Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

USA - Nowy Jork - kurs j. angielskiego Junior Campus LAL Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Kursy językowe

Stany Zjednoczone

Język angielski


USA - Nowy Jork - kurs j. angielskiego Junior Campus LAL (wiek )
Informacje
Galeria




» przejdź do galerii

Nie tylko Manhattan

Wiek uczestników: 13-18 lat

Nowy Jork to jedno z najpopularniejszych i najchętniej odwiedzanych miejsc na świecie. Statua Wolności (symbol miasta), Empire State Building, Rockefeller Center, Times Square, przepiękny Central Park oraz inne atrakcje corocznie przyciągają ponad 40 milionów turystów, którzy chcą odwiedzić ‘Big Apple' i poczuć jego niezwykłą atmosferę. Nowy Jork to także światowa stolica mody, kultury i rozrywki, a zarazem centrum finansowe i ekonomiczne.

Szkoła LAL Language Centres ma ponad 30 letnie doświadczenie w organizowaniu kursów językowych. Zajęcia odbywają się w kampusie Uniwersytetu Fordham (Rosehill), położonym zaledwie 17 min. od dolnego Manhattanu, w bezpośrednim sąsiedztwie nowojorskiego ogrodu botanicznego. W niewielkiej odległości od kampusu znajduje się słynny Central Park oraz stadion New York Yankees - dumy Nowego Jorku. Na terenie kampusu bezpłatny dostęp do internetu, kino, biblioteka, pralnia.



Program

Program: 20 lekcji (po 45 minut) języka angielskiego tygodniowo; nauka w grupach o mieszanych narodowościach; maksymalnie 15 studentów w grupie; grupy o zróżnicowanych poziomach nauczania od elementary do advanced; wykwalifikowani nauczyciele (z certyfikatami EFL); test kwalifikacyjny; certyfikat po ukończeniu kursu; teksty i materiały edukacyjne w cenie kursu.

Szkoła zapewnia bardzo bogaty program zajęć wieczornych i weekendowych – zajęcia sportowe i rekreacyjne, wieczory filmowe, quizy, dyskoteki.
W cenie kursu jedna wycieczka całodniowa (np. Ellis Island i Statua Wolności, Empire State Building, Coney Island) i trzy półdniowe (np. Central Park, Times Square, Metropolitan Museum of Arts, Rockefeller Center, SoHo) – tygodniowo.

Dla zainteresowanych możliwość dodatkowych wycieczek fakultatywnych (np. Washington DC, Boston, park rozrywki Six-Flags).

Przykładowy plan zajęć

1 dzień – przylot do Nowego Jorku, transfer, zakwaterowanie.
2 dzień – test kwalifikacyjny i zajęcia lekcyjne, po południu wycieczka półdniowa do Metropolitan Museum of Arts; wieczorem dyskoteka.
3 dzień – zajęcia lekcyjne, po południu wycieczka półdniowa do Chinatown.
4 dzień – zajęcia sportowe i rekreacyjne, po południu wyjście do Central Parku; wieczorem Talent Show.
5 dzień – wycieczka całodniowa – Ellis Island i Statua Wolności.
6 dzień – zajęcia lekcyjne; wieczorem Quiz Night.
7 dzień – zajęcia lekcyjne; po południu wyjście do muzeum.
8 dzień – zajęcia lekcyjne; półdniowa wycieczka – Times Square i Rockefeller Center; wieczorem karaoke.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
W kampusie uniwersyteckim Fordham University, w pokojach typu studio (1-2 osobowych) ze wspólną łazienką (przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 100 USD/os. - zwracana ostatniego dnia, jeśli nie zostały wyrządzone szkody).

Wyżywienie:
Całodzienne, w formie bufetu („szwedzki stół”) serwowane w stołówce na terenie kampusu: śniadania, lunch i kolacje (w dniu wycieczki całodniowej pakowany lunch). Napoje do posiłków. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu.Prosimy uwzględnić specyfikę kuchni amerykańskiej.

Transport:
Przelot samolotem liniowym LOT na trasie Warszawa-Nowy Jork-Warszawa.
Wylot z Warszawy 04.07 o 12:25, przylot do Nowego Jorku o 15:40.
Wylot z Nowego Jorku 25.07 o 18:15, przylot do Warszawy 26.07 o 08:45.

Transfer busem z lotniska do miejsca zakwaterowania i z powrotem.

Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A. KL - 30.000 EUR, NNW - 15.000 PLN.

Opieka rezydenta w trakcie przelotu i całego pobytu.

Realizacja programu.

CENA OBEJMUJE: zakwaterowanie, wyżywienie, program, ubezpieczenie., transport, transfer z/na lotnisko, opiekę rezydenta w trakcie przelotu i całego pobytu.

CENA NIE OBEJMUJE: opłat za przejazdy lokalne, dopłat do nadbagażu, opłaty wizowej (160 USD), dodatkowego programu fakultatywnego (przykładowe ceny wycieczek – całodniowa ok. 135 USD; półdniowa ok. 80 USD); depozytu za zakwaterowanie.



Informacje praktyczne

Zbiórka na lotnisku Chopina na 3 godziny przed ustaloną godziną wylotu w hali odlotów, stanowisko odpraw Almaturu. Bagaż do 23 kg rejestrowany plus bagaż podręczny do 8 kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 23.
Rodzice/opiekunowie zobowiązani są do odebrania uczestników z lotniska Chopina w Warszawie.

Sugerowane kieszonkowe w wysokości ok. 300-350 USD. Zalecamy zabranie stroju kąpielowego, nakrycia głowy, okularów przeciwsłonecznych, adaptera sieciowego (amerykańskie kontakty). W celu ułatwienia kontaktu prosimy o podawanie konsultantom sprzedaży adresów poczty elektronicznej (e-mail). Uczestnicy kursu powinni wykazywać się samodzielnością. Uczestnicy zobowiązani są do przestrzegania zasad panujących w kampusie.

Konieczny ważny paszport i wiza.

Obowiązkowa dopłata na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (13 zł).



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny USA - Nowy Jork - kurs j. angielskiego Junior Campus LAL     (skrót: NYC JUNIOR CAMPUS LAL PAX FB)
Nr grupy Data Cena 

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.