Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Węgry - Hajduszoboszlo - Hotel Delibab**** Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wczasy

Węgry

Wczasy w miejscowości

Hajduszoboszlo


Węgry - Hajduszoboszlo - Hotel Delibab****
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Węgry - to od lat ulubione miejsce wakacyjnego wypoczynku Polaków. Do odwiedzin zachęcają niewielka odległość od Polski, łagodny i ciepły klimat oraz względy zdrowotne. Węgry są krajem szczególnie bogatym w wody termalne o działaniu leczniczym. Pamiętać należy o atrakcjach turystycznych: Budapeszcie, Debreczynie, Tokaju czy Egerze. Warto spróbować potraw typowej kuchni węgierskiej oraz słynnych węgierskich win.

Hajduszoboszlo - to popularne węgierskie uzdrowisko, położone pomiędzy Budapesztem (ok. 200 km) i Debreczynem (ok. 20 km). Światową sławę miejscowości przyniosła lecznicza woda termalna o temp. 75°C, tryskająca z głębi 1000 metrów, o wysokiej zawartości jodu, bromu i wodorowęglanów. Woda ta świetnie nadaje się do leczenia przewlekłego zapalenia stawów, zmian zwyrodnieniowych kręgosłupa i stawów, bóli mięśniowych, a także do rehabilitacyjnych zabiegów pooperacyjnych. Wykorzystując to dobrodziejstwo natury oferuje się tutaj całą gamę zabiegów leczniczych. Na turystów czeka również bogata oferta zabiegów upiększających i relaksacyjnych, usługi kosmetyczne, masaże. Głównym atutem kurortu jest największy kompleks kąpielowy w Europie, położony na powierzchni ponad 30 ha z 13 różnego rodzaju basenami kąpielowymi (między innymi basen ze sztuczną falą, basen "szampański", baseny dla dzieci, pływalnia sportowa, baseny lecznicze itd.). Dodatkową atrakcją jest Aqua Palace oraz Aqua Park z wieloma różnorodnymi urządzeniami rekreacyjnymi. W maju 2014 otwarto dodatkowe atrakcje w Aqua Parku oraz odnowiono i unowocześniono baseny lecznicze.



Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski zgodnie z rozkładem jazdy, przejazd przez Słowację.

2 dzień:
Ok. godz. 10.00 przyjazd do Hajduszoboszlo, złożenie bagaży w pomieszczeniach wskazanych przez pilota, od godz. 15.00 zakwaterowanie w pokojach, kolacja.

3 - 10 dzień (w turnusach 1-6):
3 - 8 dzień (w turnusach 7-12):
Pobyt wypoczynkowy. W czasie pobytu możliwość korzystania z kąpieliska miejskiego oraz zabiegów leczniczych i odnowy biologicznej. W przypadku odpowiedniej ilości chętnych zapraszamy do skorzystania z atrakcyjnych imprez fakultatywnych.

11 dzień (w turnusach 1-6):
9 dzień (w turnusach 7-12):
Śniadanie, wykwaterowanie i wyjazd w drogę powrotną do Polski. Powrót do Polski w godzinach wieczornych.

Program fakultatywny

Budapeszt: zwiedzanie miasta w programie m.in.: Parlament, Wzgórze Zamkowe, Pałac Królewski, rejs statkiem po Dunaju, Góra św. Gellerta (impreza odbywa się w lipcu i sierpniu) - cena ok. 7.800 HUF.

Debreczyn i Hortobagy: zwiedzanie Debreczyna, drugiego co do wielkości miasta Węgier, znanego ośrodka religijnego, następnie przejazd do Parku Narodowego Hortobagy: zwiedzanie puszty, przejażdżka bryczką i pokazy hippiczne - cena ok. 6.900 HUF.

Eger: jedno z najładniejszych miast Węgier. Zwiedzanie miasta: zamek, Bazylika, tzw. Liceum (obecnie budynek Szkoły Wyższej), barokowe kościoły, minaret turecki. Eger słynie ze wspaniałych win (najbardziej znane to Egri Bikavér - Bycza Krew). W programie obiad z degustacją wina i muzyką cygańską - cena ok. 7.500 HUF.

Rumunia-Oradea: zwiedzanie zabytkowego, austro-węgierskiego miasta położonego w Transylwanii: Katedra, Pałac Biskupi, Muzeum Krainy Criş, Pomnik Żołnierzy, Cerkiew z Księżycem, Kamienica Czarny Orzeł i pomnik Michała Walecznego, śliczny deptak z secesyjnymi kamienicami, kawiarniami, sklepikami - cena ok. 5.900 HUF.



