Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Muszyna - obóz Survival Wakacje

bezpieczne
podróże
OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Muszyna
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Góry

Aktywne

Przygoda

Survival

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Muszyna

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Muszyna


Muszyna - obóz Survival (wiek 13-18)
Informacje
Galeria




» przejdź do galerii

Obóz Survival (13-18 lat)

Ośrodek Sportu i Rekreacji Alpina Sport to jedno z nielicznych w Polsce centrów aktywnego wypoczynku o tak bogatym zapleczu sportowym. Na obszarze 50000m2 zlokalizowanych jest 16 kortów tenisowych (w tym 4 zadaszone halą pneumatyczną), 2 boiska wielofunkcyjne ze sztucznej trawy, boisko do piłki nożnej, siatkówki plażowej, stadion lekkoatletyczny 200-metrową bieżnią tartanową, basen otwarty, strzelnica polowa, tor do jazdy na quadach, pole paintballowe oraz wiele innych atrakcji. Obiekt jest bezpieczny: ogrodzony i strzeżony, monitorowany 24h.

Program

Obóz przetrwania w naszym Ośrodku to najlepsza lekcja, w ramach której, ,, Wszystko co Cię nie zabije, to cię wzmocni ”. Będziesz żołnierzem, który śpi w namiocie wojskowym pod gołym niebem, pełni nocną wartę, patroluje teren, a przede wszystkim wykonuje rozkazy przełożonego, cały czas próbując przetrwać w trudnych warunkach. Nocowanie odbywa się w trybie alarmowym (sprzęt i rzeczy osobiste spakowane – gotowe do przemieszczenia i ewakuacji). Musztra (6 x 2 godziny) – szkolenie, w ramach którego uczestnik nauczy się sprawnego zajmowania miejsca w szyku, marszu krokiem równym i defiladowym, oddawania honorów. Elementy taktyki zielonej (2 x 2 godziny) – zajęcia prowadzone w terenie zielonym, najczęściej w lesie. Obejmują: patrole, pokonywanie przeszkód terenowych, kamuflaż, czytanie mapy i posługiwanie się kompasem. Elementy taktyki czerwonej (2 x 2 godziny) – ewakuacja i transport rannych, udzielenie pomocy przedmedycznej – zabezpieczanie krwotoków, skaleczeń i ran. Elementy bytowania (1 x 2 godziny) – technika zakładania pozycji obronnych, budowanie okopów i zabezpieczeń przed wrogiem. Sygnały i komunikaty (2 x 2 godziny) – nauka przedstawienia meldunków, sygnałów komunikacji niewerbalnej bliskiej i dalekiej. Szkolenie strzeleckie (4 x 2 godziny) – nauka pozycji strzeleckich oraz technik strzelania w terenie i na strzelnicy z użyciem broni: wiatrówki długiej, krótkiej oraz replik ASG. ASG (2 x 4 godziny) – realizacja specjalnie przygotowanych scenariuszy walki w terenie, przy użyciu replik broni typu: AK47, G36-C. Paintball (2 x 2 godziny) – gra na polu paintballowym, realizacja scenariuszy death match, bomb in the game, 1 center flag, VIP. Rowery górskie (1 x 2 godziny) – rowerowa wyprawa w teren. Zajęcia linowe (2 x 2 godziny) – most tybetański, tyrolka, wspinanie po specjalnie przygotowanym drzewie, drabina sznurowa. Zespołowe gry sportowe (2 x 1 godziny) – zajęcia z poszczególnych dyscyplin sportowych, takich jak: piłka nożna, koszykówka, plażowa piłka siatkowa. Zajęcia przy muzyce (3 x 1 godzina) – tak zwane "tańce”, nauka podstawowych kroków i układów typu zumba przy muzyce. Quady (2 x 2 godziny) – szkolenie na specjalnie przygotowanych torach zlokalizowanych na terenie ponad 4 hektarów pól, łąk, lasów i pagórków. Po szkoleniu, dla osób zainteresowanych, wycieczka w dziki teren - atrakcja dodatkowo płatna. Paintball. Spływ 12-osobowym pontonem (1 x ok. 3,5 godziny) – trasa spływu obejmuje malowniczą Dolinę Popradu. Szybki nurt rzeki przynosi wiele emocji i nauczy uczestników współdziałania w grupie. Wyprawa do bacówki nad Wierchomlą (ok. 8 godzin) – piesza wyprawa szczytami górskimi do schroniska PTTK nad Wierchomlą. Uwaga: uczestnicy w porze dziennej poruszają się w stroju wojskowym.

Zakwaterowanie

Ośrodek Sportu i Rekreacji Alpina Sport w Muszynie-Złockie. Obiekt w całości ogrodzony i monitorowany. zakwaterowanie w 10-osobowych namiotach wojskowych NS, w namiotach materace ułożone na warstwie izolacyjnej, wymagany własny śpiwór i poduszka. Wspólny węzeł sanitarny dostępny w budynku. Na wypadek niesprzyjających warunków atmosferycznych zagwarantowane miejsca noclegowe w sali wieloosobowej w budynku murowanym.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + deser wydawany przy obiedzie) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje o dużym urozmaiceniu w formie bufetu, obiady serwowane, z możliwością dokładek. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant za obiad na drogę powrotną. Z uwagi na czas przejazdu prosimy o zabezpieczenie uczestników w środki na zakup dodatkowych posiłków i napoi w trakcie podróży. Możliwość zamówienia diety wegetariańskiej bez dodatkowych opłat.
Transport: autokar turystyczny z klimatyzacją.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna, instruktorska w trakcie zajęć specjalistycznych. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Wymagany ekwipunek: obowiązkowo strój wojskowy, ciepły polar, dres sportowy, kurtka przeciwdeszczowa, odzież do chodzenia po lesie i mokradłach, buty "trepy”, buty do chodzenia po lesie, po górach, mokradłach, dodatkowe buty do wody, mogące ulec zniszczeniu, wygodne obuwie codzienne, śpiwór, poduszka,, jasiek”, karimata, mały plecak, latarka z zapasem baterii, latarka czołowa, letnie nakrycie głowy, okulary przeciwsłoneczne, krem ochronny z filtrem UV, strój kąpielowy, obowiązkowo ze względów higienicznych własny kask rowerowy. Jeśli posiadasz własny ekwipunek wojskowy, oporządzenie lub replikę broni ASG – zabierz ją ze sobą!

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 21.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 07:00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 18.30, wyjazd nie później niż o godz. 08.00.


Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- dopłat za transport z miast wyszczególnionych w rozkładzie jazdy,
- opłat za program fakultatywny,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Muszyna - obóz Survival   (skrót: MUSZYNA ALPINA SURVIVAL 2022 PAX FB)
06.07 - 16.07.2022
 11 dni / OPSN0706
2099 zł   1799 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
17.07 - 27.07.2022
 11 dni / OPSN0717
2099 zł   1799 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
28.07 - 07.08.2022
 11 dni / OPSN0728
2099 zł   1799 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: OPSN~MUSZYNA_ALPINA_SURVIVAL_2022_PAX_FB



NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogš być, np. adres IP Twojego urzšdzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urzšdzeniach Użytkowników, o ile pozwolš one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatnoœci.
pfr    Subwencja PFR