Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Muszyna - obóz Fabryka Adrenaliny Wakacje

OFERTY ZIMOWE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Góry

Aktywne

Przygoda

Paintball

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Muszyna

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Muszyna


Muszyna - obóz Fabryka Adrenaliny (wiek )
Informacje
Galeria




» przejdź do galerii

Fabryka Adrenaliny 10-18 lat



Program

Przeżyj niezapomnianą przygodę, poczuj dreszcz emocji i adrenalinę napływającą do krwi. Program pełen atrakcji sprawia, że nie ma ani chwili na nudę. Nastaw się na dni wypełnione aktywnym spędzaniem czasu i niesamowitymi wrażeniami. Zajęcia wzmocnią Twoją kondycję fizyczną i przygotują Cię do najważniejszego wydarzenia obozu – Extreme Run!!! W programie znajdziesz atrakcje pełne emocji. Quady (3x2 godziny) – Szkolenie odbywa się na specjalnie przygotowanym torze, gdzie pod czujnym okiem instruktorów obozowicze uczą się bezpiecznego prowadzenia quada. Gdy już wszyscy opanują swoje czterokołowe maszyny, grupa wyrusza na wyprawę. Paintball (3x2 godziny) – Każdy uczestnik wyposażony w mundur, maskę, ochraniacze i marker staje się żołnierzem i wspólnie ze swoją drużyną rusza do boju! Uczestnicy grają według określonych scenariuszy, z których każdy ma odmienną fabułę i zapewnia uczestnikom mocną dawkę adrenaliny. Spływ pontonem (1x ok. 3,5 godziny ) – trasa spływu malowniczą Doliną Popradu zaskoczy Cię swoim pięknem, a szybki nurt rzeki przyniesie wiele emocji. Rzeka graniczy ze Słowacją, więc na drugim brzegu witamy się Ahoj. Długość trasy, to blisko 14 km. Zajęcia linowe (3x2 godziny) – uczestnicy będą się wspinać, pokonywać most linowy, budować wieżę, zjeżdżać na linach (tyrolka), posiądą umiejętność obsługi uprzęży alpinistycznej oraz technik wspinaczki. NOWOŚĆ! BIG SWING czyli skok wahadłowy na linie z platformy. NOWOŚĆ! Interagent (1x ok. 10 godzin) – interaktywna gra scenariuszowa oparta na popularnym programie telewizyjnym. Gra trwa do świtu do zmierzchu, a świat rzeczywisty przenika się ze światem wirtualnym. Podejmij wyzwanie i miej się na baczności. Wielki wygrany może być tylko jeden, a zwycięstwo gwarantuje zniżkę na pobyt w Fabryce Adrenaliny w kolejnym roku. NOWOŚĆ! Wyprawa do Bacówki nad Wierchomlą z noclegiem (1 raz w turnusie) – piesza wyprawa szczytami górskimi do schroniska PTTK nad Wierchomlą, usytuowanego 887m.n.p.m. Po dotarciu do celu na obozowiczów czekać będzie ognisko w świetle gwiazd i przy gitarowym akompaniamencie. Nocleg w górskim schronisku na długo pozostanie w pamięci. O świcie wyruszą słońcu na spotkanie. Strzelanie: (1x2 godziny) – obejmują strzelanie statyczne z łuku i broni pneumatycznej (karabin, pistolet) do tarczy jak i celów ruchomych. ASG (1x4 godziny) – to gra odzwierciedlająca prawdziwe pole walki w terenie zalesionym – ćwiczenia taktyczne, sygnały dowodzenia, treningi i walki grup paramilitarnych przy użyciu replik broni typu: np. AK47, G36C, MP5, AUG, karabinek snajperski. Tylko u nas Extreme Run (1x4 godziny ) – to wyzwanie godne najlepszych. Na trasie ok. 2,5 km czekają Cię m.in. przeprawy przez strumienie, kładki z bali, schody, błoto, podbiegi, wspinaczki linowe i wszystko to czego się nie spodziewasz. Nie ważne jak skończysz bieg, ważne że dałeś z siebie wszystko i podjąłeś wyzwanie. Workout (2x2 godziny) – zajęcia przygotowują do wielkiego biegu Extreme Run – kształtowanie siły, szybkości, wytrzymałości, ćwiczenia terenowe. Rowery górskie (2x2 godziny)
– poza walorami zdrowotnymi te zajęcia to prosty i doskonały sposób na integrację. Uczestnicy wycieczki pokonują górzysty teren, a przed nimi rozpościera się panorama miasta. Gry zespołowe (2x2 godziny) – zajęcia z poszczególnych dyscyplin sportowych takich jak: piłka nożna, koszykówka, plażowa piłka siatkowa. Zajęcia przy muzyce (2x2 godziny) – mają na celu dobrą zabawę w rytmach muzyki, a przy okazji naukę prostych kroków tanecznych i poprawę podstawowych parametrów fizycznych. Pierwsza pomoc przedmedyczna (1x2 godziny) – nauka podstawowych zasad pierwszej pomocy. Zajęcia filmowe (1x2 godziny) – pobudzają kreatywność i twórcze myślenie. Zadaniem grupy będzie nakręcenie krótkiego filmu ukazującego charakter, każdej z osób. Po zmontowaniu dostarczonego materiału, filmy zostaną wyświetlone na TURNIEJU MIAST i opublikowane na FACEBOOKU, będą świetną pamiątką z wakacji. Wyprawa korytem rzeki (1x2 godziny) – piesza przeprawa korytem w górę rzeki. Aquapark (1 raz w turnusie) – wyjście do Aquaparku zależne od warunków atmosferycznych, basen odkryty na terenie Ośrodka bez ograniczeń. WYMAGANY EKWIPUNEK. Obowiązkowo: śpiwór i poduszka
„jasiek” na nocleg w schronisku.

