Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

USA - Los Angeles - kurs j. angielskiego Junior Campus PLUS Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Kursy językowe

Stany Zjednoczone

Język angielski

Kursy językowe w miejscowości

18111 nordhoff street


USA - Los Angeles - kurs j. angielskiego Junior Campus PLUS (wiek )
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Angielski w fabryce snów

Wiek uczestników: 13-18 lat

Los Angeles to najludniejsze miasto stanu Kalifornia, a zarazem drugie pod względem liczby mieszkańców miasto w USA (za Nowym Jorkiem). Zwane często City of Angels lub po prostu L.A., Los Angeles stanowi światowe centrum biznesu, handlu międzynarodowego, rozrywki, kultury, mediów, mody, nauki, sportu, technologii i edukacji. Los Angeles uznane zostało za 3. najbogatsze oraz 5. najbardziej wpływowe miasto świata. Jako że Los Angeles jest siedzibą Hollywood, zyskało przydomek "Światowej Stolicy Rozrywki", przodując w produkcji filmów, programów telewizyjnych, sztuk scenicznych, gier wideo oraz muzyki. To tu mieści się tu jedna z najbardziej znanych i ekskluzywnych dzielnic na świecie - Beverly Hills, którą zamieszkuje szerokie grono słynnych osób, a ich posiadłości osiągają niebagatelne ceny. Los Angeles to także plaże,do najsłynniejszych należą Long Beach i Malibu. Los Angeles dwukrotnie zorganizowało Letnie Igrzyska Olimpijskie - w roku 1932 oraz 1984.

PLUS - szkoła językowa założona w 1972r., specjalizująca się o organizowaniu wyjazdów językowych dla dzieci i młodzieży. Zajęcia odbywają się w kampusie California State University (Northridge Campus)położonym na przedmieściach Los Angeles, w bezpiecznym i przyjaznym dla studentów miejscu (kampus jest monitorowany przez policję). Na terenie kampusu studenci mogą korzystać z obiektów sportowych, basenu, stołówki oraz dostępu do internetu. Za niewielką odpłatnością (około 5 USD) można korzystać z pralni. W odległości kilkunastu minut od
kampusu znajdują się sklepy i restauracje.

Jeśli szukasz wrażeń, chcesz przeżyć przygodę życia i zwiedzić część zachodniego wybrzeża USA, a jednocześnie
chcesz poprawić swoją znajomość języka angielskiego, ten program jest właśnie dla Ciebie! PLUS stworzył unikalny program PLUS Experience łączący naukę języka angielskiego z odkrywaniem uroków Los Angeles, Las Vegas i Wielkiego Kanionu. Niezwykle bogaty pakiet wycieczek oraz różnorodność zajęć pozalekcyjnych sprawiają, że Twoje wakacje będą niezapomniane. Program PLUS Experience to gratka dla każdego kto chce odwiedzić i poznać jedne z najpopularniejszych miejsc w USA. Spędzisz czas w Las Vegas i poczujesz magię tego miejsca, zobaczysz zachwycające widoki Wielkiego Kanionu i doświadczysz kalifornijskiego słońca w Los Angeles.



Program

Program: 20 lekcji (po 45 minut) języka angielskiego tygodniowo; grupy o mieszanych narodowościach; maksymalnie 15 studentów w grupie; grupy o zróżnicowanych poziomach nauczania – od elementary do advanced; wykwalifikowani nauczyciele z certyfikatami; test kwalifikacyjny; certyfikat po ukończeniu kursu; materiały edukacyjne w cenie kursu.

Szkoła zapewnia niezwykle bogaty i urozmaicony program zajęć popołudniowych, wieczornych i weekendowych – zajęcia sportowe i rekreacyjne, talent show,
dyskoteki, gry i zabawy. W cenie kursu pięć wycieczek całodniowych (np. Las Vegas, Grand Canyon, Calico Ghost Town, San Diego) oraz trzy wycieczki półdniowe (Los Angeles i jego główne atrakcje, np. Beverly Hills & Hollywood, Rodeo Drive, Griffith Observatory), Malibu, Santa Barbara .

Dla zainteresowanych dodatkowy program fakultatywny.



Przykładowy plan zajęć

1 dzień – przylot do Los Angeles, transfer do kampusu, zakwaterowanie, wieczorem Welcome Party.

2 dzień – test kwalifikacyjny i zajęcia lekcyjne; po południu zwiedzanie Los Angeles – Beverly Hills, Rodeo Drive, Hollywood.

