Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Węgierska Górka - Pasjonaci wodnej zabawy Wakacje

OFERTY ZIMOWE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Góry

Sporty indywidualne

Interdyscyplinarny

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Węgierska Górka

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Węgierska Górka


Węgierska Górka - Pasjonaci wodnej zabawy (wiek )
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

W życiu warto mieć jakieś pasje, aby rozwijać swoją osobowość i ciekawie spędzać czas. Jeśli też tak uważasz, chcesz bawić się i szukać nowych pasji w gronie rówieśników - to nie ma lepszego wyboru! Przyjeżdżaj w urokliwy zakątek Beskidu Żywieckiego, do położonej nas Sołą malowniczej miejscowości Węgierska Górka. Tutaj, poza zajęciami specjalistycznymi związanymi z wybranym typem obozu, opiekunowie i instruktorzy poprowadzą liczne zajęcia sportowe i rekreacyjne, wspólne dla wszystkich. Będziecie strzelać z łuku i szyfrować wiadomości. Podczas spacerów po okolicy zobaczycie Aleję Zbójników z wielkimi regionalnymi rzeźbami i liczne forty z II wojny światowej, a uczestnicząc w marszach na orientację nauczycie się wyznaczania kierunków świata. Odwiedzi nas artysta ludowy, który w ciekawy, interaktywny i humorystyczny sposób przekaże regionalne legendy i zwyczaje. W słoneczne dni będziecie plażować na brzegu rzeki Soły. Minimum 7 razy skorzystacie z krytej pływalni pod okiem ratownika. Spędzicie czas grając w piłkę nożną, siatkówkę i koszykówkę. Poza tym w programie: frisbee, podchody, zabawy plenerowe, ognisko z kiełbaskami przy dźwiękach gitary, gry i zabawy integracyjne. Bogate programy oraz wykwalifikowana kadra są gwarancją, że na obozach w Węgierskiej Górce atrakcji będzie co nie miara!



Program

Pasjonaci wodnej zabawy (9-14 lat)

Jeśli Twoim żywiołem jest woda, to właśnie znalazłeś obóz dla siebie! Podczas codziennych zajęć na ośrodkowym basenie będziesz miał możliwość nauki i doskonalenia swojej techniki pływackiej. Po zajęciach razem z instruktorem przeanalizujesz nagrania video z prowadzonych zajęć i popracujesz nad poprawą stylu. Będziesz uczestniczył w dynamicznych grach i zabawach w wodzie, które poza dostarczaniem dużej dawki pozytywnych emocji nauczą Cię nowych umiejętności i poprawią Twoją sprawność fizyczną. Nauczysz się też działać w grupie, gdyż w wielu zabawach powodzenie wykonania zadania będzie zależało od zgrania Twojej drużyny i współpracy między Wami. Weźmiesz udział w warsztatach z nurkowania. Dowiesz się w jaki sposób poprawnie używać sprzętu ABC oraz spróbujesz oddychać pod wodą za pomocą profesjonalnego sprzętu nurkowego pod okiem doświadczonego instruktora. Poznasz również gesty, dzięki którym istnieje możliwość kontaktowania się pod wodą. Nie zabraknie też zabaw związanych z wyważaniem się w wodzie i ćwiczeń związanych z koordynacją. Na basenie rozegrasz mecze w piłkę wodną i hokej podwodny. Czeka Cię również pełna śmiechu i zabawy bitwa wodna na lądzie. Dostaniesz sporo sprzętu, którym będziesz mógł powalczyć na polu bitwy. Dodatkowo rozegrasz mecze piłki nożnej i siatkówki. Pobawisz się w twistera i pograsz w różnorodne gry planszowe, zaśpiewasz na karaoke i opowiesz żarty podczas kabaretonu. Nie zabraknie też czasu na projekcję ulubionych filmów, górskie wędrówki czy zwiedzanie pobliskiej okolicy. W te wakacje nie będziesz się nudził!

Program fakultatywny

Organizacja gry paintballowej – cena 30 zł.

Paintball nocny – cena 35 zł.

Dodatkowych 100 kulek – 20 zł.



Zakwaterowanie

Ośrodek Rekreacyjno–Wypoczynkowy „Wrzos”

Zakwaterowanie w budynku hotelowym, w pokojach 2-, 3-, 4-, 5-osobowych, z łazienką i balkonem, wyposażonych w telewizor, Wi-fi w recepcji. Ośrodek posiada zaplecze rekreacyjno-sportowe, a dodatkowo 50 m od ośrodka znajdują się naturalne kąpieliska czystej rzeki Soły oraz liczne szlaki turystyczne piesze i rowerowe. Budynek połączony jest z krytym basenem z podgrzewaną wodą. W ośrodku jest również sala taneczna do wszelkiego rodzaju zabaw i dyskotek oraz świetlica, w której znajdują się stoły do tenisa i stół bilardowy. Tuż obok ośrodka zlokalizowane jest boisko sportowe, na którym można organizować turnieje i zawody sportowe.



Świadczenia

Zakwaterowanie:
10 noclegów.
Wyżywienie:
Całodzienne (3 posiłki i deser) – w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Możliwość zamówienia (najpóźniej 7 dni przed rozpoczęciem obozu) diety: wegetariańskiej (bez dopłaty) lub bezglutenowej (za dopłatą 100 zł/ turnus). Zapewniamy uczestnikom stały dostęp do wody pitnej na terenie ośrodka.
Transport:
Autokar turystyczny.
Ubezpieczenie:
NNW - 15.000 PLN.

Opieka pedagogiczna i instruktorska. Realizacja programu.



Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży. Wszystkie zajęcia prowadzone są przez doświadczonych, wykwalifikowanych instruktorów i wychowawców, z zastosowaniem wszelkich niezbędnych elementów zapewniających bezpieczeństwo. Zajęcia będą dopasowane do warunków atmosferycznych oraz stanu psychofizycznego uczestników. Zabierz ze sobą obuwie sportowe, dres, strój kąpielowy, buty za kostki z twardą podeszwą do pieszych wędrówek. Weź również plecak na wycieczki, nieprzemakalną kurtkę oraz ręczniki, ciepły sweter lub polar i czapkę z daszkiem. Każdy uczestnik, na koniec obozu, otrzyma upominek – niespodziankę. Organizacja gry paintballowej – cena 30 zł; paintball nocny – cena 35 zł; dodatkowych 100 kulek – 20 zł. Od każdego uczestnika przy zakwaterowaniu pobieramy kaucję w wysokości 30 zł na pokrycie ewentualnych strat spowodowanych przez niego w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 18.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 10.00.

Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 17.00, wyjazd nie później niż o godz. 11.00.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Węgierska Górka - Pasjonaci wodnej zabawy     (skrót: WEGIERSKA GORKA PASJONACI WODNEJ ZABAWY PAX FB)
Nr grupy Data Cena 

kod imprezy: KPOR~WEGIERSKA_GORKA_PASJONACI_WODNEJ_ZABAWY_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.