Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Włochy - Rimini - obóz rekreacyjny Wakacje

OFERTY ZIMOWE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Włochy

Morze

Rekreacyjne

Ogólnorekreacyjny

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Rimini

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Rimini


Włochy - Rimini - obóz rekreacyjny (wiek )
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Wakacje w światowej stolicy rozrywki

Obóz rekreacyjny 15-18 lat



Program

PROMOCJA terminów:

20.07 - 30.07.
28.07 - 07.08.
05.08 - 15.08.

Dla rezerwacji dokonanych po 11.07.2018 na w/w terminy - wycieczka do San Marino GRATIS.

Dla rezerwacji dokonanych od 31.05.2018 fakultet "Dyskoteka z gwiazdą DJ" gratis (wymagane ukończone 16 lat)

Niezaprzeczalnymi atutami Rimini są piękne, piaszczyste plaże oraz nadmorskie promenady ze sklepami, kafejkami i licznymi dyskotekami. To wszystko stwarza znakomite warunki do wypoczynku i zabawy. Baw się w klubach i dyskotekach do muzyki selekcjonowanej przez najlepszych dj’ów. Proponujemy dobrą zabawę w sercu Włoch, które bije rytmem Twojej muzyki. Stań na piaszczystej plaży i poczuj żar słońca Rimini! Tu spędzisz wolny czas w formie, jaką najbardziej lubisz! Oddaj się gorącej atmosferze zabawy i ciesz się słońcem! Dni odpoczynku na plaży przeplatane będą realizacją programu turystycznego oraz animacjami. Ponadto proponujemy niezapomniany pobyt w Mirabilandii, największym włoskim parku rozrywki, gdzie można poszaleć na karuzelach i kolejkach górskich oraz zobaczyć m.in.: pokazy kaskaderów, projekcje w kinie 4D. Chwile relaksu zapewni przejazd napowietrzną kolejką lub diabelskim młynem. Więcej szczegółów na www.mirabilandia.it. Nasi uczestnicy otrzymują również specjalną kartę zniżkową do wykorzystania w pobliskich lodziarniach i restauracjach. To jeszcze nie wszystkie atrakcje!

Zapraszamy Was na niezapomniany wakacyjny wypoczynek na piaszczystej, szerokiej plaży. Będzie czas na kąpiele w morzu, aerobik oraz opalanie. Wyjście na basen kąpielowy. Ciekawy program pobytu zaproponują Wam animatorzy i wychowawcy, a odpoczynek na plaży będzie przeplatany ofertą programu turystycznego oraz animacjami. Nasz program turystyczny obejmuje zwiedzanie najbardziej znanego włoskiego kurortu – Rimini, gdzie będzie można zobaczyć: starówkę, port jachtowy, Łuk Augustyna, Most Tyberiusza i mury obronne. Ponadto czekają Was konkursy, zabawy, wieczorne karaoke i turnieje sportowe z nagrodami. Na zakończenie pobytu prawdziwe emocje w Mirabilandii – największym włoskim parku rozrywki.

Program fakultatywny

Oferta wycieczek fakultatywnych w hotelu Consul w Rimini, oferowanych przez włoskiego kontrahenta (wycieczki odbędą się przy odpowiedniej liczbie chętnych):

