Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Włochy - Cesenatico - kolonia rekreacyjna Wakacje

OFERTY ZIMOWE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Włochy

Morze

Rekreacyjne

Ogólnorekreacyjny

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Cesenatico

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Cesenatico


Włochy - Cesenatico - kolonia rekreacyjna (wiek )
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Almaturowskie Centrum Aktywnego Wypoczynku

Kolonia rekreacyjna 8-13 lat



Program

Pełen atrakcji program pobytu jest przygotowany przez animatorów Almaturowskiego Centrum Aktywnego Wypoczynku. Proponujemy m.in.: kąpiele w morzu pod okiem ratowników, aerobik, projekcje filmów w kinie letnim, konkursy, gry, zabawy, turnieje sportowe z nagrodami oraz dyskoteki w międzynarodowym towarzystwie. W ramach programu turystycznego zaproponujemy zwiedzanie zabytków Cesenatico m.in.: urokliwego portu rybackiego zaprojektowanego przez Leonarda da Vinci ze skansenem łodzi żaglowych. W drodze powrotnej do kraju niezapomniany pobyt w magicznej Wenecji, do której popłyniemy statkiem, a następnie odbędziemy spacery trasą turystyczną do Mostu Rialto, Placu i Bazyliki św. Marka oraz Mostu Westchnień.

Długie piaszczyste plaże, ciepłe morze, a wieczorami liczne atrakcje pozostaną na długo w pamięci wszystkich odwiedzających pełną uroku miejscowość Cesenatico. Ciekawy program pobytu przygotowany przez animatorów i wychowawców oraz bogate wyposażenie naszego ośrodka sprawiły, że tu ulokowaliśmy Almaturowskie Centrum Aktywnego Wypoczynku. Nie będzie czasu na nudę... Kompleks Międzynarodowego Ośrodka Wypoczynkowego w Cesenatico położony jest bezpośrednio przy piaszczystej plaży. W sąsiedztwie znajduje się Park Wodny Atlantica, a do zabytkowego i rozrywkowego centrum miasta jest zaledwie 1.500 m. Nasz ośrodek, otoczony dużym ogrodem, posiada jedną z największych prywatnych plaż w okolicy. Boiska do koszykówki, do piłki nożnej, do siatkówki plażowej i kometki oraz stoły do tenisa znajdujące się na terenie ośrodka gwarantują udaną zabawę dla tych, którzy lubią aktywny wypoczynek. Ponadto sala dyskotekowa, kawiarenka, huśtawki i zjeżdżalnie sprawią, że każdy uczestnik znajdzie dla siebie sposób na atrakcyjne spędzenie czasu. Na prywatnej plaży ośrodka zapewniona jest opieka ratownika oraz bezpłatne parasole i leżaki. Pobyt nad brzegiem morza uprzyjemnia muzyka, a nasi animatorzy zorganizują zawody, konkursy i zabawy. Na terenie ośrodka znajduje się również gabinet, gdzie dyżuruje pielęgniarka. Proponujemy wszystkim uczestnikom bogaty program pobytu w ramach naszego Almaturowskiego Centrum Aktywnego Wypoczynku. Tutaj codziennie dzieje się coś ciekawego. Program turystyczny realizowany w trakcie pobytu obejmuje zwiedzanie zabytków urokliwego Cesenatico, a w drodze powrotnej do Polski popłyniemy w rejs statkiem po Lagunie i zwiedzimy niesamowitą Wenecję.


Program fakultatywny

Jeśli mało Ci atrakcji – skorzystaj z ciekawej oferty wycieczek fakultatywnych oferowanych przez naszego włoskiego kontrahenta (przy odpowiedniej liczbie chętnych). Wycieczka do Mirabilandii – największego włoskiego parku rozrywki. Bilet wstępu upoważnia do korzystania w dowolnej ilości z ponad 40 różnych atrakcji, m.in.: kolejki górskie, karuzele, kino trójwymiarowe z efektami specjalnymi, występy artystów, pokazy kaskaderów i wiele innych (więcej szczegółów na www.mirabilandia.it), cena: 40 EUR.
Wycieczka autokarowa do najstarszej republiki świata San Marino, cena: 15 EUR. Całodzienna wycieczka do Rzymu i Watykanu. W programie, m.in. Bazylika i Plac św. Piotra, odwiedzenie grobu Jana Pawła II, Plac Hiszpański, Fontanna di Trevi, cena: 60 EUR.
Całodzienny pobyt w Parku Wodnym Atlantica, cena: 15 EUR.
Wycieczka do parku rozrywki Italia w Miniaturze, cena: 28 EUR.



