Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Francja - Cannes - obóz fotograficzny Wakacje

OFERTY ZIMOWE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Morze


Francja - Cannes - obóz fotograficzny (wiek )
Informacje
Galeria

Jakie atrakcje nas czekają?
Lazurowe Wybrzeże - po francusku Côte d'Azur - to najbardziej popularne miejsce spędzania wakacji w Europie. Pomiędzy Marsylią a włoską granicą ciągną się kilometrami lśniące, zalane słońcem plaże. Cannes to bez wątpienia klejnot Lazurowego Wybrzeża. Festiwal filmowy uczynił to miejsce światową stolicą kina, co sprawiło, że posiada międzynarodową renomę. Na każdym kroku przeplata się tu świat celebrytów z krajobrazem
nadmorskim. Rezydencja Cannes Beach jest położona jest tylko 50 m od jedynej w okolicy piaszczystej plaży. Podczas wyjazdu będziecie rozkoszować się plażowaniem i kąpielami w morzu i basenie. Cannes to idealne miejsce na wakacje, piaszczysta plaża, bliskość morza, urocza śródziemnomorska roślinność, selfie na czerwonym dywanie, czego chcieć więcej.



Program

Program obozu fotograficznego

Krajobrazy Lazurowego Wybrzeża to połączenie błękitu morza, szarości i czerwieni skał oraz zieleni śródziemnomorskiej roślinności. Nie można wymarzyć sobie lepszego miejsca na rozpoczęcie przygody z fotografią. Te pejzaże przyciągają także gwiazdy światowego kina i muzyki oraz celebrytów z pierwszych stron gazet. Jest to nie lada wyzwanie dla początkującego paparazzi! Zajęcia (6 godz. w ciągu turnusu) pozwolą Ci doszlifować umiejętności, a to wszystko pod okiem wykwalifikowanych fotografów. Oprócz tego, program wspólny (rekreacja).

Program obozu rekreacyjnego

W najbardziej modnym i atrakcyjnym turystycznie miejscu Europy, proponujemy Ci wakacje pełne atrakcji. Gwarantowana pogoda daje nieograniczoną możliwość korzystania z kąpieli słonecznych i wodnych, zarówno w morzu jak i basenach. W trakcie pieszych wycieczek w cieniu oliwnych ogrodów, zwiedzimy urokliwe zakątki miasta i okolic, a przede wszystkim zobaczymy Pałac Festiwalowy z czerwonym dywanem, kasyno, i port jachtowy pełen luksusowych łodzi. Codzienne zajęcia rekreacyjno-sportowe na plaży, siatkówka, koszykówka, piłka nożna w grupach mieszanych, ping-pong, frisbee, badminton, gry terenowe i uliczne oraz konkursy z nagrodami możesz uzupełnić bogatym programem wycieczek fakultatywnych (dodatkowo płatnych), np.: Nicea, Monte Carlo i Księstwo Monako lub Wielki Kanion Verdon.

Program fakultatywny

Wycieczka do St. Tropez, Grasse i Port Grimaud

Lazurowe Wybrzeże to nie tylko plaże i luksusowe hotele. Wystarczy pojechać do pobliskiego Grasse – miasteczka kwiatów, światowej stolicy perfum. Znamy je z powieści i filmu „Pachnidło”. To tu znajduje się najstarsza perfumeria. Darmowy wstęp do fabryki i muzeum pozwoli na zapoznanie się z metodami produkcji perfum dawniej i dziś oraz z pracą kreatora zapachów zwanego „nosem”. W firmowym sklepie pachnącym lawendą i olejkiem różanym można kupić po cenach
preferencyjnych pachnący upominek dla siebie i kogoś bliskiego. Dalej udamy się do Portu Grimaud, miasteczka zbudowanego na wodzie, zwanego francuską Wenecją. Uroki tego miejsca podziwiać będziemy pływając taksówka wodną. Idealnym miejscem na romantyczne wakacje jest francuska perła Lazurowego Wybrzeża – St. Tropez. Malownicze wąskie uliczki, luksusowy port jachtowy, słynna Żandarmeria z filmów z Luis de Funes to tylko część tego magicznego miasteczka. To tu, za sprawą Brigit Bardot przyjeżdżają do swoich posiadłości znani na całym świecie artyści, aktorzy i politycy. Każdego lata na kilka dni wakacji „wpadają” tu takie osobistości jak Elton John, modelka Kate Moss, były prezydent Francji Jacques Chirac czy słynna Lady Gaga. Nie brakuje też słynnych markowych butików oraz wspaniałych lodziarni, gdzie serwowane są wielkie smaczne lody. Cena 45 EUR + 6 EUR na taksówkę wodną.

