Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Francja - Walygator, Disneyland i Asterix - Paryż na wesoło Wakacje

OFERTY ZIMOWE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Francja

Parc Asterix

Parki rozrywki

Wycieczki w miejscowości

Maizires ls metz

Paryż

Marne-la-Vallee

Reims

Epernay


Francja - Walygator, Disneyland i Asterix - Paryż na wesoło
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Walygator - Asterix - Paryż - Disneyland - Reims - Epernay
- Wialygator - rodzinny park rozrywki,
- Wieża Eiffla - symbol Francji,
- Romantyczny rejs po Sekwanie,
- Asterix - kraina bohaterów komiksów,
- Disneyland - bajkowy świat zabawy,
- Epernay - stolica szampana.



Program

1 dzień:

Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Niemcy.

2 dzień:

Przyjazd do parku Walygator - miejsca rozrywki dla całej rodziny! Powita Was tutaj sympatyczny aligator o imieniu Wally. Razem z nim będziemy odkrywać zaginiony świat dinozaurów, pojedziemy na dziecięce Safari lub ukończymy Akademię Szeryfów. Dla małych wycieczkowiczów polecamy wspaniałą karuzelę, latające beczki i fruwające dinozaury, zakręcone filiżanki, Srebrny Expres lub dziecięcy rollercoster. W upalny dzień możemy skorzystać z wodnych atrakcji: rejsu łódkami, raftingu Dziką Rzeką czy zjazdu pontonem. Na starszych i bardziej odważnych czeka Kosmiczny Strzał z wysokości 55 m, szalona Rakieta, przejazd niesamowitą Anakondą czy latające do góry nogami samoloty G-lock. Dla szukających spokoju proponujemy partię mini-golfa czy udział w pokazie magii. Przejazd do hotelu, nocleg.

3 dzień:

Śniadanie. Przejazd do Parku Asterixa. To kraina bohaterów typowo francuskich komiksów: Asterixa i Obelixa położona ok. 30 km na północ od Paryża. Park podzielony jest na 7 sektorów oferujących różnorodne atrakcje, między innymi: spływ na tratwach przez wodospady, kilka wielkich spirali, w tym jedna z bardziej imponujących w Europie, pokazy umiejętności delfinów, labirynt oraz wiele innych atrakcji dla dzieci i dorosłych. To wspaniała lekcja historii, podana w sposób łatwy i przyjemny. Powrót do hotelu, nocleg.

4 dzień:

Śniadanie. Wyjazd na zwiedzanie Paryża, zobaczymy m.in. Place Vendome, Place de la Concorde, Pola Elizejskie, Most Aleksandra III. Prawdziwą atrakcją będzie Wieża Eiffla – symbol Francji i jeden z głównych symboli miasta. Następnie udamy się na Pola Marsowe i wyspę La Cite - serce Paryża z katedrą Notre-Dame i Sainte Chapelle, zobaczymy również Pałac Sprawiedliwości. Spacerując po wzgórzu Montmartre będziemy podziwiać bazylikę Sacre-Coeur, Place du Terre oraz Plac Pigalle. Znajdziemy się również na Placu de Gaulle’a z Łukiem Triumfalnym, wzniesionym na życzenie Napoleona I na chwałę wielkiej armii. Wieczorny rejs statkiem po Sekwanie zakończy zwiedzanie. Powrót do hotelu, nocleg.

5 dzień:

Śniadanie. Przejazd do Disneylandu, najpiękniejszego i najbardziej znanego w Europie parku rozrywki dla dzieci i dorosłych. Bajkowa sceneria i atrakcje z różnorodnych krain: „Fantazji” - baśniowej krainy z zamkiem Śpiącej Królewny, „Pogranicza” - znanego z westernów Dzikiego Zachodu, „Przygody” - krainy poszukiwaczy skarbów i „Wynalazków” - świata technologii i przyszłości. Znajdziemy się w królestwie marzeń i najnowszej techniki, w domu lalek z całego świata i w krainie piratów. Na pewno spotkamy Myszkę Miki i Kaczora Donalda. Będziemy podróżować w czasie i przestrzeni z bohaterami filmów Walta Disneya. Szczególnie polecamy skorzystanie z dużego wyboru karuzel i zapierających dech w piersiach kolejek górskich. Powrót do hotelu, nocleg.

6 dzień:

Śniadanie. Przejazd do stolicy regionu – Reims, gdzie zobaczymy obiekty wpisane w roku 1991 na listę światowego dziedzictwa UNESCO: gotycką katedrę Notre-Dame, Pałac Tau oraz bazylikę Św. Remiego. Przyjazd do Epernay, zwiedzanie podziemnych piwnic, słynących z produkcji szampana, połączone z degustacją. W godzinach popołudniowych wyjazd do kraju

7 dzień:

Powrót do Polski w godzinach popołudniowych.

Zakwaterowanie

4 noclegi w hotelu o standardzie **, położonym na przedmieściach Paryża. Funkcjonalnie urządzone pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami i TV. W hotelu dostęp do WiFi.



Świadczenia

Zakwaterowanie: 4 noclegi.

Wyżywienie: 4 śniadania kontynentalne.

Transport: autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.



Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:

- kosztów realizacji programu turystycznego (wstępy, przejazdy komunikacją miejską) – orientacyjny koszt: ok. 130 EUR,

- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładach jazdy. Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Opola, Wrocławia, Gliwic i Katowic.

Pilot rozlicza się z grupą z pobranych kwot na realizację programu. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie. Trasa przejazdu Wrocław – Metz (ok. 950 km) - ok. 13 godzin. Trasa wycieczki liczona od granicy Polski - ok. 2500 km. W trakcie zwiedzania przewidziane są przerwy na posiłki aranżowane przez pilota – cena posiłku ok. 10 EUR.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Francja - Walygator, Disneyland i Asterix - Paryż na wesoło     (skrót: PARYZ NA WESOLO PAX BB)
Nr grupy Data Cena 

kod imprezy: OFPA~PARYZ_NA_WESOLO_PAX_BB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.