Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Węgry - Hajduszoboszlo Obóz Wodna rekreacja Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Węgry

Miasto

Rekreacyjne

Parki wodne

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Hajduszoboszlo

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Hajduszoboszlo


Węgry - Hajduszoboszlo Obóz Wodna rekreacja (wiek 10-16)
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Wakacje w największym w Europie kompleksie basenów? Ta emocjonująca wyprawa na Węgry na pewno nie ujdzie Ci na sucho! W kraju tysiąca gatunków papryczek i gulaszu poczujesz smak życia. Hajduszoboszlo to stolica wodnego szaleństwa, z kąpieliskami zajmującymi powierzchnię 30 ha. Tu rzucisz się w wir wodnych atrakcji. Sztuczne fale, basen "szampański" i zjeżdżalnie sprawią, że będziesz się świetnie bawić i nie będziesz chciał wychodzić na ląd! Myślałeś, że to już wszystko? Nie, to dopiero początek atrakcji w wodnym świecie. Za dodatkową opłatą poczujesz prawdziwy smak przygody w największym węgierskim Aqua Parku, wybierzesz się do Aqua Palace z niepowtarzalnym basenem w jaskini lodowej i odwiedzisz najpiękniejsze miasta na Węgrzech. Oprócz wodnych rozrywek i zabawy na kąpielisku, wychowawcy wypełnią Ci czas licznymi zajęciami rekreacyjnymi.



Program

Wodna rekreacja (10-13 lat), (14-16 lat)

Spędzisz swoje wakacje aktywnie i wesoło, korzystając z różnorodnych kąpielisk! Podczas pobytu na obozie, aż cztery pełne dni spędzisz na niesamowitym kompleksie basenów. Na kąpielisku czekają na Ciebie sztuczne fale, basen „szampański” i zjeżdżalnie. Pospacerujesz piaszczystą plażą śródziemnomorską, zostaniesz piratem z Karaibów na statku lub latarnikiem na latarni morskiej. Jeden z tych czterech szalonych dni możesz spędzić w ramach programu fakultatywnego w Aqua Parku – małe, średnie i ekstremalne zjeżdżalnie, gigantyczna „czarna dziura”, szalona rzeka, twister, ścianka wspinaczkowa to tylko niektóre z atrakcji jakie tam na Ciebie czekają. Ponadto weźmiesz udział w licznych zajęciach rekreacyjnych. Świetnej rozrywki dostarczą Ci też gry miejskie, twister, frisby, rozgrywki w darta i ping-ponga. Czeka na Ciebie turniej gier planszowych, karaoke i dyskoteki. Nauczysz się podstawowych zwrotów w języku węgierskim, który jest uznawany za jeden z najtrudniejszych na świecie.

Będziesz bawił się na licznych imprezach organizowanych przez kurort: festyny, koncerty, pikniki. Poznasz wiele odmian tutejszych papryczek, które zobaczysz na miejscowym targu i dowiesz się jaka jest ich węgierska nazwa. Popłyniesz z prądem atrakcji i nie będziesz chciał stąd wyjeżdżać!

Program fakultatywny

Wycieczka do Budapesztu – zapraszamy na całodniową wycieczkę do pięknej węgierskiej metropolii! W programie zwiedzanie stolicy Węgier, m.in.: Parlament, Wzgórze Zamkowe, Baszta Rybacka, Pałac Królewski, rejs statkiem po Dunaju, Góra Św. Gellerta. Cena 7.500 HUF (ok. 25 EUR).

Wycieczka do Debreczyna – zwiedzanie drugiego, co do wielkości miasta Węgier. Czeka Cię spacer po starówce, podczas którego zobaczysz m. in. wielki zbór i teatr, zrobisz zakupy w galerii handlowej i odwiedzisz dzielnicę Wielki Las, gdzie zapolujesz z aparatem na „posągi w ruchu”. Cena 2.400 HUF (ok. 8 EUR). Wycieczka do

Debreczyna i Hortobagy – zwiedzanie Debreczyna, a potem wyprawa na pusztę to niezapomniane przeżycie i ogromna atrakcja. Zobaczymy oryginalne pierwotne gatunki zwierząt zamieszkujących pusztę, a podczas pokazu przekonamy się, do czego jest zdolny hajduk i jego koń. Przy najdłuższym węgierskim kamiennym moście będzie czas wolny na zakupy pamiątek. Cena 6.900 HUF (ok. 23 EUR).