Wycieczka do Nicei, Monaco i Monte Carlo.
Zwiedzanie rozpoczynamy od spaceru po stolicy Lazurowego Wybrzeża – Nicei. Jest to kurort światowej sławy, położony w Zatoce Aniołów otoczonej przedgórzem Alp Nadmorskich. Symbolem Nicei jest Promenada Anglików biegnąca łukiem wzdłuż zatoki. Spacer zaczynamy od starej części miasta o rzymskich korzeniach, poprzez targowisko kwiatów, owoców i pachnących ziół prowansalskich udamy się na wzgórze zamkowe. Stąd podziwiać będziemy niepowtarzalny widok na Morze Śródziemne i całe miasto. Dalej przejedziemy malowniczą trasą wzdłuż morza do księstwa Monaco. Zwiedzanie rozpoczniemy od Ogrodu Egzotycznego (wstęp ok. 6 EUR), zebrano kilka tysięcy kwitnących, wielkich i kolorowych kaktusów i sukulentów. Następnie zwiedzimy Muzeum Oceanograficzne (wstęp ok. 12 EUR), słynące z barwnej kolekcji morskiej fauny i flory. Zobaczymy też katedrę z grobowcami księżnej Grace Kelly, jej męża księcia Rainera Na koniec udamy się z wizytą do Pałacu Książęcego (wstęp ok. 6 EUR), gdzie poznamy interesującą historię książęcej rodziny Grimaldich. Potem przejedziemy odcinkiem trasy wyścigu Formuły 1 do dzielnicy Monte Carlo ze słynnym kasynem. Cena 48 EUR + wstępy (nieobowiązkowe).

Wycieczka do Kanionu Verdon.
Aby zobaczyć dziką Prowansję, odmienny krajobraz, rwącą w kolorze szmaragdowym rzekę należy wybrać się do Kanionu Verdon – uznany przez UNESCO za rezerwat biosfery. Długość Kanionu wynosi 26 km, szerokość dna doliny od 8 do 90 m, a rozpiętość między krawędziami od 200 do 1500 m. Trasa biegnie licznymi półkami skalnymi przez 7 tuneli i dostarcza niezapomnianych wrażeń. Przejedziemy również przez Pont d’Artuby – najwyżej położony most Europy. To z niego w 180-metrową przepaść skaczą na filmach YouTube młodzi śmiałkowie bungee. Kanion pachnie lawendą, tymiankiem, werbeną i rozmarynem, które można zakupić podczas postoju w przyklejonym do skał miasteczku Aiguines. Miejsce to znane jest również z produkcji miodu lawendowego. Smakując miejscowych lodów będziemy podziwiać widok na turkusowe jezioro. Po tej pełnej wrażeń podróży czas na relaks i odrobinę wysiłku fizycznego. Czeka nas wyprawa rowerami wodnymi do serca kanionu by odkryć liczne groty, wodospad, a na koniec plażowanie i kąpiel w jeziorze. Cena 45 EUR + 8 EUR za rowery wodne.



Świadczenia

Zakwaterowanie: 7 noclegów w rezydencji Cannnes Beach**. Komfortowe apartamenty 2-pokojowe dla 4-5 osób, składające się z salonu z TV, sypialni, łazienki oraz tarasu z meblami ogrodowymi. Wszystkie pokoje mają klimatyzację. Na terenie rezydencji znajdują się: basen na pełnym zieleni dziedzińcu oraz – odpłatnie – piłkarzyki i Wi-Fi (przy recepcji). Rezydencja jest strzeżona całodobowo.

Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki), śródziemnomorska kuchnia z produktów lokalnych, przygotowywana przez polskich kucharzy. Śniadania w formie bufetu, lunch – zupa, kolacja – dania kuchni polskiej i europejskiej. Napoje do posiłków – w cenie. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. W czasie całodziennych wycieczek – prowiant oraz napoje chłodzące zamiast obiadu.

Transport: autokar turystyczny.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Opieka pedagogiczna i sportowa. Realizacja programu.



Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży ani programu fakultatywnego. Doba hotelowa zaczyna się o godz. 16.00, a kończy o godz. 09.00. Podczas oczekiwania na zakwaterowanie oraz po wykwaterowaniu w ostatnim dniu pobytu, uczestnicy składają bagaże we
wskazanym przez pilota miejscu. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 30 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody w apartamencie i rezydencji. Zgodnie z zasadami obowiązującymi w rezydencjach francuskich, uczestnicy są zobowiązani do pozostawienia porządku w apartamencie przed wykwaterowaniem.

Wycieczki fakultatywne będą realizowane przy min. 30 uczestnikach. Sugerowane kieszonkowe: minimum 60 EUR oraz pieniądze na wybrane wycieczki fakultatywne.

Zajęcia specjalistyczne (fotografia, tenis, poznaj Francję, moda i styl, nurkowanie) będą realizowane w wymiarze 2 godzin dziennie przez 3 dni (oprócz dni wycieczek).

Należy zabrać ze sobą nakrycia głowy, okulary przeciwsłoneczne, krem do opalania z filtrem UV oraz ręczniki.

Przejazd na trasie Wrocław – Cannes ok. 1500 km to ok. 24 godz. Podczas podróży przerwa na posiłek w Niemczech, orientacyjny koszt – od 10 EUR. Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 13.00.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Francja - Cannes - obóz fotograficzny     (skrót: FRANCJA CANNES BEACH FOTOGRAFIA PAX FB)
Nr grupy Data Cena 

kod imprezy: PFOC~FRANCJA_CANNES_BEACH_FOTOGRAFIA_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.