Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Polska - Mazurskie opowieści Wakacje

OFERTY ZIMOWE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Polska

Polska na weekend

Wycieczki w miejscowości

Giżycko

Ketrzyn

Święta Lipka

Gierłoż

Ruciane nida

Mikołajki

Kadzidłowo

Wojnowo


Polska - Mazurskie opowieści
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Giżycko - Kętrzyn - Święta Lipka - Gierłoż - Ruciane-Nida - Mikołajki - Kadzidłowo - Wojnowo

- Giżycko - stolica Mazur
- "Wilczy Szaniec" w Gierłoży
- Sanktuarium w Świętej Lipce
- Kanały, śluzy i mariny
- Twierdza Boyen
- Rejs po jeziorach mazurskich



Program

1 dzień:
Wyjazd z poszczególnych miast według rozkładu jazdy. Przyjazd do Giżycka, jednego z najważniejszych miast Mazur, położonego pomiędzy jeziorami Kisajno i Niegocin. Zwiedzimy m.in. dzielnicę portową z Ekomariną i Portem Żeglugi Mazurskiej, most obrotowy na Kanale Łuczańskim oraz zamek krzyżacki. Zakwaterowanie, nocleg.
2 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Kętrzyna. W tym mazurskim mieście znajduje się polski Konsulat Świętego Mikołaja. Zobaczymy jak latem trwają przygotowania do świąt Bożego Narodzenia oraz własnoręcznie wykonamy szklaną pamiątkę. Następnie udamy się do Świętej Lipki – jednego z najważniejszych sanktuariów maryjnych w Polsce, a zarazem jednej z najpiękniejszych budowli barokowych na Mazurach, którego atrakcją są organy z ruchomymi figurami – krótki koncert. Na koniec udamy się do Gierłoży - Wilczego Szańca, głównej kwatery wojennej Adolfa Hitlera w czasie II Wojny Światowej. Po zwiedzaniu bunkrów przejazd do Giżycka na kolację. Wieczorem wyjątkowe przeżycie – wizyta w Twierdzy Boyen. W wieczornej scenerii poznamy tajemnice tego XIX-wiecznego fortu artyleryjskiego. Powrót do hotelu, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu przejedziemy do Puszczy Piskiej, gdzie z Rucianego-Nidy rozpoczniemy rejs statkiem. Wpłyniemy na taflę największego w Polsce jeziora Śniardwy, którym dopłyniemy do Mikołajek. Tam zwiedzimy słynną Wioskę Żeglarską, gdzie cumują setki jachtów, poznamy też legendę Króla Sielaw. Po chwili odpoczynku zagłębimy się w Puszczę Piską. W Kadzidłowie, zwiedzimy Park Dzikich Zwierząt im. Benedykta Dybowskiego. Wyjątkową cechą tego parku jest możliwość wchodzenia do zagród i bezpośredni kontakt ze zwierzętami. W XIX w. krajobraz mazurski urozmaicili przybyli z Rosji staroobrzędowcy, w Wojnowie zachowała się ich molenna i klasztor, które zwiedzimy. Będziemy także gościć we wnętrzach prawosławnej cerkwi. Powrót do hotelu na nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu i wykwaterowaniu z hotelu udamy się na Wzgórze Świętego Brunona, z którego będziemy mieli możliwość zachwycać się wspaniałym widokiem na jezioro Niegocin. Następnie rozpoczniemy naszą podróż w drogę powrotną.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
3 noclegi w hotelach o standardzie **/*** w Giżycku. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
3 śniadania, możliwość wykupienia 3 obiadokolacji w cenie 90 zł za osobę.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, video i barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.




Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- obowiązkowych opłat na miejscu: przewodnicy lokalni, opłaty lokalne, Tour Guide – 75 zł,
- opłat fakultatywnych: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów. Orientacyjny koszt – 110 zł.
Podana kwota może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota;
- opłat za dojazdy z wybranych miejscowości, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdu z Warszawy.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przejazd: Katowice - Giżycko (ok. 560 km) - ok. 10 godz



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Polska - Mazurskie opowieści     (skrót: MAZURSKIE OPOWIESCI PAX BB)
Nr grupy Data Cena 
KPTM060606.06 - 09.06899 zł   674 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj4 dni
KPTM081515.08 - 18.08899 zł   674 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj4 dni
KPTM082929.08 - 01.09899 zł   674 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj4 dni

kod imprezy: KPTM~MAZURSKIE_OPOWIESCI_PAX_BB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.