Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Austria, Niemcy - Zamki Ludwika II Wakacje

OFERTY ZIMOWE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Austria

Niemcy

Europa Środkowa

Wycieczki w miejscowości

Salzburg

Monachium


Austria, Niemcy - Zamki Ludwika II
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Salzburg - Herreninsel - Neuschwanstein - Hohenschwangau - Linderhof - Zugspitze - Garmisch Partenkirchen - Jezioro Bodeńskie - Monachium

- Salzburg - miasto Mozarta
- Bajkowe zamki Ludwika II
- GaPa - zimowa stolica Alp
- Panorama Alp z Zugspitze
- Rejs statkiem na wyspę Mainau
- Monachium - stolica Bawarii



Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Czechy i Austrię w okolice Salzburga, zakwaterowanie,nocleg. W trakcie przejazdu planowane są krótkie postoje i przerwa na posiłek.
2 dzień:
Po śniadaniu pojedziemy do Salzburga – jednego z najpiękniejszych miast Austrii. Spacer z przewodnikiem po Starym Mieście, które w 1996 r. zostało wpisane na Listę Światowego Dziedzictwa Kulturalnego UNESCO. Zobaczymy m.in. ogród i pałac arcybiskupi Mirabell, opactwo św. Piotra, katedrę św. Ruperta, Residenzplatz i pomnik Mozarta. Będziemy spacerować Getreidegasse - najstarszą i najbardziej urokliwą uliczką miasta, gdzie pod nr 9 znajduje się Dom Mozarta. Następnie przejazd do Prien nad jezioro Chiemsee, przeprawa stateczkiem na wyspę Herreninsel, na której zwiedzimy największy z zamków Ludwika Bawarskiego (będący kopią pałacu wersalskiego). Spacer wśród fontann po przepięknym parku. Powrót na stały ląd. Przejazd do hotelu/pensjonatu w okolicy Kempten, kolacja, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu przejazd do sławnego na całym świecie zakątka Bawarii – Hohenschwangau, gdzie znajdują się 2 zamki – słynny Neuschwanstein oraz Hohenschwangau. Zamek Neuschwanstein jest najbardziej znanym zamkiem Ludwika II, symbolem zamków bawarskich. Często kojarzymy go z logo wytwórni filmowej Walta Disney’a. Przejazd w stronę Marienbrucke, gdzie z mostu łączącego dwa brzegi stromego i głębokiego wąwozu Poellat rozciąga się najpiękniejszy widok na zamek. Spacer w stronę zamku, zwiedzanie wnętrz Neuschwanstein. Po południu zwiedzanie zamku Hohenschwangau, w którym jako dziecko mieszkał król Ludwik II. Powrót do hotelu/pensjonatu, kolacja, nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu udamy się w kierunku Alp. Wjazd kolejką na najwyższy szczyt Niemiec – Zugspitze (2962 m n.p.m.), skąd rozpościera się imponująca panorama alpejskich szczytów. Następnie zwiedzanie słynnej alpejskiej miejscowości Garmisch-Partenkirchen, w której odbywają się zawody skoków narciarskich w ramach Turnieju Czterech Skoczni. Po południu przejazd do Linderhof, gdzie znajduje się prawdziwie bajkowy, najmniejszy z zamków Ludwika Bawarskiego. Odwiedzimy pełne przepychu wnętrza zamku, który jest nazywany królewską willą. Spacer po ogromnym, okalającym zamek parku z przepięknymi ogrodami. Powrót do hotelu/pensjonatu, kolacja, nocleg.
5 dzień:
Po śniadaniu przejazd malowniczym alpejskim szlakiem nad Jezioro Bodeńskie, krótki spacer po romantycznym miasteczku Meersburg, położonym u stóp Alp Szwajcarskich, otoczonym sadami owocowymi i winnicami. Rejs statkiem na wyspę kwiatów Mainau, gdzie będzie czas na zwiedzanie wspaniałego ogrodu botanicznego z palmami i cytrusami. Powrót do Meersburga, zwiedzanie miasteczka, czas wolny. Powrót do hotelu/pensjonatu, kolacja, nocleg.
6 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Monachium – zwiedzanie stolicy Bawarii metrem. Zobaczymy Olympiapark, gdzie w 1972 r. odbywały się Igrzyska Olimpijskie, ratusz, Rezydencję Książąt Bawarskich, kościoły NMP i św. Michała. Następnie będziemy mieli czas wolny na samodzielne zwiedzanie, zakupy, czy odwiedzenie piwiarni, aby wczuć się w klimat tego specyficznego miasta, gdzie corocznie na przełomie września i października odbywa się słynny „Oktoberfest” - festyny, karczmy piwne i występy zespołów regionalnych nadają wtedy miastu wyjątkowego kolorytu. Dla chętnych kolacja bawarska w restauracji w centrum Monachium (płatna dodatkowo). Późnym wieczorem (ok. godz. 22.00) wyjazd w drogę powrotną do kraju.
7 dzień:
Powrót do Polski w godzinach porannych.

Program fakultatywny

- kolacja/biesiada w Monachium – ok. 25 EUR,
- wjazd na Zugspitze – ok. 40 EUR.



Świadczenia

Zakwaterowanie:
5 noclegów w hotelach lub pensjonatach o standardzie **/***: 1 nocleg w okolicy Salzburga, 4 noclegi w Alpach Bawarskich. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami, w większości hoteli z TV. W hotelach restauracja, bar.
Wyżywienie:
5 śniadań i 4 kolacje serwowane.
Transport: Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.



Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- obowiązkowych opłat na miejscu: przewodnicy lokalni, Tour Guide – 35 EUR,
- opłat fakultatywnych: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przejazdy komunikacją miejską. Orientacyjny koszt – 110 EUR. Podana kwota może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota,
- programu fakultatywnego: kolacja/biesiada w Monachium – ok. 25 EUR, wjazd na Zugspitze – ok. 40 EUR,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Gliwic, Opola i Wrocławia.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przekroczenie granic na podstawie ważnego dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Przejazd: Wrocław - Salzburg (ok. 620 km) - ok. 11 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 3000 km.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Austria, Niemcy - Zamki Ludwika II     (skrót: ZAMKI LUDWIKA II PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
KDTZ042727.04 - 03.052386 zł   1799 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni
KDTZ061515.06 - 21.062386 zł   1799 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni
KDTZ071313.07 - 19.072336 zł   1762 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni
KDTZ081010.08 - 16.082386 zł   1799 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni
KDTZ083131.08 - 06.092336 zł   1762 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni

kod imprezy: KDTZ~ZAMKI_LUDWIKA_II_PAX_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.