Rzym - cena: 60 EUR

Wyjazd ok. godz. 1.00 w nocy z Rimini przejazd do Wiecznego Miasta. Przyjazd koło 7.00. Pierwszym etapem wycieczki jest zwiedzanie najmniejszego Państwa Świata, czyli Watykanu. Plac Św. Piotra oraz Bazylika Św. Piotra (wszystko opowiadane jest na zewnątrz na placu). Koło godziny 9.00 odbieramy słuchawki i udajemy się w wieczne miasto przechodząc koło Zamku św. Anioła (nazywany także Mauzoleum Hadriana). Zamek położony jest niedaleko Watykanu, na prawym brzegu Tybru (zwiedzamy z zewnątrz). Mostem uskrzydlonych Aniołów przechodzimy Placu Savona. Spacer szlakiem XVI i XVII wieku, kiedy w Rzymie tryumfował Barok, rozpoczyna się na placu Navona. Kiedyś stadion cesarza Domicjana, dzisiaj jeden z najżywszych placów miasta. Na środku placu Fontanna Czterech Rzek, dzieło wybitnego przedstawiciela baroku Berniniego. Obecnie plac służby przede wszystkim, jako miejsce odpoczynku i podziwiania trzech wspaniałych fontann. Z fontanny udajemy się do Panteonu (wejście indywidualnie, dla chętnych dodatkowo płatne około 5 Euro). Ta okrągła świątynia dedykowana wszystkim bogom, położona jest na Polu Marsowym. Pierwotnie budowla powstała w 27 r. p.n.e., na skutek pożaru w 80 r. n.e. uległa zniszczeniu, a około roku 125 została odbudowana. Kolejnym etapem są Schody Hiszpańskie nie są zwykłymi schodami. To miejsce spotkań mieszkańców oraz jedno z najczęściej odwiedzanych miejsc przez turystów i pomimo, że są jednymi z najdłuższych i najszerszych schodów w Europie (mają 138 stopni). Schody zbudowano na jednym z najsłynniejszych placów w Rzymie – Placu Hiszpańskim (Piazza di Spagna). Plac Hiszpański zachwyca swą elegancją i osiemnastowieczna finezją. Ulubione miejsce spotkań cudzoziemców. Stąd rozchodzą się słynne ulice Margutta, Babuino, Condotti, przy których znajdują się najwytworniejsze sklepy Rzymu. Dalej udajemy się do Fontanna di Trevi najsłynniejszej fontanny. Fontanna di Trevi to królowa fontann rzymskich, tu nie należy szczędzić drobnych, wrzucając monetę rzymianie gwarantują wam powrót w to miejsce. Każdy kto wrzuci monetę do fontanny, wróci jeszcze kiedyś do wiecznego miasta. (tu jest przerwa na odpoczynek około 45 minut). Po przewie udajemy się na Plac Wenecki i Pałac Wenecki. Na Placu Weneckim znajduje się kilka godnych uwagi budowli. Boczna elewacja pałacu Weneckiego łączy się z fasadą kościoła św. Marka. Ołtarz Ojczyzny jest to duża budowla z białego marmuru, dominująca na placu Weneckim, będąca zarazem pomnikiem króla Wiktora Emanuela II i Grobem Nieznanego Żołnierza. Kapitol pomnik Marka Aureliusza, Pałac Rządowy i symbol wiecznego miasta (replika). Przechodzimy następnie na fori imperiali gdzie znajdują się Fora. Forum Romanum – kolejny symbol Rzymu. Rynek rzymski, bo tak dosłownie brzmi tłumaczenie Forum Romanum, był niegdyś centralną częścią republiki rzymskiej, gdzie odbywały się zgromadzenia o charakterze politycznym, religijnym oraz towarzyskim. Forum Trajana – Hale Trajana. Podchodzimy pod Amfiteatr Flawiuszy (Koloseum) mi Łuk Konstatntyna. około godziny 14-14.30 wyjazd z Rzymu w stron Rimini. Powrót w godzinach wieczornych. Śniadanie oraz obiad formie „suchego prowiantu”. Powrót na późniejszą kolację do hotelu.



Wenecja - cena: 55 EUR

Wyjazd ok. godz. 4.30 w nocy z Rimini, przejazd do Chioggi - Sottomariny.

Chioggia - Mała Wenecja. Wybrzeże Wenecji Euganejskiej jest pełne atrakcji, z których najpiękniejszą i najbardziej znaną jest, oczywiście, sama Wenecja. Wraz z licznymi wysepkami tworzy przebogaty w cudne pejzaże region turystyczny w postaci półksiężyca laguny. O godz. 7.00 płyniemy Laguną Wenecką gdzie widzimy najstarsze fortyfikacje wojenne jakie powstały na lagunie, Palestrine wyspy takie jak np. Lido – plaża dla Wenecjan i wiele innych obiektów. Dopływamy po około 2 godzinnym rejsie do Palcu Św. Marka koło 9.00 Zwiedzamy (z zewnątrz):

Bazylika św. Marka (wchodzimy, ale opowiadamy na zewnątrz),
Plac św. Marka (Piazza San Marco),
Piazzetta di San Marco,
Pałac Dożów (Palazzo Ducale),
Most Westchnień (Ponte dei Sospiri),
Wieża zegarowa (Torre dell’Orologio),
Prokuracja (Procuratie Vecchie i Procuratie Nuove),
Kanał Grande (Canale Grande),
Most Rialto (tu jest przerwa na odpoczynek około 45 minut).

