Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Hiszpania - Flamenco show Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Hiszpania

Europa zachodnia

Wycieczki w miejscowości

Malgrat de mar


Hiszpania - Flamenco show
Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Costa Brava / Costa Maresme

- Barcelona - metropolia z charakterem
- Figueres - miasto Salvadora Dali
- Costa Brava i Maresme
- Girona - zabytkowe miasto 3 kultur
- Montserrat - tajemnicza góra
- Pejzaże śródziemnomorskie



Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Niemcy.

2 dzień:
Kontynuacja przejazdu przez Francję i Hiszpanię. Przyjazd do hotelu na Costa Brava lub Costa Maresme, zakwaterowanie, spotkanie organizacyjne, kolacja.

3 - 6 i 8 dzień:
Pobyt na Costa Brava / Maresme. W czasie pobytu organizacja, dodatkowo płatnego, fakultatywnego programu wycieczkowego: Barcelona, Montserrat, Girona - Figueres, rejs statkiem, Waterworld, Marineland, La Masia, Port Aventura. Spacery i wycieczki organizowane przez pilota: wzdłuż wybrzeża, po miejscowości zakwaterowania, do jednego z niezwykłych, tropikalnych ogrodów botanicznych w Blanes lub Lloret de Mar.

7 dzień:

150 zł) wycieczka do Barcelony. Objazd autokarem miasta: zwiedzanie uroczego Park Güell (część bezpłatna), stadionu Camp Nou (wstęp do muzeum i stadionu płatne dodatkowo ok. 24 EUR), przejazd aleją Passeig de la Gracia, spacer wokół kościoła Sagrada Familia. Następnie piesze zwiedzanie Dzielnicy Gotyckiej z katedrą oraz portu, a także spacer promenadą Rambla. Przejazd na Plac Hiszpański, gdzie obejrzymy pokaz Magicznej Fontanny. Wycieczka realizowana przy min. 20 chętnych.

9 dzień:
Około 14.00 wyjazd w drogę powrotną do Polski. Przejazd przez Francję.

10 dzień:
Przejazd przez Niemcy. Przekroczenie polskiej granicy po południu.

Program fakultatywny

Barcelona – wycieczka całodzienna - patrz program 7-godnia imprezy. Cena 150 zł. Płatne wyłącznie w biurze.

Barcelona – wycieczka popołudniowa; w programie m.in. Akwarium, Rambla, pokaz Magicznej Fontanny. Cena ok. 62 EUR.

Montserrat – zwiedzanie średniowiecznego klasztoru i sanktuarium na malowniczej górze. Cena ok. 52 EUR.

Rejs statkiem wzdłuż malowniczego wybrzeża Costa Brava do zabytkowego miasteczka Tossa de Mar. Cena ok. 32 EUR.

Figueres – Girona – wycieczka całodniowa. Zwiedzanie Girony - z piękną, średniowieczną katedrą; Figueres - miasta związanego z Salvadorem Dali. Zwiedzanie muzeum tego artysty (w cenie bilet wstępu). Na koniec degustacja wina. Cena ok. 60 EUR.

Port Aventura – całodniowa wycieczka do największego parku rozrywki Hiszpanii. W cenie bilet wstępu. Cena ok. 100 EUR.

La Masia – biesiada hiszpańska z pokazem tańca flamenco. Cena ok. 40-54 EUR (w zależnosci od wersji).

Waterworld – największe w regionie wodne miasteczko. Cena ok. 35 EUR.

Marineland – park wodny z pokazami tresury delfinów, fok i papug. Cena ok. 32 EUR.

Program wycieczek i ceny mogą ulec zmianie.



Świadczenia

Zakwaterowanie:
7 noclegów w hotelu *** na Costa Brava lub Costa Maresme (np. w Lloret de Mar, Calelli, Santa Susanna). Hotele są położone w odległości do 500 m od plaży. Pokoje 2-, 3-osobowe z balkonami, łazienkami, TV, telefonami. Codziennie sprzątanie pokoi oraz wymiana ręczników. W hotelach: restauracja, bar, basen, winda, bilard, gry zręcznościowe, sejf do przechowywania dokumentów i pieniędzy (dodatkowo płatny). Nazwa i dokładna lokalizacja hotelu będą dostępne w biurze organizatora na ok. 3 dni przed rozpoczęciem turnusu.

Turnus PETC 0702 - Hotel Alegria Fenals Mar *** w Lloret de Mar

Wyżywienie:

3 razy dziennie w formie bufetu, w restauracji hotelowej. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: obiad w dniu wyjazdu. W trakcie całodziennych wycieczek- prowiant. Napoje do obiadu i kolacji płatne dodatkowo.

Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, barkiem, video.

Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.

Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.



Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:

- kosztów programu fakultatywnego,

- kosztów opłaty klimatycznej - ok. 6 EUR za tydzień

- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładach jazdy. Cena podstawowa dotyczy wyjazdów ze Zgorzelca;

- kosztów realizacji programu: przejazdy, bilety wstępu (nie dotyczy programu fakultatywnego) – ok. 25 EUR;

- obowiązkowej dopłaty na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 10 zł.

Pilot rozlicza się z grupą z pobranych kwot na realizację programu. Koszty płacone za całą grupę są dzielone między wszystkich jej uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i niektórych, zastrzeżonych centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.

Doba hotelowa zaczyna się po godz. 16.00, a kończy się o godz. 10.00. Podczas oczekiwania na zakwaterowanie oraz po wykwaterowaniu w ostatnim dniu pobytu uczestnicy składają bagaże w miejscu wskazanym przez pilota.

Przekroczenia granic na postawie dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu. Trasa przejazdu Zgorzelec - Costa Brava (ok. 1800 km) - ok. 25 godzin. Podczas powrotu do Polski mija północ, stąd - w zależności od miejsca docelowego - przyjazd następuje w dziesiątym lub jedenastym dniu imprezy.

W terminach wakacyjnych PETC 0702 i 0718 w przypadku niewielkiej liczby zgłoszeń możliwe jest połączenie dojazdu z obozami młodzieżowymi.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Hiszpania - Flamenco show     (skrót: FLAMENCO SHOW PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
PETC090101.09 - 10.09Sprzedaż zakończona Plan podróży10 dni
PETC091515.09 - 24.092109 zł Plan podróżyRezerwuj10 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.