Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Holandia - Parada Kwiatów Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
« wróć do listy imprez
Holandia - Parada Kwiatów
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Amsterdam - Rotterdam

- Keukenhof - ogród kwiatów
- Rotterdam
- Parada Kwiatów
- Amsterdam



Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Niemcy, Holandie w okolice Amsterdamu. W trakcie przejazdu przewidziane są krótkie postoje i przerwa na posiłek. Zakwaterowanie w hotelu, nocleg.

2 dzień:
Po śniadaniu wyruszymy w stronę Rotterdamu, po drodze zobaczymy ogrody Keukenhof - najpiękniejszego parku wiosennego świata gdzie na powierzchni 32 ha można podziwiać ponad 7 milionów kwitnących tulipanów, żonkili, hiacyntów oraz innych roślin cebulowych. Po śniadaniu przejazd do centrum Rotterdamu. Spacer po centrum, które pretenduje do miana holenderskiego Manhattanu. Zobaczymy m.in. monumentalny ratusz - cudem ocalały z doszczętnie zbombardowanego w czasie wojny miasta. Czeka nas wjazd superszybką windą na wieżę widokową Euromaszt, gdzie z wysokości 185 m będziemy podziwiać panoramę miasta i największego portu na świecie. Czas wolny. Powrót do hotelu, nocleg.

3 dzień:
Po śniadaniu spacer po mieście: Plac Dam z Pałacem Królewskim i Pomnikiem Pamięci Ofiar II Wojny Światowej. Następnie odwiedzimy Dzielnicę Czerwonych Latarni, gdzie znajduje się dom Rembrandta oraz Qude Kerk - najstarszy kościół w mieście. Kolejną malownicza dzielnicą która odwiedzimy to Jordaan - niegdyś najbiedniejszej dzielnicy miasta zobaczymy Westerkerk - piękny, duży kościół z najwyższą wieżą w mieście, na którą warto się wspiąć by spojrzeć na całe centrum. Po zwiedzaniu miasta udamy się na Paradę tulipanów i będziemy podziwiać pojazdy bogato zdobione kolorowymi kwiatami których zapach unosi się w całym mieście. Czas wolny. Wyjazd w kierunku Polski. Nocleg w okolicy granicy holendersko- niemieckiej. Zakwaterowanie, nocleg.

4 dzień:
Wczesne śniadanie oraz kontynuacja drogi powrotnej do Polski.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
3 noclegi w hotelach lub pensjonatach o standardzie **/***: 2 noclegi w okolicy Amsterdamu, 1 nocleg w okolicy granicy holendersko-niemieckiej. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
3 śniadania,
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.



Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- kosztów realizacji programu turystycznego (wstępy, przewodnicy lokalni, przejazdy komunikacją miejską, system Alma Tour Guide) - orientacyjny koszt: ok. 50 EUR,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Wrocławia, Opola i Katowic.
Pilot rozlicza się z grupą z pobranych kwot na realizację programu.
Koszty płacone za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich jej uczestników.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
W trakcie zwiedzania przewidziane są przerwy na posiłki aranżowane przez pilota – cena posiłku ok. 14-15 EUR.
Przekroczenie granic na podstawie ważnego dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Przejazd: Wrocław - Amsterdam (ok. 1000 km) - ok. 13 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski – 1900 km



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna    

Terminy i ceny Holandia - Parada Kwiatów     (skrót: PARADA KWIATOW PAX BB)
Nr grupy Data Cena 

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.