Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Singapur, Malezja, Tajlandia - Tercet egzotyczny Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Egzotyka

Singapur

Malezja

Tajlandia

Azja

Egzotyka w miejscowości

Malakka

Kuala lumpur

Krabi

Bangkok


« wróć do listy imprez
Singapur, Malezja, Tajlandia - Tercet egzotyczny
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Singapur - Malakka - Kuala Lumpur - Krabi - Bangkok

- Singapur - bogata metropolia wielu kultur
- Imponujące Kuala Lumpur
- Zabytkowa Malakka
- Plaże i krajobrazy Krabi
- Atrakcje Bangkoku



Program

1 dzień:
Zbiórka na lotnisku w Warszawie dwie godziny przed odlotem. Spotkanie z pilotem. Przelot z przesiadką do Singapuru.

2 dzień:
Przylot do Singapuru i przejazd do hotelu położonego w centrum miasta. Singapur to jedno z najciekawszych miast świata, oaza dobrobytu, nowoczesności i międzykulturowej harmonii ludzi różnych ras i wyznań. Wieczorem spacer po reprezentacyjnej ulicy Orchard Road, którą wypełnia ogrom galerii handlowych i rozświetla tysiące świateł. Nocleg w Singapurze.

3 dzień:
Rano wyprawa do „miejskiej dżungli”. W mieście znajduje się prawdziwy tropikalny ogród botaniczny z 6 hektarami lasu równikowego. Obiekt w Singapurze jest jedynym tego typu na świecie, wpisanym na listę UNESCO. Będąc tam, bardzo łatwo zapomnieć, że znajdujemy się w centrum wielkiej metropolii. Spacer przypomina raczej przemierzanie lasu deszczowego, któremu towarzyszy śpiew egzotycznych ptaków. Po południu zwiedzanie miasta. Spacer promenadą wokół zatoki Marina Bay. Przejście imponującym mostem the Helix i obok Science & Art Museum, przypominającym kwiat orchidei. Widok na Marina Bay Sands - jeden z najbardziej oryginalnych budynków na świecie, z królującymi nad okolicą trzema wieżami „Infinity Pool”. Przywitanie z Merlionem, legendarnym stworem, pół lwem, pół rybą, symbolem miasta, który istnieje w wyobraźni Singapurczyków od setek lat, a jego pomnik stoi na promenadzie. Następnie wizyta w Świątyni Zęba Buddy - największej i najbardziej reprezentacyjnej świątyni Singapuru. Spacer po China Town. Nocleg w Singapurze.

4 dzień:
Wyprawa na wyspę Sentosa. Wyspa jest miejscem wypoczynku dla Singapurczyków, znajduje się w bliskiej odległości od miasta, a podróż tam zajmuje od 15 do 30 minut. Przejazd pociągiem Sentosa Express. Wizyta w Podwodnym Świecie - oceanarium umiejscowionym pod ziemią. Zamieszkuje je niemal 2,5 tys. gatunków wodnych zwierząt z całego świata. Po południu odwiedziny w niezwykle ciekawym Muzeum Oblicza Singapuru. Zapoznanie się z historią „Miasta Lwa” i jego kilkuwiecznym dziedzictwem (od XIVw. do 1945r.). Wieczorem udział w show „super drzewa” w miejskim ogrodzie z gigantycznymi sztucznymi drzewami, porośniętymi tropikalną roślinnością. Dla wielu to najpiękniejsze miejsce Singapuru. Synchronizacja światła i dźwięku oddaje filozofię stołecznych architektów, jest to połączenie natury z najnowszą technologią. Nocleg w Singapurze.

5 dzień:
Przejazd autokarem do miejscowości Malakka w Malezji. Ten zbudowany przez Holendrów niewielki port ma w sobie wiele czaru, a jego historyczne centrum z kolonialną zabudowa, w oryginalnym czerwonym kolorze, wpisane jest na listę UNESCO. Spacer po starym mieście. Zobaczymy kościoły i holenderski ratusz. Wieczorny spacer po kolorowym China Town. Kolacja w lokalnej restauracji. Nocleg w Malakka.

