Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Ustroń - Młody detektyw Wakacje

OFERTY ZIMOWE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Góry

Tematyczne

Detektywistyczne

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Ustroń

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Ustroń


Ustroń - Młody detektyw (wiek )
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Ustroń to piękna miejscowość w Beskidzie Śląskim, nad rzeką Wisłą. Czeka tu na Ciebie mnóstwo atrakcji, zarówno w doskonale położonych u podnóża Czantorii, Palenicy i Równicy - Domach Wczasowych Globus i Ondraszek, ich okolicy, jak i podczas dalszych wycieczek. Z pewnością nie będzie czasu na nudę. Poza zajęciami związanymi z wybranym rodzajem obozu, czekają na Was atrakcje wspólne dla wszystkich uczestników (poza obozem
RPG i Mistrza Gry). Podczas autokarowej wycieczki do Istebnej, Koniakowa i Jaworzynki zobaczysz
kompleks skoczni narciarskich w Wiśle, muzeum Adama Małysza, zaporę przy Jeziorze Czerniańskim oraz największy górski wiadukt kolejowy w Wiśle - Głębcach. Poznasz okolicę podczas przejażdżki ciuchcią turystyczną. Posłuchasz także ciekawych góralskich gawęd, dowiesz się jak powstają koniakowskie koronki, a na Ochodzitej, na której stokach wypasają się stada owiec, sprawdzisz, czy rzeczywiście widoki z jej szczytu są najładniejsze w Beskidach. Poznasz nowych przyjaciół na spotkaniu integracyjnym, a atrakcje wieczoru beskidzkiego sprawią, że poczujesz żal, że już czas się rozstać. Dodatkowo czekają na Ciebie liczne zajęcia sportowe i rekreacyjne
- zabawy na krytym basenie, gry plenerowe, konkursy, ognisko z kiełbaskami i wieczorne seanse filmowe z popcornem. Będziesz też strzelać z łuku, posługiwać się kompasem i czytać mapę podczas zabaw terenowych, a w upalne dni relaksować się biwakując na trawiastych plażach nad przepływającą obok ośrodka czystą i górską rzeką Wisłą. Twoje wakacje w Ustroniu będą super, niezależnie od pogody!



Program

Młody detektyw (10-14 lat)

Fascynuje Cię świat zagadek i dedukcji? Lubisz zadawać pytania, analizować fakty i wyciągać wnioski? Chciałbyś być błyskotliwy i skuteczny jak Sherlock Holmes? Z nami będziesz miał niepowtarzalną okazję wcielić się w rolę detektywa i w formie zabawy poznać ekscytujące tajniki jego pracy. Udział w obozie będzie okazją do rozwinięcia umiejętności logicznego myślenia, kojarzenia faktów, rozwiązywania zawiłych zagadek, a przy tym do świetnej zabawy. Aby zapamiętać potrzebne informacje poznamy techniki pamięciowe i poprawimy pracę naszego umysłu. Będą nam towarzyszyły gry i zabawy logiczne. Nauczymy się współpracy w grupie, bo każdy z nas ma inne umiejętności i spojrzenie na otaczający nas świat. Na obozie niejednokrotnie wykorzystasz niekonwencjonalne metody pracy. Z powycinanych liter z gazet stworzysz list – anonim. Będziesz zabezpieczać ślady na miejscu przestępstwa i robić ich gipsowe odlewy. Turniej strzelecki z wykorzystaniem pistoletów ASG (repliki broni używanej przez policjantów) wyłoni strzelca o najcelniejszym oku. Wykrywacz metalu pomoże Ci odszukać skradzione cenne przedmioty, poznasz techniki kamuflażu, wtapiania się w tłum, zmian tożsamości i dyskretnego przekazywania informacji. Dowiesz się co to jest daktyloskopia, linie papilarne i jakie ukryte sekrety można zobaczyć z pomocą lampy UV. Wprowadzimy Cię w świat grafologii, kodów i szyfrów. Na spotkaniu ze specjalistą od kryminalnych zagadek zapoznasz się z tajnikami pracy detektywa, różnymi sposobami zabezpieczania śladów, stosowanych metodach i poszczególnych etapach prowadzenia śledztwa. Podczas leśnej gry terenowej nauczysz się korzystać z mapy, kompasu i GPS. Na wycieczce do Trójwsi Beskidzkiej będziesz miał okazję wtapiać się w tłum i podążać śladem tajemniczego kieszonkowca. Dowiesz się jak zbierać i analizować zeznania podejrzanych i świadków. Poznasz zasady porozumiewania się za pomocą krótkofalówki i zobaczysz co można odkryć korzystając z mikroskopu. W Leśnym Parku Niespodzianek poznasz różne zwierzęta i wykorzystasz lupę – nieodłączny atrybut genialnego detektywa – przy jej pomocy odnajdziesz ukryte tu ślady. Na basenie w Hotelu Gołębiewskim rozwiążesz hydrozagadkę. Spróbujesz znaleźć wyjście z zamkniętego, tajemniczego pokoju, kierując się zdobytą wiedzą i wykorzystując różne środki techniczne. Niezwykle doświadczenia jakie zbierzesz podczas naszego obozu sprawią, że będziesz świetnie przygotowany do przeprowadzania skomplikowanych akcji detektywistycznych. Czekają na Ciebie wyzwania, ciekawe zadania do rozwiązania i mnóstwo dobrej zabawy. Dodatkowo program obozu uzupełnią gry i zabawy integracyjne, turnieje sportowe, gry planszowe, kalambury, ognisko, dyskoteki, karaoke i seanse filmowe.