Zakwaterowanie

10 noclegów w Ośrodku Sportu i Rekreacji Alpina Sport w Muszynie – Złockiem. Pokoje 2-, 3-, 4-, 5-, 6-osobowe oraz studio 2+4 z łazienkami.
Alpina Sport to jedno z nielicznych miejsc w Polsce o tak bogatym zapleczu sportowym. Na obszarze 3000 metrów kwadratowych zlokalizowanych jest 12 kortów tenisowych, 2 boiska wielofunkcyjne ze sztucznej trawy, boisko do piłki nożnej, siatkówki plażowej, stadion lekkoatletyczny 200 m, basen otwarty, strzelnica, tor do jazdy na qudach, pole paintballowe, wieża do zjazdu na linie (tyrolka), most tybetański oraz wiele innych atrakcji.



Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów.

Wyżywienie: Całodzienne (3 posiłki dziennie + podwieczorek). Śniadania i kolacje o dużym urozmaiceniu w formie bufetu szwedzkiego, obiad i podwieczorek serwowany. Wszystkie posiłki w klimatyzowanej restauracji. Pierwszy posiłek: obiadokolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu plus prowiant za obiad na drogę powrotną. Między posiłkami dostęp do wody pitnej.
Transport: autokar turystyczny z klimatyzacją.
Ubezpieczenie: NNW - 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna.
Realizacja programu.



Informacje praktyczne

Każdy uczestnik obozu musi być wyposażony w latarkę, niewielki plecak, oraz obuwie do pieszych wycieczek, dodatkowe obuwie mogące ulec zniszczeniu, czapkę z daszkiem, okulary przeciwsłoneczne, krem z filtrem UV, legitymację szkolną. Obowiązkowo należy zabrać śpiwór i mała poduszkę na nocleg w schronisku.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 21.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 07:00. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz.
18.30, wyjazd nie później niż o godz. 08.00.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Muszyna - obóz Fabryka Adrenaliny     (skrót: MUSZYNA ALPINA FABRYKA ADRENALINY PAX FB)
Nr grupy Data Cena 

kod imprezy: OPSM~MUSZYNA_ALPINA_FABRYKA_ADRENALINY_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.