6 dzień:
Rano wizyta w zbudowanym jeszcze przez Portugalczyków forcie Famosa. Wzmocniony przez Holendrów, stanowi jedną z najstarszych pozostałości zabudowy kolonialnej w południowo-wschodniej Azji. Przejazd autobusem z Malakki do Kuala Lumpur. Stolica Malezji to pełna rozmachu, imponująca metropolia, gdzie z nowoczesnością przeplata się tradycja. Zwiedzanie pieszo, a także doskonale funkcjonującą komunikacją miejską. Podziwianie z zewnątrz bliźniaczych wież Petronas Tower, do niedawna najwyższego budynku świata. Spacer po głównym placu Merdeka z budynkami administracji i dawną siedzibą sułtana oraz przy małym meczecie, zbudowanym u zbiegu rzek, gdzie powstało miasto. Wizyta w barwnej dzielnicy chińskiej z licznymi kramami i knajpkami. Nocleg w Kuala Lumpur.

7 dzień:
Rano dla chętnych wjazd na poziom obserwacyjny Petronas Tower (opłata własna). Przejazd do pobliskich Jaskiń Batu. Ogromna, złota statua hinduistycznego bożka Marugan króluje na tle wapiennych, pokrytych tropikalną roślinnością urwisk. Pokonując 272 schody zawitamy do kilku ukrytych w jaskiniach świątyń. Powrót do centrum. Nocleg w Kuala Lumpur.

8 dzień:
Wylot na Krabi - malowniczy półwysep na południu Tajlandii. Przejazd do hotelu położonego w pobliżu plaży. Imponujące strome skały, biel piasku i lazur morza - to prosty, ale prawdziwy opis tego pięknego zakątka świata. Czas na odpoczynek i cieszenie się pobytem nad ciepłym morzem. Nocleg na Krabi.

9-11 dzień:
Pobyt na Krabi. Wypad łodzią na jedną z pobliskich „rajskich” wysepek, gdzie strome skały schodzą wprost do morza, a czas spędza się leniwie na złotym piasku. Możliwość innych wycieczek (dodatkowo płatnych), między innymi na wyspy Phi Phi, ze słynną wyspą „Jamesa Bonda”. Noclegi na Krabi.

12 dzień:
Przejazd na lotnisko i wylot do Bangkoku. Stolica Tajlandii to pełna życia, olbrzymia metropolia. Nowoczesność, o jakiej moglibyśmy śnić, miesza się tu z tradycją. Po przylocie przejazd do hotelu, położonym w centrum miasta. Po zakwaterowaniu i krótkim odpoczynku spacer po mieście i obserwacja barwnego tłumu. Mamy czas by wypić zimne piwo, które wybornie smakuje w tutejszym upale. Każdy niewątpliwie spróbuje doskonałych i tanich ulicznych przysmaków, gdyż tajska kuchnia ma wielu zwolenników. Wieczorem urządzamy rajd tuk-tukami, czyli motorowymi rikszami, gwarantowane przeżycia porównywalne z „wesołym miasteczkiem”. Pożegnalna kolacja w lokalnej restauracji. Nocleg w Bangkoku.

13 dzień:
Od rana zwiedzanie Bangkoku: rano rejs „klongami”, czyli kanałami rzeki Chao Phraya, obserwacja życia mieszkańców i wielkiego miasta z perspektywy rzeki. Następnie zwiedzanie najważniejszych budowli miasta, których nie można pominąć podczas wizyty w Bangkoku. Odwiedzimy Wat Arun, czyli Pagodę Świtu, inkrustowaną mozaiką z porcelany. Kolejną wielką atrakcją jest Pałac Królewski i Świątynia Szmaragdowego Buddy. Kolory i bogactwo tych miejsc wprost oszałamiają. Wieczorem dla chętnych wizyta na Pat Pongu - dzielnicy smacznej kuchni, rozrywek i rozpusty. Pat Pong zawdzięcza swoją sławę „wyrafinowanym” pokazom erotycznym, które nie każdy ma ochotę obejrzeć. Wieczorem (lub nad ranem następnego dnia - w zależności od rozkładu lotów) wylot do Warszawy.

14 dzień:
Przylot do Warszawy.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
Według programu hotele o standardzie***, w Singapurze **, pokoje 2 osobowe z łazienkami i klimatyzacją.
Wyżywienie:
Śniadania w hotelach; 2 kolacje.
Transport:
Przeloty wg programu wraz z opłatami lotniskowymi, komunikacja publiczna, kursowe autobusy, klimatyzowane mikrobusy.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego, wstępy do obiektów wymienionych w programie, wszelkie opłaty administracyjne. Opieka polskiego pilota na całej trasie.