Zakwaterowanie

8 noclegów (grupy 10-19.08; 17-26.08; 24.08 - 02.09.2018r. – 7 noclegów). Kompleks Międzynarodowego Ośrodka Wypoczynkowego w Cesenatico położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży, składa się z trzech budynków La Perla, Bellelli oraz Blu Mare. Pokoje 4-, 5-, 6-osobowe z łazienkami. W kompleksie ośrodka: duża, prywatna, piaszczysta plaża z bezpłatnymi parasolami i leżakami dla każdego uczestnika, sala dyskotekowa, boiska do koszykówki i do piłki nożnej, 4 boiska do siatkówki plażowej i kometki. Bezpłatne Wi-Fi przy recepcji obiektu. Ponadto: kawiarenka, stół do tenisa, huśtawki, oraz gabinet pielęgniarki.



Świadczenia

Zakwaterowanie: 8 noclegów (grupy 10-19.08; 17-26.08; 24.08 - 02.09.2018r. – 7 noclegów).
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + deser, owoce), kuchnia włoska. Obiad i kolacja składają się z dwóch dań (np. zupa lub makaron oraz dania mięsnego na ciepło; plus deser lub owoc). Do obiadu i kolacji podawana jest woda w dzbankach. Możliwa jest również dieta wegetariańska oraz bezglutenowa (do zamówienia na co najmniej 7 dni przed rozpoczęciem imprezy). Dostęp do wody pitnej dla uczestników, bez ograniczeń, przy kuchni ośrodka. Pierwszy posiłek: obiad w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz dwa posiłki w drodze powrotnej (porcja pizzy w Wenecji oraz posiłek w Czechach).
Transport: autokar z WC, barkiem, DVD i klimatyzacją.
Ubezpieczenie: KL - 20.000 EUR, NNW - 15.000 PLN.
Serwis plażowy. Plaża z leżakami, parasolami i natryskami. Opieka pedagogiczna, zwiedzanie Wenecji i zabytkowego portu w Cesenatico, zajęcia przygotowywane przez animatorów.



Informacje praktyczne

Sugerowane, minimalne kieszonkowe na drobne wydatki: 100 EUR plus na wybrane wycieczki fakultatywne. Obowiązkowa dopłata za rejs statkiem do Wenecji i wjazd do miasta 30 EUR.
Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja 20 EUR (zwracana w dniu wyjazdu, o ile nie zostaną wyrządzone szkody).
Uczestnicy wyjazdu powinni zabrać: paszport lub dowód osobisty, kartę zdrowia, krem z filtrem UV, okulary przeciwsłoneczne, nakrycie głowy, strój sportowy i kąpielowy, ręczniki oraz mały plecak na wycieczki.
Przejazd na trasie: granica Polski – Cesenatico (ok. 1.100 km) – ok. 17 godzin przez Czechy, Austrię i Włochy. Podczas przejazdu przerwy organizowane są co ok. 4 godz. Dłuższa przerwa na posiłek (w drodze do Włoch) przewidziana jest w Czechach – orientacyjny koszt posiłku od 100 CZK. Proponujemy zabrać drobne monety (korony czeskie i euro) na toaletę. Zakwaterowanie pierwszego dnia pobytu ok. godziny 14.00. W trakcie powrotu do Polski uczestnicy
otrzymują dwa posiłki (porcja pizzy w Wenecji i posiłek w Czechach), jednak z uwagi na czas przejazdu prosimy o zabezpieczenie uczestników w środki na zakup sobie ewentualnych dodatkowych posiłków i napojów. Rekomendujemy wyrobienie bezpłatnej Europejskiej Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego. Planowany przyjazd do ośrodka drugiego dnia imprezy w godzinach 10.30-12.00.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Włochy - Cesenatico - kolonia rekreacyjna     (skrót: CESENATICO LA PERLA REKREACJA KOLONIA PAX FB)
Nr grupy Data Cena 

kod imprezy: OIOC~CESENATICO_LA_PERLA_REKREACJA_KOLONIA_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.