Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Hiszpania - Barcelona i Madryt - Gorące metropolie Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Hiszpania

Europa zachodnia


Hiszpania - Barcelona i Madryt - Gorące metropolie
Informacje
Galeria

Barcelona - Madryt - Costa Maresme

- Camp Nou i Santiago Bernabeu
- Sagrada Familia i katedra Almudena
- Rambla i Gran Via
- Park Guell i Park Retiro
- fontanna Montjuic i skarby Muzeum Prado



Program

1 dzień:

Wylot z Warszawy do Barcelony. Przejazd do centrum miasta i pierwsze spotkanie ze stolicą Katalonii i drugim co do wielkości miastem Hiszpanii. Z ogromnego Placu Katalońskiego przejdziemy do pełnej wąskich uliczek Dzielnicy Gotyckiej (Barri Gotic), gdzie zwiedzimy gotycką katedrę św. Eulalii, z pięknymi kruż- gankami, zobaczymy Wielki Pałac Królewski, fragmenty starożytnych rzymskich murów, klasycystyczny ratusz miejski (Ajuntament). Przejdziemy się po słynnej promenadzie Rambla, zaglądając do starej hali targowej, gdzie nadal można kupić świeże warzywa i owoce, przyjrzymy się budynkowi najsłynniejszego teatru Barcelony - Liceu, aż dojdziemy do portu i stojącej tam Kolumny Kolumba. Czas na odpoczynek w porcie, do którego zawijają często ogromne wycieczkowce i przejazd do hotelu w jednej z miejscowości na południowym Costa Brava lub Costa del Maresme. Zakwaterowanie, kolacja, nocleg.

2 dzień:

Po śniadaniu przejazd do Barcelony. Pierwszy punkt, stadion Camp Nou na którym gra słynna Barça zachwyci nie tylko kibiców. Po nim zobaczymy Sagrada Familia – monumentalną świątynię autorstwa Gaudiego budowaną z przerwami od ponad 125 lat i do dziś nieukończoną. Następnie pojedziemy do Parku Güell, unikatowe połączenie przyrody i geniuszu tego samego architekta z fantastycznymi schodami, pawilonami, kolumnadą i tarasem, który zachęca do odpoczynku i pamiątkowych zdjęć. Przejazd do centrum i czas na spacer po alei Passeig de Gracia, przy której znajdują się kolejne budowle Gaudiego: Casa Baltto i Casa Mila. Na koniec – przejazd na Plac Hiszpański u podnóża góry Montjuïc, miejsce wystawy światowej z 1929 r., po któ- rej pozostały liczne obiekty, jak np. budynek Muzeum Narodowego Katalonii. To pod nim znajduje się słynna Magiczna Fontanna. Powrót do hotelu na kolację.

3 dzień:

Po śniadaniu wykwaterowanie, przejazd do Barcelony i przejazd pociągiem do Madrytu. Podróż na liczącej ponad 600 km trasie trwa 3-5 godz., w zależności od pociągu. Po dojeździe i złożeniu bagażu w przechowalni wybierzemy się na spacer po najstarszej dzielnicy Madrytu. W Hiszpanii odległości drogowe mierzy się od placu Puerta del Sol (Brama Słońca), przy którym znajduje się pomnik prezentujący umieszczonego w herbie miasta niedźwiedzia wspinającego się na drzewo poziomkowe. Stąd zaczniemy wycieczkę. Przejdziemy na otoczony arkadami Plaza Mayor, obok najstarszego kościoła – San Ginés, pod operę - Teatr Królewski, a potem pod imponujący, barokowy Pałac Królewski, zbudowany za dynastii Burbonów w miejscu dawnego zamku. Następnie zwiedzimy katedrę Almudena, budowaną od XIX w., a poświęconą dopiero przez Jana Pawła II. Przejazd po bagaże i do hotelu (na przedmieściach, w granicach administracyjnych Madrytu). Kolacja, nocleg.

4 dzień:

Po śniadaniu wyjazd do centrum miasta. Zaczniemy od zwiedzanie od Muzeum Prado, jednego z największych na świecie zbiorów sztuki, szczególnie mistrzów hiszpańskich, jak Murillo, Velazquez czy Goya. Odpoczynek po tych artystycznych wrażeniach w położonym przy muzeum Parku Retiro - królewskim ogrodzie o powierzchni 120 hektarów założonym jeszcze w XVIII w. Znajdują się tu m.in. Pałac Kryształowy, stawy oraz kolumnada z Pomnikiem Alfonsa XII. Wychodząc z parku, odwiedzimy plac Puerta de Alcala z barokową bramą o tej samej nazwie, o kształcie nawiązującym do łuku tryumfalnego. Następnie przejedziemy na stadion Santiago Bernabeu, na którym gra kolejny z piłkarskich gigantów - Real Madryt. Stamtąd wrócimy do centrum miasta i przejdziemy się handlową ulicą Gran Via. Przy najsłynniejszej madryckiej arterii stoją eleganckie kamienice i wieżowce, niektóre pochodzą nawet z początku XX w., a symbolem jest gmach Telefonica. Przechadzając się wzdłuż Gran Via lub bocznych ulic warto spróbować typowych hiszpańskich tapas, czyli przekąsek. Powrót do hotelu na kolację.

5 dzień:

Po śniadaniu czas na zakup pamiątek i wyjazd na lotnisko. Wylot do Warszawy

Zakwaterowanie

4 noclegi w hotelach ***: 2 w hotelu na Costa Brava/ Costa Maresme (w Calelli, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Blanes lub Lloret de Mar), położonym do 500 m od plaży; 2 w hotelu na przedmieściach Madrytu.



Świadczenia

Zakwaterowanie:

4 noclegi w hotelach ***: 2 w hotelu na Costa Brava/ Costa Maresme (w Calelli, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Blanes lub Lloret de Mar), położonym do 500 m od plaży; 2 w hotelu na przedmieściach Madrytu.

Wyżywienie:

2 posiłki dziennie: śniadanie, kolacja. Napoje do kolacji dodatkowo płatne. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przylotu. Ostatni: śniadanie w dniu wylotu.

Transport:

Bezpośredni samolot rejsowy linii LOT lub innych. Godziny wylotu i miejsce zbiórki będą dostępne najpóźniej na ok. 2 tygodnie przed rozpoczęciem imprezy. Pociąg typu AVE lub LD-AVE na trasie Barcelona - Madryt.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Opieka pilota.



Informacje praktyczne

Podczas zwiedzania grupa porusza się komunikacją publiczną (koleją, metrem); ewentualnie – wynajętym autokarem lub minibusem. Cena podstawowa nie zawiera: - biletów wstępu do zwiedzanych obiektów, podatku noclegowego płatnego w hotelu, opłat za przewodników, za dojazdy do Barcelony i centrum Madrytu, transfery z oraz na lotnisko i przejazdy po mieście w trakcie zwiedzania: pociągi i komunikację miejską, ewentualnie transport wynajętym autokarem lub minibusem - w sumie ok. 180 EUR - obowiązkowej dopłaty na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 10 zł Pilot rozlicza się z grupą z pobranych kwot na realizację programu. Koszty płacone za całą grupę są dzielone między wszystkich jej uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i niektórych, zastrzeżonych centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Hiszpania - Barcelona i Madryt - Gorące metropolie     (skrót: MADRYT BARCELONA PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
PEXX090505.09 - 09.092849 zł   2289 zł   PromocjaRezerwuj5 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.