Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Muszyna - obóz Military Camp Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Góry

Aktywne

Militarny

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Muszyna

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Muszyna


« wróć do listy imprez
Muszyna - obóz Military Camp (wiek 12-19)
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Military Camp 13-18 lat



Program

Rekrucie! Wstąp do obozu MILITARY CAMP. Ciągłe walki ASG i paintball zwiększą Twoje umiejętności w walce. Przejdziesz szereg specjalistycznych szkoleń, treningów, nauczysz się jak przetrwać w każdych warunkach. Poczujesz prawdziwe życie żołnierza – spanie w namiotach wojskowych pod gołym niebem, nocne warty i patrole, ciche alarmy, krew, pot i łzy. Wojsko kształtuje charakter. Wojskową dyscyplinę zapewnia codzienna musztra, apele, oraz kontrole czystości przeprowadzane przez dowódców kompanii. Co żołnierz ma pod łóżkiem? – żołnierz ma pod łóżkiem sprzątać! W programie wiele atrakcji. Wojskowe szkolenie fizyczne (2x2 godziny) – pokonywanie wojskowego toru przeszkód, kształtowanie siły, szybkości, wytrzymałości, ćwiczenia terenowe, marszobiegi na orientacje, przeprawy rzeczne. Zajęcia przygotowują do finałowego biegu Extreme Run. Musztra (2x2 godziny) – celem jest wyszkolenie żołnierzy w sprawnym wykonywaniu rozkazów. Obejmuje sprawne zajmowanie miejsca w szyku, marsz krokiem równym i defiladowym, oddawanie honorów, chwyty bronią itp. Rowery górskie (1x2 godziny) – rowerowa wyprawa w teren. Zajęcia Linowe (2x2 godziny) – budowa wieży, most tybetański, tyrolka, wspinanie po specjalnie przygotowanym drzewie, slackline, drabina sznurowa. NOWOŚĆ! BIG SWING czyli skok wahadłowy na linie z platformy. Szkolenie strzeleckie (2x2 godziny) – serwis broni, zajęcia na strzelnicy polowej, techniki snajperskie. Strzelectwo dynamiczne (strzelanie w różnych pozycjach strzeleckich, ze stanowisk podczas pokonywania toru sprawnościowego). ASG (3x4 godziny) – odwzorowanie realiów prawdziwej walki w terenie zalesionym – ćwiczenia taktyczne, treningi i walki grup paramilitarnych przy użyciu replik broni typu: np. AK47, G36C, MP5, AUG, karabinek snajperski. Sygnały i komunikaty (2x2 godziny) – przedstawienie meldunków, sygnałów bliskich i dalekich, znaków świetlnych, ręcznych oraz dźwiękowych. Symulacja pola walki (2x2 godziny) – dym, światło, błoto, wybuchy petard, hałas syren, presja czasu – symulacja polega na pokonaniu toru przeszkód, wykonaniu zadań oraz uratowaniu kompana, a to wszystko podczas wiernie odwzorowanych realiów bitwy. Paintball (2x2 godziny) – gra na zasadach scenariuszowych DEATH MATCH, BOMB IN THE GAME, 1 CENTER FLAG, VIP Walka toczy się na polu paintballowym oraz w otwartym terenie zalesionym. Taktyka zielona (2x2 godziny) – formacje patrolowe, „zakładanie” zasadzek, pokonywanie przeszkód terenowych w formacjach, przemarsze szykiem ubezpieczonym, działania zaczepno-obronne, czytanie mapy, kamuflaż. Taktyka czerwona (1x2 godziny) – ewakuacja i transport rannych, udzielenie pomocy przedmedycznej – krwotoki, skaleczenia, rany. Taktyka czarna (2x2 godziny) – dotyczy bezpośredniej walki z przeciwnikiem w budynkach, terenie zurbanizowanym i ogólnie pojętych obiektach „zamkniętych”. Bytowanie (2x2 godziny) – technika zakładania skrytych obozów wojskowych, pozyskiwanie wody, okopy, sztuka przetrwania. Zespołowe gry sportowe (2x2 godziny). Quady (2x2 godziny) – pokonując trudny górzysty teren kadeci uczą się szybkiego i bezpiecznego przemieszczania się podczas warunków czasu zagrożenia. Spływ pontonem (ok. 3,5 godziny – 1 raz w turnusie) – rwąca rzeka zaskoczy Cię swoim pięknem, a szybki nurt przyniesie wiele emocji. Rzeka graniczy ze Słowacją, więc na drugim brzegu witamy się Ahoj. Długość trasy, to blisko 14 km. Extreme Run (1x4 godziny) Ostatecznie zweryfikuje umiejętności nabyte podczas obozu. Na trasie ok. 3 km czekają Cię m.in. przeprawy strumieniem, kładki z bali, schody, błoto, podbiegi pod górę i wspinaczki linowe i wszystko to czego się nie spodziewasz. Najlepsi zostaną uhonorowani. Aquapark (1 raz w turnusie) – wyjście do Aquaparku zależne od warunków atmosferycznych, basen odkryty na terenie Ośrodka bez ograniczeń.
WYMAGANY EKWIPUNEK. Obowiązkowo: mundur wojskowy, odzież wojskowa, śpiwór, poduszka „jasiek”. Dodatkowo: legitymacja szkolna, mały plecak, latarka z zapasem baterii, ciepły polar, dres sportowy, kurtka przeciwdeszczowa, odzież i buty do chodzenia po lesie i mokradłach, dodatkowe buty do wod (mogące ulec zniszczeniu), letnie nakrycie głowy, okulary przeciwsłoneczne, krem ochronny z filtrem UV, strój kąpielowy; mile widziane: buty wojskowe, ekwipunek wojskowy, oporządzenie.

