Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Austria - Wiedeń - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny ACTILINGUA - wiek: 16+ Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Kursy językowe indywidualne

Austria

Kursy językowe indywidualne w miejscowości

Wiedeń


Austria - Wiedeń - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny ACTILINGUA - wiek: 16+
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Wiek uczestników: od 16 lat

Wiedeń - przez wielu uważany za kulturalną stolicę Europy - to nowoczesna metropolia z unikalną atmosferą i niezaprzeczalnym urokiem. To czyste, bezpieczne i zielone miasto daje wspaniałe możliwości do nauki języka niemieckiego.

ActiLingua Academy to nowoczesna szkoła językowa w Wiedniu. Oferujemy lekcje języka niemieckiego dla wszystkich poziomów od początkujących do zaawansowanych. Kursy prowadzą rodzimi użytkownicy języka niemieckiego. Uczestnicy uczą się mówienia, pisania i czytania w języku niemieckim. Nasze zajęcia odbywają się w małych grupach i są przeprowadzane według nowoczesnych metod nauczania - aby nauka niemieckiego sprawiała przyjemność! Kurs językowy w szkole ActiLingua to nie tylko nauka niemieckiego - dzięki naszym zajęciom dodatkowym odkryjesz Wiedeń i kulturę austriacką a także przyswoisz język w ciekawy sposób.



Program

Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni świąt narodowych.

Kurs standardowy: 20 godzin lekcyjnych + 5 godzin programu kulturalnego (zwiedzanie Wiednia, filmy i rozmowy o austriackiej muzyce, sztuce, historii, literaturze, kursy walca, spotkania, zajęcia sportowe). 1 godzina lekcyjna = 45 minut. Główny nacisk kładziony jest na doskonalenie umiejętności komunikacji, a zajęcia z gramatyki i konwersacje służą wzbogaceniu słownictwa. Zajęcia obejmują cztery lekcje dziennie - rano lub po południu, od poniedziałku do piątku (z wyjątkiem dni świąt narodowych). .Grupy liczą około 8, maksymalnie 12 osób. W międzynarodowych grupach dowiedzą się Państwo wiele o innych kulturach. Mają Państwo wystarczająco dużo czasu na naukę we własnych zakresie, zwiedzanie i odpoczynek. Podczas kursu polepszą Państwo ogólną znajomość niemieckiego oraz swoje zdolności komunikacyjne. Lekcje gramatyki i zajęcia konwersacyjne pomogą lepiej opanować składnię i poszerzą Państwa zasób słownictwa. Każda grupa ma dwóch nauczycieli, aby zapewnić urozmaicone i inspirujące zajęcia. Dzięki temu uczestnicy kursu poznają indywidualne style nauczania, różne osobowości nauczycieli oraz mogą zaznajomić się z różnymi wariantami wymowy w języku niemieckim.

Kurs intensywny: 30 godzin lekcyjnych (20 godzin kursu standardowego plus dodatkowo dwie godziny lekcyjne dziennie w mini-grupach, podczas których jest kładziony specjalny nacisk na indywidualne potrzeby i słabe strony) + 5 godzin programu kulturalnego (zwiedzanie Wiednia, filmy i rozmowy o austriackiej muzyce, sztuce, historii, literaturze, kursy walca, spotkania, zajęcia sportowe). 1 godzina lekcyjna = 45 minut. Odpowiedni dla każdego, kto chce osiągnąć szybkie postępy w krótkim czasie. Zajecia obejmują sześć lekcji dziennie, z których cztery odbywają się w grupach liczących około 8 osób (maksymalnie 12 uczestników). Dwie lekcje dziennie odbywają się w małych grupach liczących 5-8 osób. W międzynarodowych grupach dowiedzą się Państwo wiele o innych kulturach. Zajęcia obejmują 6 lekcji dziennie rano lub po południu od poniedziałku do piątku (z wyjątkiem dni świąt narodowych). Nacisk kładziony jest na polepszenie ogólnej znajomości języka niemieckiego oraz rozwinięcie zdolności komunikacyjnych. Lekcje gramatyki i zajęcia konwersacyjne pomogą lepiej opanować składnię i poszerzą Państwa zasób słownictwa. W trakcie kursu poćwiczą Państwo także pisanie formalnych i nieformalnych listów, polepszą umiejętność rozumienia ze słuchu i tekstu pisanego. W trakcie dodatkowych lekcji w małych grupach nauczyciel może skupić się na indywidualnych potrzebach oraz słabych punktach ucznia. Każda grupa ma trzech nauczycieli, aby zapewnić Państwu urozmaicone i inspirujące zajęcia. Dzięki temu uczestnicy kursu poznają indywidualne style nauczania, różne osobowości nauczycieli oraz mogą zaznajomić się z różnymi wariantami wymowy w języku niemieckim.

Stopnie nauczania: A1 – C2

Terminy rozpoczęcia kursów: kursy dla początkujących – 02.01; 29.01; 05.03; 03.04; 30.04; 04.06; 02.07; 30.07; 03.09; 01.10; 05.11; 03.12.2018r. Pozostałe poziomy zaawansowania – co tydzień w poniedziałek.