Zakwaterowanie

Hotel Delibab ****

Położenie:
Hotel usytuowany blisko centrum uzdrowiska, posiada bezpośrednie wejście na Kompleks Basenów (wstęp dodatkowo płatny). Nowy ekskluzywny Hotel Delibab posiada 240 pokoi w trzech kategoriach oraz 5 luksusowych apartamentów.

Pokoje typu standard:
2 osobowe (oddzielne łóżka) z łazienką – prysznic, suszarka do włosów, WC. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację sterowaną indywidualnie, telefon, minibar, TV SAT, sejf, szlafroki kąpielowe dla każdego gościa.

Pokoje typu classic:
2 osobowe (łóżka małżeńskie) z łazienką – prysznic, suszarka do włosów, WC. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację sterowaną indywidualnie, telefon, minibar, TV SAT, sejf, szlafroki kąpielowe dla każdego gościa. Dla rodzin z dziećmi - możliwość zamówienia 2 pokoi połączonych wewnętrznymi drzwiami.

Pokoje typu classic z balkonem:
2 osobowe (łóżka małżeńskie) z balkonem i łazienką – prysznic, suszarka do włosów, WC. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację sterowaną indywidualnie, telefon, minibar, TV SAT, sejf szlafroki kąpielowe dla każdego gościa. Dla rodzin z dziećmi - możliwość zamówienia 2 pokoi połączonych wewnętrznymi drzwiami.

Do dyspozycji gości:
3 klimatyzowane restauracje serwujące wyśmienite potrawy międzynarodowe i węgierskie, kawiarnia Mirage i Presso Kamilla, bar piwny z rozrywkami: dart i bilard, salon kosmetyczny, parking płatny ok. 2,50 EUR/dzień/auto.

Wellness & Thermal Spa:
2 baseny z wodą termalną o temperaturze 32-34°C i 36-38°C, basen z nurtem rzecznym, sauna fińska, biosauna, basen z hydromasażem, ogrzewany blok do wypoczynku. Dodatkowo płatne: hammam, solarium, grota solna, masaże, zabiegi lecznicze: borowina, kąpiel z obciążeniem, zabieg dwutlenkiem węgla, sucha i podwodna gimnastyka lecznicza, drenaż limfatyczny, magnetoterapia, laser, ultradźwięki, interferencja, jonoforeza, diadynamic, TENS, sollux, inhalacje, terapia zimnem.

http://www.hoteldelibab.hu/
Tel. +36 52 360 366



Świadczenia

Zakwaterowanie:
9 noclegów w turnusach 1-6 lub 7 noclegów w turnusach 7-12.
Wyżywienie:
2 x dziennie - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu.
Transport:
Autokarem z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem lub mikrobusem z klimatyzacją.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Opieka pilota i rezydenta.



Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- kosztów uczestnictwa w imprezach fakultatywnych,
- kosztów opłaty klimatycznej ok. 1,7 EUR/dzień od osoby powyżej 18 lat – płatne bezpośrednio w hotelach,
- napoi do kolacji (płatnych dodatkowo),
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych i Bielska-Białej.
Doba hotelowa zaczyna się o godzinie 15.00, a kończy o godzinie 10.00.
Po przyjeździe do obiektu, podczas oczekiwania na zakwaterowanie, uczestnicy składają bagaże w miejscu wskazanym przez pilota/rezydenta.
Uczestników jadących dojazdem własnym prosimy, aby zwrócili uwagę na fakt, że zakwaterowanie rozpoczyna się w 2 (drugim) dniu imprezy, a kończy w 11-tym lub 9-tym dniu, w zależności od terminu.
W przypadku grup mniejszych niż 30 osób transport odbywać się będzie mniejszym autobusem lub mikrobusem.
Ceny biletów na kompleks basenów w Hajduszoboszlo: osoba dorosła – ok. 2.500 HUF, dzieci – ok. 2.000 HUF. Całodniowy bilet wstępu do Aqua Parku ok. 3.400 HUF; do Aqua Palace – ok. 3.900 HUF.
Pobyt w Hajduszoboszlo poza wypoczynkiem może być wspaniałą okazją do regeneracji sił i poprawy zdrowia. Walory uzdrowiska są szczególnie polecane w schorzeniach układu ruchu, reumatycznych, nerwobólach, bólach mięśniowych, złamaniach itp. Nie powinny korzystać z kąpieli osoby cierpiące na ostre schorzenia zapalne, niewydolność krążenia, nowotwory, gruźlicę. Pełny wykaz oferowanych usług, zaleceń i przeciwwskazań otrzymają Państwo po przybyciu na miejsce lub od sprzedawcy oferty. Osoby chcące skorzystać z zabiegów leczniczych prosimy o zabranie dokumentacji medycznej, na podstawie której węgierski lekarz przepisze odpowiednią kurację. Ceny kuracji siedmiodniowych wahają się od 80 do 150 EUR w zależności od ilości zabiegów. W tej cenie zawarte jest badanie lekarskie, zalecone zabiegi oraz wstęp na basen leczniczy i do sauny.
Przekroczenie granic na podstawie dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Przejazd: Katowice - Hajduszoboszlo (ok. 600 km) - ok. 13 godz.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Węgry - Hajduszoboszlo - Hotel Delibab Classic**** pok 2 lub 3 os     (skrót: HAJDUSZOBOSZLO HOTEL DELIBAB CLASSIC POK 2 LUB 3 OS DBL HB)
Nr grupy Data Cena 
KHWH071212.07 - 22.07Impreza w trakcie realizacji Plan podróży11 dni
KHWH072121.07 - 31.07Sprzedaż zakończona Plan podróży11 dni
KHWH073030.07 - 09.082849 zł   2431 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
KHWH080808.08 - 18.082849 zł   2431 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
KHWH081717.08 - 25.082299 zł   1964 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni
KHWH082424.08 - 01.092299 zł   1964 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni
KHWH083131.08 - 08.09Sprzedaż zakończona Plan podróży9 dni
KHWH090707.09 - 15.09Sprzedaż zakończona Plan podróży9 dni
KHWH091414.09 - 22.09Sprzedaż zakończona Plan podróży9 dni
KHWH092121.09 - 29.09Sprzedaż zakończona Plan podróży9 dni

Terminy i ceny Węgry - Hajduszoboszlo - Hotel Delibab Classic z balkonem**** pok 2 lub 3 os     (skrót: HAJDUSZOBOSZLO HOTEL DELIBAB CLASSIC Z BALKONEM POK 2 LUB 3 OS DBL HB)
Nr grupy Data Cena 
KHWH071212.07 - 22.07Impreza w trakcie realizacji Plan podróży11 dni
KHWH072121.07 - 31.07Sprzedaż zakończona Plan podróży11 dni
KHWH073030.07 - 09.082999 zł   2559 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
KHWH080808.08 - 18.08Sprzedaż zakończona Plan podróży11 dni
KHWH081717.08 - 25.082499 zł   2134 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni
KHWH082424.08 - 01.09Sprzedaż zakończona Plan podróży9 dni
KHWH083131.08 - 08.09Sprzedaż zakończona Plan podróży9 dni
KHWH090707.09 - 15.09Sprzedaż zakończona Plan podróży9 dni
KHWH091414.09 - 22.09Sprzedaż zakończona Plan podróży9 dni
KHWH092121.09 - 29.09Sprzedaż zakończona Plan podróży9 dni

Terminy i ceny Węgry - Hajduszoboszlo - Hotel Delibab Standard**** pok 2 os     (skrót: HAJDUSZOBOSZLO HOTEL DELIBAB STANDARD POK 2 OS DBL HB)
Nr grupy Data Cena 
KHWH071212.07 - 22.07Impreza w trakcie realizacji Plan podróży11 dni
KHWH072121.07 - 31.07Sprzedaż zakończona Plan podróży11 dni
KHWH073030.07 - 09.08Sprzedaż zakończona Plan podróży11 dni
KHWH080808.08 - 18.082599 zł   1999 zł   Last minute Plan podróżyRezerwuj11 dni
KHWH081717.08 - 25.082099 zł   1794 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni
KHWH082424.08 - 01.092099 zł   1794 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj9 dni
KHWH083131.08 - 08.09Sprzedaż zakończona Plan podróży9 dni
KHWH090707.09 - 15.09Sprzedaż zakończona Plan podróży9 dni
KHWH091414.09 - 22.09Sprzedaż zakończona Plan podróży9 dni
KHWH092121.09 - 29.09Sprzedaż zakończona Plan podróży9 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.