Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Cypr - kurs j. angielskiego Junior Residence EIC Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Kursy językowe

Cypr

Język angielski

Kursy językowe w miejscowości

Episkopi


Cypr - kurs j. angielskiego Junior Residence EIC (wiek 10-17)
Informacje
Galeria




» przejdź do galerii

Nauka angielskiego na Wyspie Afrodyty

Wiek uczestników 11 - 17 lat

Cypr leży w najcieplejszym rejonie Morza Śródziemnego, a jego plaże i wody należą do najczystszych na świecie. Tu słońce świeci ponad 300 dni w roku. Unosząca się w powietrzu atmosfera sjesty sprawia, że życie toczy się nieśpiesznie, pogodni i uśmiechnięci mieszkańcy siedzą w kawiarniach, obserwują życie na ulicach i placykach. Cypr zapewnia bezpieczeństwo, relaks, piękne plaże i widoki, słońce, doskonałą kuchnię i rodzinną atmosferę, muzykę i taniec, a oprócz tego bogactwo historii starożytnej Grecji, Rzymu i Bizancjum. To właśnie jedną z cypryjskich plaż wybrała sobie bogini Afrodyta na miejsce swoich narodzin. Wiele lat historii wpływów brytyjskich sprawiło, że angielski jest tutaj powszechnie znany i używany. Trudno sobie wyobrazić bardziej klimatyczne i słoneczne miejsce na naukę języka angielskiego. Naucz się języka czerpiąc radość z przebywania z pogodnymi Cypryjczykami, kosztując pysznej, śródziemnomorskiej kuchni, ciesząc się słońcem i błękitem morza!

Szkoła English In Cyprus posiada akredytację cypryjskiego Ministerstwa Edukacji i jest członkiem ELSAC (English Language School Association of Cyprus)



Program

Program: 20 lekcji (po 45 minut) języka angielskiego tygodniowo; grupy o mieszanych narodowościach, maksymalnie 15 studentów w grupie; grupy o zróżnicowanych poziomach nauczania od elementary do advanced; wykwalifikowani nauczyciele z certyfikatami BA (native speakers); test kwalifikacyjny; materiały edukacyjne; certyfikat ukończenia kursu; bogaty program zajęć pozalekcyjnych, zajęcia na basenie (zumba, fashion, aerobik, itp.), gry, zabawy, rozgrywki i zajęcia sportowe, dyskoteki, pokazy filmów, plażowanie. W cenie kursu: jedna całodniowa i jedna półdniowa wycieczka w tygodniu (np. zwiedzanie Nikozji, Limassol, skała Afrodyty, rejs statkiem po morzu).

Przykładowy plan zajęć pozalekcyjnych:

1 dzień: (sobota) – przylot na Cypr, transfer do hotelu, zakwaterowanie, wieczór integracyjny.
2 dzień: (niedziela) – rejs statkiem po morzu (skała Afrodyty, port w Pafos, antyczne mozaiki w House of Dionysus).
3 dzień: zajęcia na basenie „zumba dance”, wieczorem pokaz filmów.
4 dzień: plażowanie nad morzem, po południu gry zespołowe (piłka nożna, siatkówka, koszykówka), wieczorem dyskoteka „fancy dress”.
5 dzień: zajęcia na basenie – „fashion show”, wieczorem „Einstein quiz night”.
6 dzień: po południu gra „Treasure Hunt”, wieczorem „karaoke”.
7 dzień: zajęcia na basenie (aerobik), wieczorem dyskoteka „salsa night”.
8 dzień: wycieczka całodniowa do Nikozji – zwiedzanie głównych atrakcji miasta.
9 dzień: plażowanie nad morzem, po południu spacer po Limassol lub opcjonalne wycieczki do Waterparku lub Ayia Napy.

Zakwaterowanie

Episkopiana Hotel*** – hotel położony w miejscowości Episkopi – 5 minut spacerem od szkoły, 5 minut jazdy busem od plaży (hotel zapewnia bezpłatne transfery). Zakwaterowanie w pokojach 4-osobowych z klimatyzacją, łazienką, balkonem, TV-Sat, suszarką. Do dyspozycji uczestników: basen, darmowe wi-fi w recepcji hotelu, kafejka internetowa (płatna). http://www.episkopianahotel.com/



Świadczenia

Zakwaterowanie: Episkopiana Hotel*** – hotel położony w miejscowości Episkopi – 5 minut spacerem od szkoły, 5 minut jazdy busem od plaży (hotel zapewnia bezpłatne transfery). Zakwaterowanie w pokojach 4-osobowych z klimatyzacją, łazienką, balkonem, TV-Sat, suszarką. Do dyspozycji uczestników: basen, darmowe wi-fi w recepcji hotelu, kafejka internetowa (płatna).
http://www.episkopianahotel.com/
Wyżywienie: całodzienne (śniadania, lunch i obiadokolacje) w formie bufetu. Napoje do posiłków. Pierwszy posiłek: śniadanie w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: kolacja w dniu wyjazdu.
Transport: przelot samolotem linii LOT na trasie Warszawa – Larnaca – Warszawa (zgodnie z rozkładem lotów):
Wylot z Warszawy o 22:30, przylot na Cypr o 02:55.
Wylot z Cypru o 03:40, przylot do Warszawy o 06.15.
Zbiórka na 2 godz. przed wylotem na lotnisku im F. Chopina w Warszawie, przy stanowisku Almaturu. Rodzice/opiekunowie zobowiązani są do odebrania dzieci z lotniska w Warszawie.
Transfer busem z/na lotnisko na Cyprze.
Ubezpieczenie: KL - 20.000 EUR, NNW - 15.000 PLN.
Opieka rezydenta w trakcie całego pobytu. Realizacja programu.



Informacje praktyczne

CENA NIE OBEJMUJE: dodatkowo płatnego programu fakultatywnego, dopłat do nadbagażu. Prosimy zwrócić szczególną uwagę na długość poszczególnych terminów oraz godziny wylotów i przylotów. Rodzice/opiekunowie zobowiązani są do odebrania dzieci z lotniska im. F. Chopina w Warszawie. Sugerowane kieszonkowe w wysokości ok. 150 EUR na wydatki własne i dodatkowo płatne wycieczki fakultatywne. Niezbędne nakrycie głowy oraz ochronny krem do opalania z wysokim filtrem oraz zabranie adaptera sieciowego (angielskie kontakty).Konieczny ważny paszport. Prosimy o zgłaszanie sprzedawcom informacji odnośnie alergii lub wymogu specjalnej diety (np. wegetariańskiej). Konieczny ważny paszport lub dowód osobisty.

Obowiązkowa dopłata na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (10 zł).



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Cypr - kurs j. angielskiego Junior Residence EIC     (skrót: CYPR JUN RESID EIC PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
PAKM070606.07 - 21.07Impreza w trakcie realizacji16 dni
PAKM072020.07 - 04.086099 zł   5599 zł   Last minuteDzwoń16 dni
PAKM080303.08 - 18.08Sprzedaż zakończona16 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.