Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Anglia - Londyn - kurs j. angielskiego Junior Campus PLUS Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Kursy językowe

Wielka Brytania

Język angielski

Kursy językowe w miejscowości

London


Anglia - Londyn - kurs j. angielskiego Junior Campus PLUS (wiek )
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

London experience

Wiek uczestników 13-17 lat

Londyn - stolica Wielkiej Brytanii , największe miasto Unii Europejskiej i jedno z najbardziej kosmopolitycznych i tętniących życiem miejsc na świecie. Big Ben, Buckingham Palace, The House of Parliament czy Tower of London to tylko przykłady licznych atrakcji miasta, które czekają na odwiedzających. W Londynie nie ma miejsca na nudę! Greenwich to dzielnica Londynu położona w południowo - wschodniej części miasta, oddalona zaledwie 20 minut metrem od centrum. To tu zlokalizowane jest słynne The Royal Observatory - najbardziej znane obserwatorium świata, wyznaczające południk zerowy, od którego liczy się długość geograficzną. W roku 1997 Greenwich zostało wpisane przez UNESCO na listę światowego dziedzictwa kulturalnego. Gmina Greenwich była jedną z sześciu pełniących rolę gospodarza Letnich Igrzysk Olimpijskich w 2012 roku.

PLUS - szkoła założona w 1972r.; szkoła posiada akredytację British Council oraz ABLS. Zajęcia odbywają się w kampusie University of Greenwich - położonym na 86 akrowym terenie Avery Hill Park w Eltham, w bezpiecznym i przyjaznym dla studentów miejscu.



Program

Junior Course (13-17 lat)

Program: 20 lekcji (po 45 minut) języka angielskiego tygodniowo; grupy o mieszanych narodowościach; maksymalnie 15 studentów w grupie; grupy o zróżnicowanych poziomach nauczania – od elementary do advanced; wykwalifikowani nauczyciele (native speakers) ; test kwalifikacyjny; certyfikat po ukończeniu kursu; materiały edukacyjne w cenie kursu. Szkoła zapewnia bardzo bogaty program zajęć popołudniowych, wieczornych i weekendowych – zajęcia sportowe i rekreacyjne, talent show, dyskoteki, gry i zabawy.

W cenie kursu jedna wycieczka całodniowa (np. Cambridge, Brighton, Oxford) tygodniowo. Dodatkowo dwa razy w tygodniu zwiedzanie Londynu i jego głównych atrakcji (np: Big Ben, Buckingham Palace, St.James Park, Westminster Abbey, Tower Bridge).


Świadczenia

Zakwaterowanie: w kampusie University of Greenwich (Avery Hill Campus) w pokojach 1-osobowych ze wspólną łazienką*. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 40 GBP/os. zwracana ostatniego dnia jeśli nie zostały wyrządzone szkody.

*Dopłata do pokoju z łazienką 400 zł/tydzień

Wyżywienie: całodzienne: śniadania, pakowany lunch, obiadokolacje (serwowane w szkolnej stołówce). Napoje do posiłków. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu. Prosimy uwzględnić specyfikę kuchni angielskiej.

Transport: przelot samolotem liniowym British Airways na trasie Warszawa – Londyn – Warszawa - zgodnie z rozkładem lotów (wylot z Warszawy – lotnisko Chopina):
Wylot z Warszawy o 11:45, przylot do Londynu o 13.30.
Wylot z Londynu o 13.50, przylot do Warszawy o 17.15.

Transfer z/na lotnisko w Londynie.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A. KL - 20.000 EUR, NNW - 15.000 PLN.

Opieka rezydenta w trakcie pobytu.

Realizacja programu.

CENA OBEJMUJE: Zakwaterowanie i wyżywienie, transport, opiekę rezydenta w trakcie pobytu, program, ubezpieczenie.

CENA NIE OBEJMUJE: Biletów wstępów podczas wycieczek, opłat za przejazdy lokalne, dopłat do nadbagażu, depozytu za zakwaterowanie.



Informacje praktyczne

Sugerowane kieszonkowe w wysokości ok. 200-250 GBP (przykładowe ceny: tygodniowy bilet na metro w strefie 1-3 kosztuje ok. 40 GBP); zabranie adaptera sieciowego (angielskie kontakty) oraz ubrań na każdy rodzaj pogody. Adresy zakwaterowania podajemy zwykle na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy, w celu ułatwienia kontaktu prosimy o podawanie konsultantom sprzedaży adresów poczty elektronicznej (e-mail). Uczestnicy kursu powinni wykazywać się samodzielnością. Biuro nie zapewnia opieki: w drodze do i ze szkoły oraz ma i z zajęć pozalekcyjnych. Uczestnicy zobowiązani są do przestrzeganiua zasad panujących w kampusie.

Rodzice/opiekunowie zobowiązani są do odebrania osób niepełnoletnich z lotniska Chopina w Warszawie.

Konieczny ważny paszport lub dowód osobisty.

Obowiązkowa dopłata na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (10 zł).



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Anglia - Londyn - kurs j. angielskiego Junior Campus PLUS     (skrót: LONDYN WAW JC PLUS PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
PAKS070808.07 - 22.07Impreza w trakcie realizacji15 dni

Terminy i ceny Anglia - Londyn - kurs j. angielskiego Junior Campus PLUS     (skrót: LONDYN WAW JC PLUS PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
PAKS071515.07 - 05.08Impreza w trakcie realizacji22 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.