3 dzień – zajęcia lekcyjne; zajęcia sportowo – rekreacyjne; wieczorem Movie Night.

4 dzień – zajęcia lekcyjne; po południu wycieczka do Malibu i Santa Barbara.

5 dzień – zajęcia lekcyjne; zajęcie rekreacyjne; wieczorem dyskoteka.

6 dzień – całodniowa wycieczka do San Diego – La Jolla Beach, Old Town, Gas Lamp Discrict.

7 dzień – zajęcia lekcyjne; wieczorem dyskoteka.

8 dzień – zajęcia lekcyjne; zajęcia sportowo – rekreacyjne; wieczorem PLUS Olympics.

9 dzień – całodniowa wycieczka – The Getty Museum, Venice Beach, Santa Monica.

10 dzień – zajęcia lekcyjne; po południu półdniowa wycieczka do Griffith Observatory.

11 dzień – zajęcia lekcyjne, po południu zajęcia na terenie kampusu; wieczorem uroczyste wręczenie dyplomów i Talent Show.

12 dzień – przejazd z Los Angeles do Bartsow – zakupy w Barstow Outlets; przejazd do Calico Ghost Town – zwiedzanie miasteczka z Dzikiego Zachodu.

13 dzień – całodniowa wycieczka – Grand Canyon; po południu zwiedzanie Las Vegas.

14 dzień – całodniowe zwiedzanie Las Vegas – Las Vegas Sign, Fremont Street Show, zakupy w Las Vegas Outlets.

15 dzień – przejazd do Los Angeles i wylot do Polski.

Świadczenia

Zakwaterowanie: Los Angeles: w kampusie California State University, w pokojach 2-osobowych typu studio, ze wspólną łazienką (przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 40 USD/os. zwracana ostatniego dnia jeśli nie zostały wyrządzone szkody). Las Vegas: w hotelu***, w pokojach 4-os., 2 osoby na podwójnym łóżku.

Wyżywienie: całodzienne, w formie bufetu, serwowane w stołówce na terenie kampusu: śniadania, lunch i kolacje; w czasie wycieczek całodniowych do Calico, Grand Canyon i Las Vegas - śniadania i obiadokolacje. Napoje do posiłków. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu. Prosimy uwzględnić specyfikę kuchni amerykańskiej.

Transport: Przelot samolotem liniowym LOT na trasie Warszawa - Los Angeles - Warszawa.
Wylot z Warszawy 03.07 o 11:20, przylot do Los Angeles o 14:40.

Wylot z Los Angeles do Warszawy o 16:30, przylot do Warszawy 18.07 o 12:50.

Transfer busem z lotniska w Los Angeles do miejsca zakwaterowania i z powrotem.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A. KL - 30.000 EUR, NNW - 15.000 PLN.

Opieka rezydenta w trakcie przelotu i całego pobytu.

Realizacja programu.

CENA OBEJMUJE: zakwaterowanie, wyżywienie, program, ubezpieczenie, transport, transfer z/na lotnisko, opiekę rezydenta w trakcie przelotu i całego pobytu.

CENA NIE OBEJMUJE: opłat za przejazdy lokalne, opłaty wizowej (160 USD), dopłat do nadbagażu, dodatkowego programu fakultatywnego; depozytu za zakwaterowanie.



Informacje praktyczne

Zbiórka na lotnisku Chopina na 3 godziny przed ustaloną godziną wylotu w hali odlotów, stanowisko odpraw Almaturu. Bagaż do 23 kg rejestrowany plus bagaż podręczny do 8 kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 23.

Rodzice/opiekunowie zobowiązani są do odebrania uczestników z lotniska Chopina w Warszawie.

Sugerowane kieszonkowe w wysokości ok. 300-350 USD. Zalecamy zabranie stroju kąpielowego, nakrycia głowy, okularów przeciwsłonecznych i kremu z wysokim filtrem, adaptera sieciowego (amerykańskie kontakty). W celu ułatwienia kontaktu prosimy o podawanie konsultantom sprzedaży adresów poczty elektronicznej (e-mail). Uczestnicy kursu powinni wykazywać się samodzielnością. Uczestnicy zobowiązani są do przestrzegania zasad panujących w kampusie. Konieczny ważny paszport i wiza.

Obowiązkowa dopłata na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (13 zł).



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny USA - Los Angeles - kurs j. angielskiego Junior Campus PLUS     (skrót: LAX JUNIOR CAMPUS PLUS PAX FB)
Nr grupy Data Cena 

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.