Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Grecja - Grecja dla seniora Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Grecja

Kraje bałkańskie

Podróże na emeryturze

Wypoczynek i zwiedzanie

Wycieczki w miejscowości

Paralia katerinis

Saloniki


Grecja - Grecja dla seniora
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Paralia - Meteory - Saloniki

- Wypoczynek na Riwierze Olimpijskiej
- Zabytki Salonik
- Meteory - klasztory na skałach
- Wieczór grecki
- Rejs statkiem po morzu Egejskim



Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy, przejazd przez Słowację, Węgry, Serbię. W trakcie przejazdu przewidziane są krótkie postoje i przerwa na posiłek. Przyjazd w okolice Belgradu, nocleg tranzytowy.

2 dzień:
Po śniadaniu przejazd przez Serbię i Macedonię do Grecji. Przyjazd do Paralii, wypoczynkowego miasteczka na Riwierze Olimpijskiej. Zakwaterowanie w hotelu, kolacja, nocleg.

3 - 7 dzień:
Pobyt wypoczynkowy w Paralii nad Morzem Egejskim. W trakcie pobytu spotkanie integracyjne z przysmakami kuchni greckiej i lampce lokalnego
wina, wypoczynek na plaży, kąpiele w morzu, korzystanie z miejscowych atrakcji oraz programu fakultatywnego.
Udamy się również na dwie wycieczki autokarowe:
Meteory: wpisane na listę UNESCO klasztory „zawieszone w niebie”, wzniesione na niedostępnych, stromych wieżach skalnych. Klasztory to jeden ze 100 cudów świata i jedna z największych atrakcji turystycznych Grecji. Po drodze do Meteorów krótki postój w Dolinie Tempi i zwiedzanie ukrytego w skale kościoła pw. św. Paraskewi. W Meteorach czynnych jest tylko 6 z 24 wzniesionych w XIV wieku klasztorów, a jedynie 5 z nich jest nadal zamieszkanych - zdarza się, że przez jednego zakonnika. Dwa z nich (św. Trójcy i św. Stefana) pełnią nadal funkcję opactw, w innych zaś mieszczą się muzea religijne. Zwiedzimy dwa monastyry - żeński i męski. Następnie przespacerujemy się po urokliwym miasteczku Kalambaka, położonym u podnóża Meteorów. (Wycieczka całodniowa).
Saloniki: drugie co do wielkości miasto Grecji, często określane mianem „Perły Bałkanów”. Podczas zwiedzania miasta zobaczymy jego najznakomitsze zabytki: Łuk rzymskiego cesarza Galeriusza, Rotundę św. Jerzego - najstarszą zachowaną budowlę w mieście, ruiny Forum Romanum, pozostałości pałacu Galeriusza, Agia Sofia - kościół wzorowany na sławnym konstantynopolskim imienniku, łaźnie tureckie i Białą Wieżę - symbol Salonik. Zwiedzimy także wnętrze bazyliki św. Demetriusza. Czas wolny na salonickiej promenadzie. (Wycieczka półdniowa).

8 dzień:
Po wczesnym śniadaniu wyjazd w stronę granicy. Przejazd tranzytowy przez Macedonię i Serbię. W godzinach wieczornych przyjazd na kolację i nocleg w pobliżu granicy serbsko-węgierskiej.

9 dzień:
Po śniadaniu kontynuacja podróży do Polski. Przejazd przez Węgry, Słowację, Czechy. Powrót do Polski w godzinach popołudniowych.

Program fakultatywny

Wieczór grecki: impreza folklorystyczna, obejmująca konsumpcję, pokazy tańców regionalnych i wspólną zabawę, ok. 20 EUR.
Rejs statkiem na wyspę Skiathos: pełen atrakcji rejs na najpiękniejszą wyspę archipelagu Sporad Północnych, z wypoczynkiem na słynnej plaży Kukunaries, ok. 35 EUR.
Ateny: nocny przejazd do Aten, zwiedzanie Pireusu i stolicy Grecji - Akropol z Partenonem, Plac Syndagma ze zmianą honorowej warty, Łuk cesarza Hadriana, Plaka. Powrót późnym wieczorem. Cena ok. 45 EUR.



Świadczenia

Zakwaterowanie:
8 noclegów: 6 w hotelu o standardzie **/*** na Riwierze Olimpijskiej, 1 nocleg w Serbii w okolicy Belgradu, 1 nocleg w pobliżu granicy serbsko-węgierskiej. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami, TV, klimatyzacją (za dopłatą).
Wyżywienie:
8 śniadań kontynentalnych, 7 obiadokolacji. Napoje do posiłków dodatkowo płatne.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.



Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- kosztów realizacji programu turystycznego (wstępy, przewodnicy lokalni) - orientacyjny koszt: ok. 15 EUR,
- ewentualnej opłaty klimatycznej,
- programu fakultatywnego:
Wieczór grecki - impreza folklorystyczna, obejmująca konsumpcję, pokazy tańców regionalnych i wspólną zabawę, ok. 20 EUR,
Rejs statkiem na wyspę Skiathos - pełen atrakcji rejs na najpiękniejszą wyspę archipelagu Sporad Północnych, z wypoczynkiem na słynnej plaży Kukunaries, ok. 35 EUR,
Ateny - nocny przejazd do Aten, zwiedzanie Pireusu i stolicy Grecji - Akropol z Partenonem, Plac Syndagma ze zmianą honorowej warty, Łuk cesarza Hadriana, Plaka. Powrót późnym wieczorem. Cena ok. 45 EUR,
- dopłaty za klimatyzację w hotelu w Paralii - ok. 4 EUR/pokój/dzień,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych i Bielska-Białej.
Doba hotelowa rozpoczyna się o godzinie 16:00 w dniu przyjazdu, a kończy o godzinie 9:00 w dniu wyjazdu.
Pilot rozlicza się z grupą z pobranych kwot na realizację programu.
Koszty płacone za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich jej uczestników.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Przekroczenie granic na podstawie ważnego dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Przejazd: Katowice - Belgrad (ok. 850 km) - ok. 15 godz.
Trasa przejazdu: Katowice - Grecja - Katowice: ok. 3500 km.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Grecja - Grecja dla seniora     (skrót: GRECJA DLA SENIORA PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
KGRP091515.09 - 23.092299 zł   1849 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.