Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18 sb. 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Muszyna - obóz Military Camp Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Muszyna
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Góry

Aktywne

Militarny

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Muszyna

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Muszyna


Muszyna - obóz Military Camp (wiek 13-18)
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Military Camp 13-18 lat

Ośrodek Sportu i Rekreacji Alpina Sport to jeden z nielicznych w Polsce centrów aktywnego wypoczynku o tak bogatym zapleczu sportowym i rekreacyjnym. Na terenie 3 hektarów zlokalizowanych jest 12 kortów tenisowych, 2 boiska wielofunkcyjne ze sztucznej trawy, boisko do piłki nożnej, boisko do siatkówki plażowej, 200 metrowy stadion lekkoatletyczny, basen odkryty, strzelnica, tor do jazdy na quadach, pole paintballowe, wieża do zjazdu na linie (tyrolka) oraz wiele innych atrakcji. Bez względu na wybór rodzaju obozów uczestnicy zrealizują program wspólny.

Program

Rekrucie! Wstąp do obozu MILITARY CAMP. Ciągłe walki ASG i paintball zwiększą Twoje umiejętności. Przejdziesz szereg specjalistycznych szkoleń, treningów, nauczysz się jak przetrwać w każdych warunkach. Poczujesz prawdziwe życie żołnierza – spanie w namiotach wojskowych pod gołym niebem, nocne warty i patrole, ciche alarmy. Wojskową dyscyplinę zapewnia codzienna musztra, apele, oraz kontrole czystości przeprowadzane przez dowódców kompanii. Zaprawa wojskowa (2x2 godziny) – pokonywanie wojskowego toru przeszkód, kształtowanie siły, szybkości, wytrzymałości, ćwiczenia terenowe, marszobiegi na orientacje, przeprawy rzeczne. Zajęcia przygotowują do finałowego biegu Extreme Run. Musztra (2x2 godziny) – celem jest wyszkolenie żołnierzy w wykonywaniu rozkazów. Obejmuje sprawne zajmowanie miejsca w szyku, marsz krokiem równym i defiladowym, oddawanie honorów, chwyty bronią itp. Rowery górskie (1x2 godziny) – rowerowa wyprawa w teren. Zajęcia Linowe (2x2 godziny) – budowa wieży, most tybetański, tyrolka, wspinanie po specjalnie przygotowanym drzewie, drabina sznurowa, big swing. Nowość! linowy tor sprawnościowy w terenie. Szkolenie strzeleckie (2x2 godziny) – serwis broni, zajęcia na strzelnicy polowej, techniki snajperskie. Strzelectwo dynamiczne (strzelanie w różnych pozycjach strzeleckich, ze stanowisk podczas pokonywania toru sprawnościowego.) ASG (3x4 godziny) – odwzorowanie realiów prawdziwej walki w specjalnie przygotowanych mapach – ćwiczenia taktyczne, treningi i walki grup paramilitarnych przy użyciu replik broni typu: np. AK47, AK12, G36C, MP5, AUG. Sygnały i komunikaty (2x2 godziny) – przedstawienie meldunków, sygnałów bliskich i dalekich, znaków świetlnych, ręcznych oraz dźwiękowych. Symulacja pola walki (2x2 godziny) – Dym, światło, błoto, wybuchy petard, hałas syren, presja czasu – symulacja polega na pokonaniu toru przeszkód, wykonaniu zadań oraz uratowaniu kompana, a to wszystko podczas wiernie odwzorowanych realiów bitwy. Paintball (2x2 godziny) – gra na zasadach scenariuszowych DEATH MATCH, BOMB IN THE GAME, 1 CENTER FLAG, VIP Walka toczy się na polu paintballowym oraz w terenie zurbanizowanym. Taktyka zielona (2x2 godziny) – formacje patrolowe, „zakładanie” zasadzek, pokonywanie przeszkód terenowych w formacjach, przemarsze szykiem ubezpieczonym, działania zaczepno-obronne, czytanie mapy, kamuflaż. Taktyka czerwona (1x2 godziny) – ewakuacja i transport rannych, udzielenie pomocy przedmedycznej – krwotoki, skaleczenia, rany. Taktyka czarna (2x2 godziny) – dotyczy bezpośredniej walki z przeciwnikiem w budynkach, terenie zurbanizowanym i ogólnie pojętych obiektach „zamkniętych”. Bytowanie (2x2 godziny) technika zakładania skrytych obozów wojskowych, pozyskiwanie wody, okopy, sztuka przetrwania. Zespołowe gry sportowe (2x2 godziny). Quady (2x2 godziny) – pokonując trudny górzysty teren kadeci uczą się szybkiego i bezpiecznego przemieszczania się podczas warunków czasu zagrożenia – Extreme Run (1x4 godziny) Ostatecznie zweryfikuje umiejętności nabyte podczas obozu. Na trasie ok. 3 km czekają Cię m.in. przeprawy strumieniem, kładki z bali, schody, błoto, podbiegi pod górę i wspinaczki linowe i wszystko to czego się nie spodziewasz. Najlepsi zostaną odznaczeni. Dodatkowo: spływ pontonem (ok. 3,5 godziny – 1 raz w turnusie) – rwąca rzeka zaskoczy Cię swoim pięknem, a szybki nurt przyniesie wiele emocji. Rzeka graniczy ze Słowacją, więc na drugim brzegu witamy się Ahoj Długość trasy, to blisko 14 km. Aquapark: wyjście do Aquaparku zależne od warunków atmosferycznych, basen odkryty na terenie ośrodka bez ograniczeń.

