Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Pokrzywna - Świat Przygody Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Góry

Aktywne

Przygoda

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Pokrzywna

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Pokrzywna


Pokrzywna - Świat Przygody (wiek 9-16)
Informacje
Galeria




» przejdź do galerii

Wakacje to czas szalonej zabawy i odpoczynku, a Pokrzywna to idealne miejsce, aby przenieść się do wakacyjnej krainy marzeń. Ośrodek Złoty Potok, położony na terenie Parku Krajobrazowego - Góry Opawskie, wśród gór i lasów zapewnia świetne warunki do obcowania z naturą i korzystania w pełni z jej uroków. Tuż obok czekają na Ciebie niesamowite atrakcje Interaktywnego Parku Edukacji i Rozrywki ROSENAU Zaginione Miasto. Nazwa ROSENAU nawiązuje do legendy o osadzie, która podobno w średniowieczu istniała w Górach Opawskich. Wokół jeziora rozlokowano kilkadziesiąt różnych atrakcji, łączących rozrywkę z aktywnym wypoczynkiem, w tym basen o wymiarach olimpijskich, z brodzikiem i piaszczystą plażą, interaktywny "Ogród Wody", trampolinę, karuzele, wypożyczalnię kajaków i rowerków wodnych. Co pewien czas z wód jeziora wynurza się groźny potwór. Na terenie parku znajdziemy także "Jaskinię dzikich zwierząt", a w jej sąsiedztwie "Kopalnię złota - Rosenau", w której można chodzić korytarzami "Strasznej sztolni", a także trafić do pewnego pokoju, w którym dzieją się naprawdę dziwne rzeczy. Ośrodek Złoty Potok to również świetne miejsce wypadowe na wycieczki górskie.
Na naszych obozach znajdziesz nowych przyjaciół, przeżyjesz wiele niezapomnianych przygód i będziesz świetnie się bawić. Poza zajęciami specjalistycznymi, związanymi z wybranym rodzajem obozu oraz korzystaniem z atrakcji Parku Edukacji i Rozrywki ROSENAU, opiekunowie i instruktorzy poprowadzą liczne zajęcia sportowe i rekreacyjne wspólne dla wszystkich uczestników. Poznacie okoliczne ciekawostki podczas wędrówek po licznych szlakach turystycznych znajdujących się nieopodal ośrodka, będziecie strzelać z łuku do słomianych tarcz i szyfrować wiadomości. Nauczycie się wyznaczania kierunków świata w terenie i posługiwania się mapą. Poza tym, w programie liczne zajęcia integracyjne, rekreacyjne i sportowe, podchody, zabawy plenerowe, konkursy, ognisko z kiełbaskami przy dźwiękach gitary oraz mnóstwo wesołej zabawy.



Program

Świat przygody (9-12 lat), (13-16 lat)

Jeśli planujesz dobrą zabawę uczestnicząc w kreatywnych zajęciach rekreacyjnych i przygodowych to Świat przygody jest dla Ciebie idealny! W trakcie wakacyjnych dni odwiedzisz Zaginione Miasto Rosenau, park żywiołów, interaktywny park wodny czy straszną sztolnię, w której najbardziej zagadkowym punktem jest wirujący domek! Spróbujesz swoich sił w parku linowym, pokonując liczne i różnorodne przeszkody. Pod opieką wykwalifikowanych i doświadczonych instruktorów spędzisz aktywnie czas, każdego dnia doświadczając wyjątkowych i niezapomnianych atrakcji. W słoneczne dni popływasz na kajaku i rowerku wodnym, zagrasz w koszykówkę czy piłkę nożną. Pod czujnym okiem ratowników będziesz mógł skorzystać z basenu, zjeżdżalni, biczów wodnych i zagrać w piłkę wodną. Jadąc turystyczną kolejką odwiedzisz “Kamienny krąg” i “Wykopaliska miasta Rosenau”. Odbędziesz górską wędrówkę pełną niespodzianek i zagadek. Twój opiekun zadba o to, abyś w trakcie gry terenowej zdobył nowe umiejętności, doskonalił te które posiadasz i przy tym rewelacyjnie się bawił. Wyposażony w komplet ochraniaczy i kask pojeździsz na waveboardzie – łamanej desce. Spędzisz czas w kinie 7D, doświadczysz niezapomnianych emocji zjeżdżając na specjalnie zaprojektowanym torze „Snow tubing” oraz odwiedzisz największy w Europie dmuchany zamek. Ponadto pobawisz się w twistera, porzucasz frisbee i rozegrasz turniej gier planszowych. Wieczorami będziesz uczestniczyć w ogniskach, zabawach integracyjnych czy dyskotekach. Nasi wykwalifikowani animatorzy przygotowali program na każdą pogodę. Na tym obozie doświadczysz wielu pozytywnych emocji i zabawy!