Program fakultatywny

Dodatkowy zjazd letnim torem saneczkowym podczas wycieczki na Czantorię – cena ok. 5 zł.

Wycieczka do Parku Wodnego Tropicana w hotelu Gołębiewski w Wiśle – dwugodzinne szaleństwo na basenach, przejazd busem, opieka wychowawcy – cena ok. 50 zł – młodzież do 14 lat, cena ok. 70 zł – młodzież powyżej 14 lat.

Półdniowa wycieczka do Dream Parku w Ochabach – zabawy w nowoczesnym parku rozrywki i korzystanie z jego bogatej oferty, przejazd busem, opieka wychowawcy – cena ok. 90 zł.



Zakwaterowanie

Dom Wczasowy "Ondraszek", Dom Wczasowy "Globus"

Położenie:
Obiekty położone w Ustroniu - Jaszowcu w spokojnej okolicy, na zboczach
Równicy.
Pokoje:
2-, 3-, 4- i 5-osobowe z łazienkami, telewizorami oraz balkonami, z których
rozciąga się widok na okoliczne góry, w recepcji bezpłatne Wi-Fi.
Do dyspozycji uczestników:
Bilard, stół do tenisa stołowego, sale konferencyjne, kawiarnia i
restauracja, a także duży teren wokół obiektu, boisko do siatkówki plażowej,
wiata grillowa i place zabaw. Nieopodal ośrodków biegnie trasa spacerowa
"Dolina Jaszowca" i ścieżka sportowa z urządzeniami do fitness.

Zakwaterowanie: turnus 04.07-14.07.2018 DW Ondraszek. Pozostałe turnusy w DW
Globus.



Świadczenia

Zakwaterowanie:
10 noclegów.
Wyżywienie:
Całodzienne (3 posiłki + deser). Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Zapewniamy uczestnikom stały dostęp do wody pitnej na terenie ośrodka.
Transport:
Autokar turystyczny.
Ubezpieczenie:
NNW - 15.000 PLN

Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.



Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży. Wszystkie zajęcia prowadzone są przez doświadczonych, wykwalifikowanych wychowawców. Zajęcia dopasowane będą do warunków atmosferycznych oraz stanu psychofizycznego uczestników. Zabierz ze sobą obuwie sportowe, dres, strój kąpielowy, buty za kostki z twardą podeszwą do pieszych wędrówek oraz odpowiedni sprzęt, strój i obuwie do zajęć przewidzianych programem. Weź również plecak na wycieczki, nieprzemakalną kurtkę oraz ręcznik kąpielowy, ciepły sweter lub polar i czapkę z daszkiem. Od każdego uczestnika, który ma skończone 13 lat, przy zakwaterowaniu pobieramy kaucję w wysokości 30 zł na pokrycie ewentualnych strat spowodowanych przez niego w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 18.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 10.00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz.17.00, wyjazd nie później niż o godz. 11.00.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Ustroń - Młody detektyw     (skrót: USTRON MLODY DETEKTYW PAX FB)
Nr grupy Data Cena 

kod imprezy: KPOU~USTRON_MLODY_DETEKTYW_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.