczo położonej nad Zatoką Warneńską. Wyjazd po obiedzie, przyjazd do Delfinarium na ok. godzinne show. Objazd autokarem Warny, następnie czas wolny na zakupy na kolorowym kiermaszu pod gołym niebem. Po powrocie kolacja w hotelu. Cena ok. 24 EUR/studenci 30 EUR.
Cabrio Party - przejazd widokowy przez centrum Warny odjazdowymi samochodami cabrio z głośną muzyką. Prócz tego czekają nas warsztaty kulinarne, poznawanie tradycji bułgarskich oraz krótki wypoczynek na jednej z najpiękniejszych plaż w Warnie, który urozmaicą strzelanie z łuku i inne wspólne zabawy. Obiad w formie pikniku. Powrót samochodami do hotelu. Cena ok. 25 EUR.
Piknik na statku - 3-5 godzinny rejs statkiem spacerowym wzdłuż wybrzeża. Czeka nas morska przygoda z piratami, a w jej programie m.in. łowienie ryb oraz morskie i słoneczne kąpiele. Urocze widoki na zatoki i kurorty to prawdziwy relaks nie tylko dla oka. Podczas rejsu odbywają się animacje i serwowany jest obiad. Cena ok. 22 EUR/studenci 27 EUR.
Jeep Safari - półdniowa wycieczka dżipami po górach i wioskach bułgarskich, możliwość poznania bułgarskich tradycji. Wyjazd po śniadaniu. Obiad na rajdzie w formie pikniku, ze specjałami lokalnej kuchni, a wszystko to przy świetnej zabawie w bułgarskich rytmach. Taki wypad to wspaniała przygoda. Po powrocie kolacja w hotelu. Cena ok. 22 EUR/studenci 25 EUR.
Neseber - całodniowa wycieczka do malowniczego i zabytkowego miasteczka, perełki bałkańskiej architektury, położonego na półwyspie. Wyjazd po śniadaniu. Zwiedzanie miasta z przewodnikiem. Historia Neseberu sięga V wieku p.n.e., z tego właśnie okresu pochodzą ruiny przepięknego starego miasta. Obiad i czas wolny. Po powrocie kolacja w hotelu. Cena ok. 25 EUR/studenci 38 EUR.
Bałczik i półwysep Kaliakra - półdniowa wycieczka, wyjazd po obiedzie. Przyjazd do Bałcziku - małego miasteczka portowo-uzdrowiskowego, gdzie zwiedzamy park i ogród botaniczny z wieloma unikalnymi gatunkami roślin, orientalny pałacyk rumuńskiej królowej Marii oraz zobaczymy pokaz wyrobów glinianych. Następnie zwiedzanie urokliwego przylądku Kaliakra, który wcina się w głąb morza na dł. 2 km. Powrót na kolację do hotelu lub uczestnictwo w wieczorze bułgarskim - z kolacją, tańcami i zabawą. Cena ok. 19 EUR/studenci 28 EUR (z wieczorem bułgarskim ok. 26 EUR/studenci 47 EUR).
Aquapolis - wypoczynek i wodne szaleństwo w Parku Wodnym. Wyjazd po obiedzie, powrót na kolację. Cena ok. 18 EUR (35 lewa).



Zakwaterowanie

Hotel Riva***

Położenie:
Hotel znajduje się w ścisłym centrum kurortu, ok. 250 m od plaży, obiekt jest ogrodzony i otoczony zielenią. W pobliżu znajdują się sklepy, tawerny, hipermarket, pizzeria, dyskoteki.
Pokoje:
Przestronne, klimatyzowane pokoje 4-, 5-, 6-osobowe, z łazienkami, balkonami, telefonem, TV SAT, małą lodówką.
Do dyspozycji uczestników:
Hotel dysponuje Wi-Fi w holu recepcyjnym, restauracją, sejfem (dodatkowo płatnym), największym basenem odkrytym w Złotych Piaskach, małym basenem rekreacyjnym, boiskiem do siatkówki i koszykówki, sceną.



Świadczenia

Zakwaterowanie:
10/11 rozpoczętych dób hotelowych, w zależności od terminu.
Wyżywienie:
Całodzienne (3 posiłki) w restauracji hotelowej, w formie bufetu, z dużym wyborem potraw, na deser owoc/ciastka. Lokalna kuchnia bułgarska. Do śniadania podawana jest kawa, herbata, mleko, soki, do pozostałych posiłków bułgarskie soki owocowe (z dystrybutora). Stały dostęp do wody pitnej na terenie hotelu. Pierwszy posiłek: śniadanie, ostatni posiłek: obiad w dniu wylotu.
Transport:
Samolot czarterowy linii Bulgarian Air z Warszawy do Warny. Opłaty lotniskowe w cenie.
Ubezpieczenie:
KL - 20.000 EUR, NNW - 15.000 PLN.
Opieka rezydenta, opieka ratownika wodnego. Realizacja programu.



Informacje praktyczne

Odprawa bagażowa na lotnisku rozpoczyna się na dwie godziny przed planowaną godziną wylotu. Prosimy o kontakt z biurem w celu potwierdzenia godziny wylotu i formy odprawy w tygodniu poprzedzającym imprezę.
Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 10 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody. W hotelu istnieje możliwość wypożyczenia ręcznika (bez możliwości wynoszenia na plażę) za zwrotną kaucją 5 EUR, wypożyczenie pilota do klimatyzacji w pokoju za zwrotną kaucją 10 EUR.
Doba hotelowa zaczyna się o godz. 16.00, a kończy o godz. 09.00. Podczas oczekiwania na zakwaterowanie oraz po wykwaterowaniu w ostatnim dniu pobytu uczestnicy składają bagaże we wskazanym przez opiekunów miejscu.
Obóz Summertime 18+ przeznaczony jest dla osób pełnoletnich w przedziale wiekowym 18-26 lat.
Walutą w Bułgarii jest lew bułgarski. 1 EUR = ok. 2 lewa.
Czas w Bułgarii: czas polski + 1 godz.
Zalecane kieszonkowe ok. 90 EUR - nie obejmuje programu fakultatywnego.
Konieczne jest zabranie ze sobą ważnego paszportu lub dowodu osobistego.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Bułgaria - Złote Piaski - Summertime 18+ Wylot Warszawa     (skrót: BULGARIA ZLOTE PIASKI OBOZ STUDENCKI WYLOT WARSZAWA PAX FB)
Nr grupy Data Cena 

kod imprezy: KBOW~BULGARIA_ZLOTE_PIASKI_OBOZ_STUDENCKI_WYLOT_WARSZAWA_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.