Program fakultatywny

Paintball/mały paintball/speedball/ASG – 30 zł.

Zajęcia nocne – paintball/mały paintball/speedball/ASG – 40 zł.

Paintball/speedball – dodatkowe 100kul – 20 zł.

Mały paintball – 5 zł (15 kul – jeden magazynek).

Spływ kajakowy po rzece – 75 zł.

Wycieczka do stadniny koni (przejażdżka na koniu) – 50 zł.

Wycieczka autokarowa do Kopalni złota w Złotym Stoku – 75 zł.

Park linowy/Tyrolka/Huśtawka – 20 zł/10 zł/10 zł.

Warsztaty szycia na maszynie (z materiałami)– 75 zł/3 godz.

Pamiątkowa płyta CD ze zdjęciami obozowymi – 20 zł.



Zakwaterowanie

Ośrodek Rekreacyjno-wypoczynkowym „Złoty Potok” w Pokrzywnej.

Uczestnicy będą zakwaterowani w komfortowych, dwupoziomowych 2-8 osobowych domkach, z tarasem, sypialniami, łazienką i telewizorem

Na terenie ośrodka znajduje się duża hala sportowa, sala do ćwiczeń, boisko, miejsce na grilla. Ośrodek jest ogrodzony, posiada bezprzewodowy dostęp do Internetu. Z ośrodkiem graniczy Interaktywny Park Edukacji i Rozrywki Rosenau Zaginione Miasto, z którego licznych atrakcji uczestnicy będą korzystać podczas obozów.



Świadczenia

Zakwaterowanie:
10 noclegów.

Wyżywienie:
Całodzienne (3 posiłki + deser) – w karczmie na terenie ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.

Możliwość zamówienia (najpóźniej 7 dni przed rozpoczęciem obozu – za dopłatą) diety: wegetariańskiej (50 zł turnus) lub bezglutenowej (100zł turnus). Zapewniamy uczestnikom stały dostęp do wody pitnej na terenie ośrodka.

Transport:
Autokar turystyczny.

Ubezpieczenie:
NNW - 15.000 PLN.

Opieka pedagogiczna i instruktorska. Realizacja programu.



Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży. Wszystkie zajęcia prowadzone są przez doświadczonych, wykwalifikowanych instruktorów i wychowawców, z zastosowaniem wszelkich niezbędnych elementów zapewniających bezpieczeństwo (uprzęże asekuracyjne, kaski, kamizelki). Przy małej ilości uczestników w danym przedziale wiekowym zajęcia specjalistyczne mogą odbywać się wspólnie z innymi grupami wiekowymi. Program obozów będzie dopasowany do warunków atmosferycznych oraz stanu psychofizycznego uczestników.

Zabierz ze sobą obuwie sportowe, dres, strój kąpielowy, buty za kostki do pieszych wędrówek. Weź również plecak na wycieczki, nieprzemakalną kurtkę oraz ręczniki, ciepły sweter lub polar i czapkę z daszkiem.



Planowany przyjazd do ośrodka z kierunku Szczecin, Gorzów, Zielona Góra, Lubin, Legnica, Wrocław,Opole ok. godz. 13.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 15.00.

Z pozostałych kierunków przyjazd ok. godz. 19.00., wyjazd ok. godz. 09.30.

Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 18.00, wyjazd nie później niż o godz. 10.30



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Pokrzywna - Świat Przygody     (skrót: POKRZYWNA SWIAT PRZYGODY PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
KPOP071515.07 - 25.07Impreza w trakcie realizacji Plan podróży11 dni
KPOP072626.07 - 05.081399 zł Plan podróżyDzwoń11 dni
KPOP080606.08 - 16.081399 zł   1299 zł   Last minute Plan podróżyRezerwuj11 dni
KPOP081717.08 - 27.081399 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.