Zakwaterowanie

10 noclegów w Ośrodku Sportu i Rekreacji Alpina Sport w Muszynie-Złockie. Obiekt w całości ogrodzony i monitorowany. Zakwaterowanie w 10-osobowych, wojskowych namiotach typu NS rozbitych na terenie ośrodka. W namiotach drewniana podłoga, łóżka polowe, sanitariaty w budynku ośrodka.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + deser wydawany przy obiedzie) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje o dużym urozmaiceniu w formie bufetu, obiady serwowane do stolików, z możliwością dokładek. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant za obiad na drogę powrotną. Możliwość zamówienia diety wegetariańskiej bez dodatkowych opłat.
Transport: autokar turystyczny z klimatyzacją.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna, instruktorska w trakcie zajęć specjalistycznych. Realizacja programu.


Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje dopłat za transport z miast wyszczególnionych w rozkładzie jazdy.
Wymagany ekwipunek:mundur wojskowy, odzież wojskowa, śpiwór, poduszka „jasiek”, legitymacja szkolna, mały plecak, latarka z zapasem baterii, ciepły polar, dres sportowy, kurtka przeciwdeszczowa, odzież i buty do chodzenia po lesie i mokradłach, dodatkowe buty do wody (mogące ulec zniszczeniu), letnie nakrycie głowy, okulary przeciwsłoneczne, krem ochronny z filtrem UV, strój kąpielowy. Mile widziane: buty wojskowe, ekwipunek wojskowy, oporządzenie. Jeśli posiadasz własną replikę ASG koniecznie ją zabierz! Obowiązkowo ze względów higienicznych własny kask rowerowy.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 21.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 07:00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 18.30, wyjazd nie później niż o godz. 08.00.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Muszyna - obóz Military Camp   (skrót: MUSZYNA ALPINA MILITARY CAMP PAX FB)
03.07 - 13.07.2019
 11 dni / OPMM0703
1549 zł Plan podróżyRezerwuj
14.07 - 24.07.2019
 11 dni / OPMM0714
1549 zł Plan podróżyRezerwuj
25.07 - 04.08.2019
 11 dni / OPMM0725
1549 zł Plan podróżyRezerwuj
05.08 - 15.08.2019
 11 dni / OPMM0805
1549 zł Plan podróżyRezerwuj
16.08 - 26.08.2019
 11 dni / OPMM0816
Sprzedaż zakończonaPlan podróży

kod imprezy: OPMM~MUSZYNA_ALPINA_MILITARY_CAMP_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.