Informacje praktyczne

III ratę uczestnik przekazuje pilotowi. Kwota ta jest w całości wykorzystana na pokrycie części świadczeń (m.in. koszty programowe, transport lokalny, niektóre noclegi i posiłki).
Cena złotówkowa wraz z III ratą nie obejmują:
- pozostałych posiłków nie ujętych w programie, aranżowanych przez pilota (orientacyjny koszt ok. 5-15 USD/posiłek),
- ewentualnych indywidualnych opłat wylotowych i granicznych wg aktualnych cen (obecnie tych opłat nie ma),
- wieczornych wyjść i rozrywek oraz pozostałych aktywności i wycieczek fakultatywnych (ceny uzależnione są od liczby chętnych, orientacyjne kwoty podajemy w liście do uczestników),
- zwyczajowych napiwków, ok. 70 USD.
Minimalna liczba uczestników w grupie: 10, maksymalna: 19.
Kolejność zwiedzania może ulec zmianie.

Informacje praktyczne:
Informacje dotyczące realizacji imprezy, dokładnych godzin przelotu, niezbędnego bagażu, itd. zostaną przesłane do uczestników pocztą elektroniczną w liście, około 2 tygodnie przed wyjazdem. Prosimy o podanie kontaktowego adresu e-mail przy podpisywaniu umowy. Wyżywienie poza wymienionym w programie organizuje dla chętnych na bieżąco pilot. Proponujemy zwykle posiłki regionalne, gdyż warto próbować doskonałej dalekowschodniej kuchni. Osoby, które zatęsknią za kuchnią zachodnią, w większości miejsc znajdą też coś dla siebie.

Informacje wizowo-paszportowe:
Wymagane min. 2 wolne strony w paszporcie, ważnym min. 6 miesięcy od daty zakończenia wycieczki. Przy wpłacie I raty należy przesłać do biura skan pierwszej strony paszportu (ze zdjęciem). Nie ma obowiązku wizowego.

Informacje zdrowotne:
Nie ma obowiązku szczepień. Jednak jak wszędzie na świecie, również w Polsce, warto być zaszczepionym przeciw żółtaczce typu A i B, tężcowi i ewentualnie innym chorobom. Należy szczególną uwagę przywiązywać do ochrony przed słońcem, używając kremów ochronnych, okularów przeciwsłonecznych i nakrycia głowy.

O wyprawie:
Wyprawa jest przeznaczona dla osób chcących aktywnie zwiedzać świat, znajdujących przyjemności w pokonywaniu trudów dalekich podróży. Przewidziany jest też kilkudniowy odpoczynek na plażach Krabi. Odwiedzimy kraje o różnych, odmiennych religiach: buddyzmie i islamie, znacznie różniące się kulturowo od Polski. Prosimy wziąć pod uwagę fakt, że aby zrozumieć ich świat, musimy się także dostosować i być tolerancyjnym dla innych zwyczajów i systemów wartości. Staramy się w miarę możliwości docierać w miejsca położone poza obszarami masowej turystyki, ale nie unikamy miejsc atrakcyjnych i popularnych. Podczas wyjazdu planujemy przejazdy komunikacją publiczną w miastach oraz autokarami kursowymi. Noclegi przewidziane są w hotelach o standardzie ***, a w Singapurze **. Staramy się, by nasze hotele były przede wszystkim czyste i dobrze zlokalizowane. Temperatury w ciągu całego roku w zwiedzanych krajach oscylują wokół 30OC. Wskazane jest zabranie dolarów amerykańskich wydanych po 2006 r. Stare banknoty nie są przyjmowane podobnie jak banknoty zużyte lub uszkodzone. Wyprawie od początku do końca towarzyszy doświadczony polski pilot, który służy pomocą w każdej sytuacji.

Szukasz dodatkowych informacji dotyczących imprezy - zadaj pytanie e-mailem egzotyka@almatur.pl lub na facebook.com/almaturwycieczki

Płatności:
I rata: 25% ceny złotówkowej płatne przy rezerwacji,
II rata: 100% ceny złotówkowej (minus I rata) - na 45 dni przed wyprawą,
III rata: 750 USD - uczestnik zabiera ze sobą na wyprawę.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Singapur, Malezja, Tajlandia - Tercet egzotyczny     (skrót: TERCET EGZOTYCZNY PAX WG PROGRAMU)
Nr grupy Data Cena 
KEED112626.11 - 09.126999 zł   5999 zł   PromocjaRezerwuj14 dni
KEED011414.01 - 27.016999 zł   6312 zł   PromocjaRezerwuj14 dni
KEED021818.02 - 03.036999 zł   6312 zł   PromocjaRezerwuj14 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.