Powrót na prom na godz. 14. Rejs ok. 2 godziny. Przypływamy do Chioggi koło 16.00 Wyjazd w stronę Rimini. Powrót w godzinach wieczornych. Śniadanie oraz obiad w formie „suchego prowiantu”. Powrót na kolację do hotelu ok. 19.



San Marino - cena: 20 EUR (wycieczka ½ dnia)

Wyjazd po obiedzie i powrót na kolacje lub po śniadaniu i powrót na obiad. Wycieczka obejmuje zwiedzenie najstarszej Republiki Świata oraz przewidziany jest również czas przeznaczony na zakupy. Jest to spacer po urokliwej stolicy. Spacer zaczynamy wejściem przez główna bramę PORTA SAN FRANCESCO (Brama św. Franciszka). Jest to dawna brama miejska i siedziba straży.Nastpnie udajemy się do ogrodu i najstarszej fonacji która broniła San Marino Groty kuszników. Udajemy się na taras widokowy i na PIAZZA della LIBERTA widzimy PALAZZO PUBBLICO (tylko z zewnątrz) Siedziba Kapitanów Regentów, Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Wielkiej Rady. Ratusz wznosi się przy Placu Wolności. PIAZZA della LIBERTA (Plac Wolności). Plac Wolności zdobi Statua della Liberta,

BASILICA del SANTO (Bazylika Świętego) dla chętnych wchodzimy

CHIESA di SAN PIETRO(Kościół św. Piotra) tylko z zewnątrz

LA PRIMA TORRE(Pierwsza Wieża) tylko z zewnątrz

LA SECONDA TORRE(Druga Wieża) tylko z zewnątrz

LA TERZA TORRE(Trzecia Wieża) w czasie na zakupy

Powrót na kolację do hotelu.

Dyskoteka z gwiazdą DJ – w Klubie Altro Mondo Studios organizowane są występy światowej sławy DJ (18.07.2018 – DJ Gemitaiz, 25.07.2018 – DJ Sfera Ebbasta, 04.08.2018 – DJ DonDiablo, 08.08.2018 DJ Gue’Pequeno, 18.08.2018 – DJ Deorro, 22.08.2018 DJ Madman). Wstęp tylko dla uczestników którzy ukończyli 16 lat. Cena 22 EUR.

Wykaz koncertów w dyskotece - ALTRO MONDO STUDIOS 2018

Warunkiem uczestnictwa jest ukończone 16 lat.