Program fakultatywny

Szkoła oferuje bogaty program fakultatywny, np. wycieczki realizowane w weekendy: całodniowe - Salzburg, Dolina Wachau, Jezioro Neusiedl, Graz, Linz (25 - 70 EUR), półdniowe - Klosterneuburg, Lexenburg, Hofburg, Schönbrunn (10-40 EUR).



Zakwaterowanie

U rodzin austriackich. Pokój 1-osobowy. Rodzinę goszczącą może stanowić bezdzietna para lub rodzina z dziećmi. Kuchnia i łazienka dzielona jest z rodziną goszczącą. Odległość do szkoły max 40 minut transportem publicznym. Kaucja za klucze: 100 EUR.




Świadczenia

Zakwaterowanie: 13, 20 lub 27 noclegów (w zależności od długości wybranego kursu).

Wyżywienie: 2 posiłki dziennie; pierwszy posiłek: kolacja dniu przyjazdu, ostatni posiłek – śniadanie w dniu wyjazdu.

Transport: dojazd własny. Proponujemy atrakcyjne połączenia autokarowe i lotnicze.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Zajęcia pozalekcyjne. Opłata rezerwacyjna. Test wstępny. Certyfikat ukończenia kursu. Wsparcie przedstawiciela szkoły w trakcie trwania kursu.



Informacje praktyczne

> minimalnym termin pobytu - 2 tygodnie,
> świadczenia dodatkowo płatne:
- kurs intensywny (30 h tygodniowo) - 550 zł/tydzień,
- dopłata sezonowa za zakwaterowanie w okresie 01.07 - 25.08.2018 – 220 zł/tydzień,
- transfer z/na lotnisko/dworzec kolejowy - 180 zł (w jedną stronę),
> podręczniki można wypożyczyć lub zakupić w szkole,
> istnieje możliwość modyfikacji zakwaterowania i wyżywienia (pokoje dwuosobowe, bez wyżywienia, ze śniadaniami itp.). Szczegółowe informacje na zapytanie: opole@almatur.pl,
> szkoła ma swojej ofercie również kursy specjalistyczne: German & Workexperience, German & Music, Business German, German & Wintersports, a także kursy przygotowujące do egzaminów uniwersyteckich i kursy dla nauczycieli języka niemieckiego. Szczegółowe informacje na zapytanie: opole@almatur.pl




» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Austria - Wiedeń - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny ACTILINGUA - wiek: 16+     (skrót: WIEDEN KURS JEZYKA NIEMIECKIEGO DLA DOROSLYCH PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
OAKW070808.07 - 21.07Impreza w trakcie realizacji 14 dni
OAKW071515.07 - 28.07Impreza w trakcie realizacji 14 dni
OAKW072222.07 - 04.085349 złDzwoń14 dni
OAKW072929.07 - 11.085349 złRezerwuj14 dni
OAKW080505.08 - 18.085349 złRezerwuj14 dni
OAKW081212.08 - 25.085349 złRezerwuj14 dni
OAKW081919.08 - 01.095129 złRezerwuj14 dni
OAKW082626.08 - 08.094909 złRezerwuj14 dni
OAKW090202.09 - 15.094909 złRezerwuj14 dni
OAKW090909.09 - 22.094909 złRezerwuj14 dni
OAKW091616.09 - 29.094909 złRezerwuj14 dni

Terminy i ceny Austria - Wiedeń - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny ACTILINGUA - wiek: 16+     (skrót: WIEDEN KURS JEZYKA NIEMIECKIEGO DLA DOROSLYCH PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
OAKW070101.07 - 21.07Impreza w trakcie realizacji 21 dni
OAKW070808.07 - 28.07Impreza w trakcie realizacji 21 dni
OAKW071515.07 - 04.08Impreza w trakcie realizacji 21 dni
OAKW072222.07 - 11.087769 złDzwoń21 dni
OAKW072929.07 - 18.087769 złRezerwuj21 dni
OAKW080505.08 - 25.087769 złRezerwuj21 dni
OAKW081212.08 - 01.097549 złRezerwuj21 dni
OAKW081919.08 - 08.097329 złRezerwuj21 dni
OAKW082626.08 - 15.097109 złRezerwuj21 dni
OAKW090202.09 - 22.097109 złRezerwuj21 dni
OAKW090909.09 - 29.097109 złRezerwuj21 dni

Terminy i ceny Austria - Wiedeń - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny ACTILINGUA - wiek: 16+     (skrót: WIEDEN KURS JEZYKA NIEMIECKIEGO DLA DOROSLYCH PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
OAKW062424.06 - 21.07Impreza w trakcie realizacji 28 dni
OAKW070101.07 - 28.07Impreza w trakcie realizacji 28 dni
OAKW070808.07 - 04.08Impreza w trakcie realizacji 28 dni
OAKW071515.07 - 11.08Impreza w trakcie realizacji 28 dni
OAKW072222.07 - 18.0810389 złDzwoń28 dni
OAKW072929.07 - 25.0810389 złRezerwuj28 dni
OAKW080505.08 - 01.0910169 złRezerwuj28 dni
OAKW081212.08 - 08.099949 złRezerwuj28 dni
OAKW081919.08 - 15.099729 złRezerwuj28 dni
OAKW082626.08 - 22.099509 złRezerwuj28 dni
OAKW090202.09 - 29.099509 złRezerwuj28 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.