Dzień w Aqua Parku – do którego wejście możliwe jest jedynie przez kompleks basenów. W tej strefie czeka na Was sześć nowych, ekscytujących zjeżdżalni wodnych, oferujących takie atrakcje, jak: spadek swobodny, pętla wodna, superfala, tsunami, statek kosmiczny czy rura wodna. Start każdej zjeżdżalni znajduje się na platformie na wysokości dwudziestu metrów. Oprócz zabawy na zjeżdżalniach najodważniejsi mogą spróbować swoich sił na spektakularnej ścianie wspinaczkowej z wodospadem. W Aquaparku znajdują się także atrakcje dla młodszych dzieci - do 12 lat. W nowym basenie znajdą oni zamek Beckó z czterema wieżami, mostem wiszącym, sztucznymi głazami i wodospadem, zamek drewniany ze zjeżdżalniami i wanną do hydromasażu oraz zamek Bastion z działami, wannami i zjeżdżalniami. W drugim basenie znajduje się zamek bobrowy, gdzie na dzieci czekają kubki w kształcie byczej głowy, okręt na mieliźnie oraz zjeżdżalnie. Dzieci mogą podziwiać akcesoria świata morskiego, makiety słoni, które stoją w basenach i mogą bawić się na dwóch, przeznaczonych dla nich zjeżdżalniach oraz na placu zabaw, wyposażonym w zabawki z drewna. Cena całodniowego biletu wstępu ok. 3.500 HUF (ok. 11 EUR).
Z dużych zjeżdżalni korzystać mogą osoby od 12 roku życia, dzieci od 10 do 12 lat mogą z nich korzystać z pisemnym oświadczeniem rodziców.

Dzień w Aqua Palace – kryty park wodnej rozrywki w Hajduszoboszlo, należący do kompleksu basenów. Zaznasz kąpieli morskich, termalnych, tropikalnych, w grocie czy jaskini lodowej. Wykąpiesz się w Gangesie, pójdziesz do łaźni rzymskiej
czy będziesz surfował na specjalnie przygotowanych 2 torach. Cena całodniowego biletu wstępu ok. 2.800 HUF (ok. 9,50 EUR).



Zakwaterowanie

Thermal Hotel Victoria ***

Położenie:
Hotel położony jest w rekreacyjnej części uzdrowiska, 300 m od wejścia na kompleks basenów i Aqua Parku.

Pokoje:
Pokoje 2-, 3- osobowe z łazienką i balkonem. Każdy pokój wyposażony jest w lodówkę, TV SAT oraz ręczniki.

Do dyspozycji uczestników:
W hotelu znajdują się dwie klimatyzowane restauracje, dostęp do WiFi w holu recepcyjnym, basen odkryty, boisko do koszykówki, plac zabaw dla dzieci.



Świadczenia

Zakwaterowanie:
9 noclegów

Wyżywienie:
Całodzienne (3 posiłki) w restauracji hotelowej. Śniadania w formie bufetu. Obiady (4 obiady w restauracji na kąpielisku i 5 obiadów w restauracji hotelowej) i kolacje serwowane. Pierwszy posiłek: obiad w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną (2 kanapki, owoc, słodka przekąska, woda niegazowana). Całodobowy dostęp do wody pitnej dla uczestników na terenie hotelu. W trakcie wycieczek do Budapesztu i Hortobagy – prowiant zamiast obiadu.

Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.

Ubezpieczenie:
KL - 20.000 EUR, NNW - 15.000 PLN

Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.



Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży, programu fakultatywnego, posiłków podczas przejazdu. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 10 EUR, która jest zwracana w dniu wyjazdu o ile nie zostały wyrządzone szkody w obiekcie. W przeciwnym wypadku uczestnik ponosi odpowiedzialność za zwrot pełnych kosztów naprawy lub wymiany sprzętu.
Doba hotelowa rozpoczyna się o godz. 16.00, a kończy o godz. 10.00.
Podczas oczekiwania na zakwaterowanie uczestnicy składają bagaże we wskazanym przez pilota miejscu.

Walutą na Węgrzech jest forint, orientacyjny kurs 1 EUR = ok. 300 HUF.

Sugerowane kieszonkoweok. 50 EUR (ok. 15.000 HUF), nie obejmuje programu fakultatywnego. Do przekroczenia granicy konieczny jest ważny paszport lub dowód osobisty.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 10:00.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Węgry - Hajduszoboszlo Obóz Wodna rekreacja     (skrót: WEGRY HAJDUSZOBOSZLO OBOZ WODNA REKREACJA PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
KHOH072121.07 - 31.07Impreza w trakcie realizacji Plan podróży11 dni
KHOH073030.07 - 09.081889 zł   1699 zł   Last minute Plan podróżyDzwoń11 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.