Zakwaterowanie

10 noclegów w wojskowych namiotach typu NS (10-osobowe, drewniana podłoga, łóżka polowe) rozbitych na terenie OSiR Alpina Sport. Sanitariaty w budynku Ośrodka. Alpina Sport to jedno z nielicznych miejsc w Polsce o tak bogatym zapleczu sportowym. Na obszarze 3000 metrów kwadratowych zlokalizowanych jest 12 kortów tenisowych, 2 boiska wielofunkcyjne ze sztucznej trawy, boisko do piłki nożnej, siatkówki plażowej, stadion lekkoatletyczny 200 m, basen otwarty, strzelnica, tor do jazdy na qudach, pole paintballowe, wieża do zjazdu na linie (tyrolka), most tybetański oraz wiele innych atrakcji.



Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów.

Wyżywienie: Całodzienne (3 posiłki dziennie + podwieczorek). Śniadania i kolacje o dużym urozmaiceniu w formie bufetu szwedzkiego, obiad i podwieczorek serwowany. Wszystkie posiłki w klimatyzowanej restauracji. Pierwszy posiłek: obiadokolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu plus prowiant za obiad na drogę powrotną.

Transport: autokar turystyczny z klimatyzacją.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.



Informacje praktyczne

Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: Całodzienne (3 posiłki dziennie + podwieczorek). Śniadania i kolacje w formie bufetu szwedzkiego, obiad i podwieczorek serwowany. Wszystkie posiłki w klimatyzowanej restauracji. Pierwszy posiłek: obiadokolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu plus prowiant za obiad na drogę powrotną. Między posiłkami dostęp do wody pitnej.
Transport: autokar turystyczny z klimatyzacją.
Ubezpieczenie: NNW - 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Muszyna - obóz Military Camp     (skrót: MUSZYNA ALPINA MILITARY CAMP PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
OPCM071515.07 - 25.07Impreza w trakcie realizacji Plan podróży11 dni
OPCM072626.07 - 05.081549 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.