Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Szklarska Poręba - Klub Urwisa - kolonia pełna atrakcji Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Kolonie

Polska

Góry

Rekreacyjne

Ogólnorekreacyjny

Kolonie w miejscowości

Szklarska Poręba

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Szklarska Poręba


« wróć do listy imprez
Szklarska Poręba - Klub Urwisa - kolonia pełna atrakcji (wiek 6-12)
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Kolonia pełne atrakcji

Klub Urwisa 7-11 lat



Program

Chcielibyśmy zaprosić Państwa pociechy do Szklarskiej Poręby, zwanej „Perłą Karkonoszy”. Kameralne grupy, bardzo dobre warunki zakwaterowania i ciekawy program pobytu to gwarancja idealnego wypoczynku, relaksu i świetnej zabawy. Zabierzemy dzieci na całodzienną wycieczkę do słynnego wrocławskiego ZOO, a stamtąd prosto na Czarny Ląd. W jedynym w Polsce Afrykarium obejrzą faunę i florę Afryki w tym m. in. rafę koralową i ryby występujące w Morzu Czerwonym, żółwie pustynne, około 50 gatunków ryb występujących w rejonie Kanału Mozambickiego. Do tego hipopotamy nilowe i zwierzęta sawanny (mrówniki, antylopy), pingwiny oraz kotiki z Wybrzeża Namibii, a także krokodyle, wydry i manaty występujące w dżungli Kongo. Po tej wycieczce dzieci będą mogły stwierdzić że Afrykę znają już jak własną kieszeń. Zadbamy, aby dzieci w trakcie wycieczki nad ”Wodospad Kamieńczyka” poczuły się jak w baśniowym królestwie Narni. Woda z tego, najwyższego w Sudetach wodospadu, spada trójstopniową kaskadą z wysokości 27 m do przepięknego wąskiego wąwozu. Urok tego miejsca docenili nawet twórcy filmu „Opowieści z Narnii książę Kaspian”, nagrywając tu kilka scen. Odwiedzą również Osadę Średniowiecznych Poszukiwaczy Skarbów – to miejsce gdzie czas się zatrzymał. Poznają dawne metody obróbki kamienia, żelaza i szkła. Czeka tam na nich również poczęstunek i konkursy z nagrodami. Nie zabraknie również chwili relaksu w ciepłych wodach Term Cieplickich, gdzie czekają na Nich baseny termalne z hydromasażami, huśtawki, zjeżdżalnie i gejzery. Rozegrają tu również wyjątkowy wodny mecz koszykówki. Ale to nie wszystkie atrakcje, które dla Nich przygotowaliśmy!

Oprócz programu turystycznego, specjalnie dla naszych Urwisów, przygotowaliśmy pełen atrakcji program rekreacyjny. Podczas gier i zabaw integracyjnych poznacie koleżanki i kolegów z całej Polski, a kto wie, może zawrzecie przyjaźnie, które będą trwały latami? Wspólnie, wraz z wychowawcami, będziecie szukać ukrytych skarbów. Wspaniałą zabawę zapewni nauka robienia gigantycznych baniek mydlanych czy malowanie twarzy. Będziecie też mieli okazję wykazać się swoimi umiejętnościami – weźmiecie udział w „Olimpiadzie Urwisa” i talent show „Urwis ma talent” – pomożemy Wam odkryć nawet te najgłębiej drzemiące w Was talenty! Podczas zajęć plastycznych poznacie podstawy technik malarskich, rysunkowych, elementy kompozycji plastycznej, a uzyskaną wiedzę będziecie mogli wykorzystać wykonując własnoręcznie pamiątki z wakacji – ramki na zdjęcia, biżuterię, pocztówki. Wieczory będziemy spędzać spokojnie – snując wspólnie opowieści, czytając, grając w gry planszowe lub aktywnie – grając w kalambury oraz wspólnie wymyślając gry i zabawy. Do domu zabierzecie niezapomniane wrażenia, którymi będziecie się dzielić z Rodzicami jeszcze długo po powrocie!

Zakwaterowanie

10 noclegów w Kompleksie Ośrodków Wczasowych Halny i Królowa Karkonoszy w Szklarskiej Porębie. Kompleks całkowicie wyremontowany w 2016 roku. Pokoje 2-, 3-, 4-, 5-osobowe oraz typu studio 2+4, wszystkie z łazienkami. Ośrodek położony na dużym działce z terenem do gier zespołowych. Posiada salę do tańca, salę do ćwiczeń, plac zabaw, miejsce na ognisko. Przy obiekcie profesjonalne zaplecze sportowe.



Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) na stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant za obiad na drogę powrotną. Dostęp do wody pitnej dla uczestników między posiłkami.
Transport: autokar turystyczny z klimatyzacją.
Ubezpieczenie: NNW - 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna.
Realizacja programu.



Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży oraz opłat za program fakultatywny. Możliwość przesiadki na trasie przejazdu. Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podroży. Należy zabrać ze sobą: buty na wycieczki górskie, ciepły polar, kurtkę nieprzemakalną, mały plecak,nakrycie głowy, strój kąpielowy, ręcznik kąpielowy. Prosimy pamiętać o zabraniu wypełnionej karty kwalifikacyjnej oraz o podpisaniu bagażu dzieci.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 21:00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 07:00. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 20.30, wyjazd nie później niż o godz. 06.45.

Klub Urwisa to zajęcia prowadzone w małych grupach i program dopasowany do indywidualnych możliwości i potrzeb dzieci. Chcemy, aby pierwszy samodzielny wyjazd wakacyjny był jak najbardziej komfortowy zarówno dla dzieci jak i ich rodziców, dlatego gwarantujemy:
• grupy wiekowe 7-11 lat,
• małe grupy – maksymalnie 12-15 osobowe,
• specjalnie dobraną kadrę z doświadczeniem w pracy i opiece nad
najmłodszymi dziećmi – rekrutowaną spośród nauczycieli klas
wczesnoszkolnych,
• program i zajęcia dostosowane do możliwości i potrzeb
najmłodszej grupy wiekowej,
• codzienne relacje fotograficzne/video z obozu,
• bezpośredni kontakt z kierownikiem kolonii/wychowawcą
podczas całego turnusu,
• koszulka i upominek reklamowy od Almaturu i firmy Coccodrillo.
Na obozie dzieci nie korzystają z urządzeń elektronicznych – tablety, czytniki, itp. prosimy o pozostawienie ich w domu. Telefony dzieci oddają do depozytu – mogą korzystać z nich raz dziennie (po śniadaniu).



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » Warunki promocji     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Szklarska Poręba - Klub Urwisa - kolonia pełna atrakcji     (skrót: SZKLARSKA HALNY KLUB URWISA PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
OPOS071515.07 - 25.07Impreza w trakcie realizacji Plan podróży11 dni
OPOS072626.07 - 05.08Sprzedaż zakończona Plan podróży11 dni
OPOS080606.08 - 16.08Sprzedaż zakończona Plan podróży11 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.