Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Wakacje

OFERTY ZIMOWE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur


Informacje
Galeria

Aventura en espaňol - kurs języka hiszpańskiego 14-18 lat

Alicante to jeden z najbardziej znanych kurortów i kąpielisk w Hiszpanii, a jednocześnie spore miasto i stolica prowincji. Położone na wybrzeżu Costa Blanca, z dużym portem i górującym nad nim majestatycznym zamkiem Santa Barbara. Wzdłuż wybrzeża ciągnie się wysadzana czterema rzędami palem promenada Esplanada de Espa?a. Miasto jest pełne sklepów, kafejek, a ożywia się najbardziej - jak prawdziwe hiszpańskie miasto - późnym wieczorem. Atrakcją miasta i okolic są też wspaniałe plaże, wśród których najsłynniejszą jest pokryta drobnym, białym piaskiem plaża San Juan. Nie brakuje też zabytków, muzeów, ośrodków kultury, a przede wszystkim wesołych, przyjaznych i rozmownych ludzi, z którymi warto porozmawiać po hiszpańsku.



Program

ZADOR Spain Spanish Courses to sieć szkół językowych z ponad 25-letnią tradycją, specjalizujących się w nauczaniu języka hiszpańskiego. Oprócz nauki języka, prowadzonej przez wykwalifikowanych nauczycieli, szkoła oferuje różnorodny i bogaty program zajęć rekreacyjnych, sportowych oraz wycieczki. Nauka odbywa się w grupach maksymalnie 7-8 osobowych i prowadzona jest interaktywnymi metodami, jak np. piosenki, filmy, gry, które zachęcają do otwartej komunikacji. Na pierwszych zajęciach uczestników czeka test przydzielający do grupy według poziomu: od początkujących do zaawansowanych.

Zajęcia językowe będą prowadzone w wymiarze po 12 i pół godziny w tygodniu, w grupach międzynarodowch. A oprócz nich, uczestnikom proponujemy bogaty program kulturalny, rekreacyjny i sportowy, mający na celu zapoznanie z Alicante, ale i dobrą zabawę. Rano nauka hiszpańskiego, a po obiedzie czas na ćwiczenie języka w trakcie zajęć prowadzonych w większości przez nauczycieli ze szkoły. A więc po hiszpańsku. Zwiedzimy miasto z przewodnikiem: wejdziemy na Zamek Santa Barbara, zobaczymy Ratusz, w Muzeum Walk Byków dowiemy się o typowej dla Hiszpanii Corridzie. Muzeum Volvo Ocean Race przeniesie Was w świat szybkich łodzi żaglowych rozgrywających zawody na wodach Alicante. Będą także dalsze wycieczki popołudniowe i całodzienne. W Aquaparku czekają was wodne atrakcje. W Muzeum Czekolady w Villajoyosa spróbujecie wielu przysmaków, podobnie jak w Muzeum Turronów - słodyczy, w któ- rych słynie wschodnie wybrzeże. Odwiedzicie Jaskinie Canelobre, wodospady i kaskady w Fonts Algar, popłyniecie na słynącą z plaż i przyrody wysepkę Tabarca. Najdalszą wyprawą będzie całodniowa wycieczka do Walencji, uważnej za stolicę hiszpańskiej kuchni. Zobaczycie tam m.in. największe akwarium w Europie. Lekcja salsy dostarczy Wam umiejętności przydatnych w czasie imprez wieczornych w klubie i na plaży. Bę- dziecie mogli także spróbować flamenco i zobaczycie, jak je tańczą mistrzowie. Spróbujecie hiszpańskich tapas i nauczycie się je rozróżniać. Program sportowy będzie również urozmaicony na zasadzie: dla każdego coś miłego. Zadbamy o to, aby podobało się każdemu. Spróbujecie żeglarstwa i - dla chętnych - windsurfingu na słynących z tych sportów wodach Costa Blanca. Popływacie kajakiem, desce z wiosłem (paddle-surfing). Będziecie mieli okazje zjechać tyrolką i przejść trasą linową. A na ziemi zagracie - i to nie raz - w siatkówkę plażową. Nie zabraknie beztroskiego plażowania i ką- pieli morskich oraz wizyt w dyskotekach (uwaga: dostępne dla młodzieży od ukończenia 16 lat).

Świadczenia

Zakwaterowanie: Hotel Maya*** położony blisko centrum Alicante, 5 min spacerem od plaży, a 15 min od szkoły. Pokoje 2-, 3-osobowe z łazienkami, klimatyzacją, telewizorem i dostępem do wi-fi. Na terenie hotelu jest basen zewnętrzny, siłownia i ogród.

Wyżywienie: całodzienne (3 posił- ki) w formie bufetu w restauracji hotelowej. W cenie napoje do śniadania i woda do pozostałych posiłków. Inne napoje za dopłatą.

Transport: samolotem z Warszawy do Alicante i z powrotem, transfer autobusem lub minibusem do i z hotelu. Godziny przelotów będą znane na co najmniej 2 tygodnie przed rozpoczęciem imprezy.. Zbiórka na 2 godziny przed wylotem w hali odlotów lotniska.

Ubezpieczenie: KL - 30.000 EUR, NNW - 15.000 PLN.

Opieka wychowawcy.

Program nauczania języka hiszpańskiego, program rekreacyjny i sportowy, wycieczki i bilety wstępu do wymienionych obiektów.



Informacje praktyczne

Sugerowane kieszonkowe ok. 150-200 EUR na własne wydatki, w tym napoje (oprócz wody) do obiadu i kolacji, dyskoteki. Uwaga: wstęp do dyskotek tylko dla uczestników mających ukończone 16 lat. Zalecamy zabranie nakrycia głowy oraz kremu do opalania z wysokim filtrem i małego plecaka na wycieczki. Konieczny ważny paszport lub dowód osobisty.



» Obowiązek informacyjny    
kod imprezy: PEKA~ALICANTE_KURS_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.