Turnus 04.07 – 14.07

7.07. – sobota DJ Olivier Heldens (dance) - koszt biletu wstępu 15euro

11.07. – sroda DJ Rkomi (rap) - koszt biletu wstępu 13euro



Turnus 12.07 – 22.07

14.07. – sobota DJ Afro Jak (house) - koszt biletu wstępu 18euro

18.07. – sroda DJ Gemitaiz (rap) – koszt biletu wstępu 13euro



Turnus 20.07 – 30.07

21.07. – sobota DJ TimmyTrumpet (house) – koszt biletu wstępu 18euro

25.07. – sroda DJ Sfera Ebbasta (rap, hiphop) – koszt biletu wstępu 13euro

28.07. – sobota DJ Will Sparks (elektro house) – koszt biletu wstępu 18euro



Turnus 28.07 – 07.08

01.08. – sroda DJ J-Ax (rap) – koszt biletu wstępu 13euro

04.08. – sobota DonDiablo (house) – koszt biletu wstępu 18euro



Turnus 05.08 – 15.08

08.08. – sroda DJ Gue’Pequeno (rap) – koszt biletu wstępu 13euro

11.08. – sobota DJ Tujamo (Electro House) – koszt biletu wstępu 18euro



Turnus 13.08 – 22.08

15.08. – sroda DJ Steve Aoki (house) – koszt biletu wstępu 23euro

18.08. – sobota DJ Deorro (elektro House) – koszt biletu wstępu 18euro



Turnus 20.08 – 29.08

22.08. – środa DJ Madman (rap) – koszt biletu wstępu 13euro



Zakwaterowanie

8 noclegów (terminy 13-22.08; 20-29.08.2018r. - 7 noclegów). Hotel Consul**+ zlokalizowany w centrum Rimini, około 150
metrów od ogólnodostępnej, miejskiej plaży z nadzorem miejscowych ratowników. W hotelu pokoje 4-, 5-osobowe z klimatyzacją i telewizorami. Pokoje z łazienkami składającymi się z ubikacji, prysznica i umywalki (typowymi dla włoskich hoteli). Możliwe są łóżka piętrowe. Do dyspozycji uczestników: restauracja, sala TV, recepcja, bezpłatne Wi-Fi. Światowej sławy kurort Rimini oferuje liczne atrakcje, w tym renomowane kluby i dyskoteki (ok. pięciu w obrębie kilku ulic).



Świadczenia

Zakwaterowanie: 8 noclegów (terminy 13-22.08; 20-29.08.2018r. - 7 noclegów).
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki, kuchnia włoska). Śniadania i jednodaniowe obiady (lunch) w formie bufetu. Kolacje są serwowane i składają się z dwóch dań na ciepło (np. zupa lub makaron oraz danie mięsne plus deser lub owoc). Do obiadu i kolacji podawana jest woda w dzbankach. Na życzenie możliwa również kuchnia wegetariańska oraz bezglutenowa (do zamówienia na co najmniej 7 dni przed rozpoczęciem imprezy). Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu z hotelu oraz prowiant za obiad (2 kanapki z wędliną lub serem, owoc, 0,5 litra wody). W drodze powrotnej posiłek w Czechach.
Transport: autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie: KL - 20.000 EUR, NNW - 15.000 PLN.
Serwis plażowy: w wyznaczonych godzinach. Plaża z natryskami, przebieralniami, boiskiem do siatkówki, leżakami (leżak na 2 osoby).
Opieka pedagogiczna.



Informacje praktyczne

Cena nie zawiera obowiązkowej dopłatyza wstęp do Mirabilandii, miejscowej opłaty klimatycznej i za klimatyzację, łącznie: 45 EUR (za turnusy
8 noclegowe) i 40 EUR (za turnusy 7 noclegowe).
Przejazd na trasie: Cieszyn – Wiedeń – Graz – Klagenfurt – Villach – Tarvisio – Wenecja – Rimini (ok. 1.150 km) – ok. 18 godzin. Podczas przejazdu przerwy organizowane są co około 4 godziny. Dłuższa przerwa na posiłek (w drodze do Włoch) przewidziana jest w Czechach - orientacyjny koszt posiłku od 100 CZK.
Planowany przyjazd do Rimini około 11.00. Zakwaterowanie pierwszego dnia pobytu ok. godziny 16.00.
Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja 20 EUR (zwracana w dniu wyjazdu, o ile nie zostaną wyrządzone szkody). Proponujemy zabrać drobne monety (korony czeskie i euro) na toaletę. Uczestnicy wyjazdu powinni zabrać: paszport lub dowód osobisty, kartę zdrowia, krem z filtrem UV, okulary przeciwsłoneczne, nakrycie głowy, ręczniki, strój sportowy i kąpielowy oraz mały plecak na wycieczki. Basen dostępny w terminach 26.06-11.08. Rekomendujemy wyrobienie bezpłatnej Europejskiej Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego. Sugerowane minimalne kieszonkowe na opłaty, kaucję, Mirabilandię i drobne wydatki - 150 EUR plus na wybrane wycieczki fakultatywne. Wykwaterowanie ostatniego dnia pobytu około godziny 9.00. W trakcie powrotu do Polski uczestnicy otrzymują prowiant (2 kanapki, wodę, owoc) oraz posiłek w Czechach, jednak z uwagi na czas
przejazdu prosimy o zabezpieczenie uczestników w środki na zakup sobie ewentualnych dodatkowych posiłków i napojów. W drodze powrotnej przewidziany jest ok. 9 godzinny pobyt w parku rozrywki Mirabilandia. Bilet wstępu upoważnia do korzystania z ponad 40 różnych atrakcji.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Włochy - Rimini - obóz rekreacyjny     (skrót: RIMINI CONSUL REKREACJA OBOZ PAX FB)
Nr grupy Data Cena 

kod imprezy: OIOR~RIMINI_CONSUL_REKREACJA_OBOZ_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.