Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Polska, Czechy - Tajemniczy Dolny Śląsk Wakacje

OFERTY ZIMOWE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Polska

Czechy

Polska na weekend

Europa Środkowa

Wycieczki w miejscowości

Wrocław

Adrpach

Kuks

Srebrna Góra

Osówka

Książ

Kłodzko

Ząbkowice Śląskie


Polska, Czechy - Tajemniczy Dolny Śląsk
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Wrocław - Adrspach - Kuks - Srebrna Góra - Osówka - Książ - Kłodzko - Ząbkowice Śląskie

- Zabytki Wrocławia
- Twierdza Srebrna Góra
- Podziemne Miasto Osówka
- Zamek Książ
- Adrspach - Skalne Miasto
- Twierdza Kłodzka



Program

1 dzień:
Wyjazd z poszczególnych miast według rozkładu jazdy. Przyjazd do Wrocławia – stolicy województwa dolnośląskiego, jednego z najstarszych miast Polski. Zwiedzanie miasta z przewodnikiem. Zobaczymy, m.in. rynek – jeden z największych w Europie, z pięknymi kamieniczkami i wspaniałym gotyckim Ratuszem, urokliwe uliczki Starego Miasta, które zachowały średniowieczny układ i nazwy. Uniwersytet Wrocławski - wspaniały przykład baroku austriackiego z najwspanialszą aulą Europy – Aulą Leopoldina oraz Ostrów Tumski - najstarszą część Wrocławia, zwaną również małym Watykanem. Zobaczymy również liczne gotyckie kościoły, z których najważniejsze to: katedra św. Jana Chrzciciela i kościół św. Krzyża. Przejazd do hotelu w okolice Kłodzka.
2 dzień:
Po śniadaniu wyjazd do Czech. Podczas wędrówki fantastyczną trasą turystyczną Skalnego Miasta w Adrspach, zobaczymy m. in. Monumentalne formy skalne i Wielki Wodospad. Przepłyniemy łodzią po jeziorku skalnym, a na koniec zostaniemy nagrodzeni siedmiokrotnym echem. Następnie przejedziemy do Kuks, gdzie zwiedzimy zamek założony przez hrabiego Franciszka Antoniego Szpork, stanowiący pozostałość po kompleksie uzdrowiskowym o tej samej nazwie. W XVIII wieku cieszył się on dużą popularnością, dzięki miejscowym leczniczym źródłom mineralnym. Zwiedzimy zabytkową aptekę, jeden z najstarszych tego typu obiektów na świecie. Można będzie udać się do grobowca rodziny Szpork, znajdującego się pod Kościołem Trójcy Przenajświętszej. Czas wolny. Dla chętnych kolacja w restauracji (dodatkowo płatna ok. 250 CZK). W godzinach wieczornych powrót do hotelu, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu zaznajomimy się z najważniejszymi atrakcjami Dolnego Śląska. Twierdza Srebrna Góra – unikatowy obiekt w skali dziedzictwa kulturowego Europy, gdzie największy podziw budził i budzi nadal potężny Donjon, jeden z najciekawszych obiektów fortyfikacji epoki nowożytnej. Podziemne Miasto Osówka to wyjątkowe miejsce owiane tajemnicą, w którym lekcja historii nabiera innego wymiaru. Jest to najciekawszy i najdłuższy udostępniony kompleks wybudowany w Górach Sowich, w pobliżu miejsca poszukiwania „złotego” pociągu. Następnie potężny Zamek Książ – jeden z największych zamków Europy. Znajduje się tam 415 komnat i wieża, skąd rozciąga się niezapomniany widok na panoramę okolicy. Wokół znajdują się niezwykłe tarasy ogrodowe i przepiękny Park Krajobrazowy. Powrót do hotelu na nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu wykwaterowanie i zwiedzanie Kłodzka – pięknego miasta z dobrze zachowany rynkiem, gotyckim mostem i pięknymi kościołami. Przejdziemy Podziemną Trasą Turystyczną im. Tysiąclecia Państwa Polskiego. Trasa prowadzi do Twierdzy Kłodzkiej, gdzie w czasie II Wojny Światowej znajdował się obóz jeniecki. Przejazd do Ząbkowic Śląskich, pięknego miasta, które może poszczycić się ciekawymi zabytkami architektury. Zobaczymy: okazałe ruiny zamku - dawnej renesansowej warowni, gotycki kościół parafialny Św. Anny, Ratusz i Krzywą Wieżę – dawną, średniowieczną dzwonnicę wybudowaną około 1413 roku. Odpoczniemy na rynku, gdzie będziemy podziwiać kolorowe, zdobione kamieniczki nadające temu miejscu niezwykłego uroku. W godzinach popołudniowych wyjazd w drogę powrotną.

Program fakultatywny

- kolacja w Czechach – 250 CZK.




Świadczenia

Zakwaterowanie:
3 noclegi w hotelu o standardzie **/*** w okolicy Kłodzka. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
3 śniadania, możliwość wykupienia 2 obiadokolacji w Polsce w cenie 60 zł za osobę. Za dopłatą 250 CZK kolacja we Czechach.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.



Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- obowiązkowych opłat na miejscu: przewodnicy lokalni, Tour Guide – 50 zł,
- opłat fakultatywnych: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów. Orientacyjny koszt – 100 zł + 250 CZK. Podana kwota może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota,
- programu fakultatywnego: Kolacja w Czechach – 250 CZK,
- opłat za pozostałe posiłki nie ujęte w programie,
- opłat za dojazdy z wybranych miejscowości, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Gliwic, Opola. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przekroczenie granic na podstawie ważnego dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Przejazd: Katowice - Wrocław (ok. 200 km) - ok. 3 godz.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Polska, Czechy - Tajemniczy Dolny Śląsk     (skrót: TAJEMNICZY DOLNY SLASK PAX BB)
Nr grupy Data Cena 
KPTC053030.05 - 02.06899 zł   674 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj4 dni
KPTC091212.09 - 15.09899 zł   674 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj4 dni

kod imprezy: KPTC~TAJEMNICZY_DOLNY_SLASK_PAX_BB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.